Τελικῶς εἴμαστε ἐξωγήινοι!!!

Τελικῶς εἴμαστε ἐξωγήινοι!!!Ἡ δυνατότης ὑπάρξεως τῆς ζωῆς στὸν πλανήτη, μὲ τὶς γνωστές μας συνθῆκες, ἀπαιτεῖ καὶ κάποιες ἐπὶ πλέον διαδικασίες, ποὺ ἐπὶ τοῦ πλανήτου μας δὲν συμβαίνουν, ἀλλὰ κυρίως κάποια στοιχεῖα, ποὺ ἐπὶ τοῦ πλανήτου μας δὲν ὑπάρχουν.
Αὐτὲς ὅμως οἱ παρατηρήσεις ἔχουν καταστήσῃ πολὺ σκεπτικοὺς τοὺς ἐπιστήμονες, ὅταν καλοῦνται νὰ διατυπώσουν κάποιαν θεωρία, διότι πάντα σκονταύτουν στὸ DNA ἤ στὸ RNA, ποὺ ἀπὸ μόνα τους δὲν γίνεται νὰ ὑπάρχουν.
Θεωρίες πολλές… Πάρα πολλές…
Καμμία ὅμως ἐξ αὐτῶν δὲν μπορεῖ νὰ ἀπαντήσῃ τὸ μυστήριο τῆς ζωῆς καὶ τὴν προέλευσί του.
Πάντως ἐδῶ καὶ μερικὰ χρόνια, πάντα βάσει ἀποδείξεων, ἡ ἐπιστήμη ἀρχίζει νὰ συμπαιρένῃ πὼς δίχως τὴν ἐπίδρασι καὶ τὴν ὕλη ἀπὸ ὑλικὰ ποὺ προῆλθαν ἀπὸ τὸ διάστημα, στὸ πλανήτη μας δὲν θὰ μποροῦσε νὰ ἐκφραστῇ ἡ ζωή.
Κι ὅλο ἐπιβεβαιώνεται αὐτὴ ἡ νέα θεώρησις.
Λέτε τελικῶς νά εἴμαστε ἐξωγήινοι; Λέτε τελικῶς νά ἀναζητοῦμε σέ λάθος κατεύθυνσι τούς ἐξωγηΐνους;
Λέτε νά ἔχουν ἔλθῃ ἤδη;

Φιλονόη

 

Ο γυάλινος προστάτης της ζωής

Μια νέα ανακάλυψη σε κρατήρα από πτώση μετεωρίτη ενισχύει τη θεωρία της πανσπερμίας η οποία αναφέρει ότι η ζωή στη Γη έχει… διαστημική καταγωγή

Η ανακάλυψη ζωής μέσα σε γυαλί μετά την πτώση μετεωρίτη στηρίζει τη θεωρία της εξωγήινης προέλευσής της

Πολλές φορές μια εντυπωσιακή ανακάλυψη πραγματοποιείται με λιγότερο ή περισσότερο τυχαίο τρόπο αφού οι ερευνητές που την κάνουν κάτι άλλο αναζητούν και τελικά βρίσκονται μπροστά σε κάτι διαφορετικό, το οποίο έχει όμως πολύ μεγαλύτερη αξία και σημασία από αυτό που αρχικά έψαχναν. Κάτι τέτοιο συνέβη και σε ερευνητές οι οποίοι μελετούσαν γυαλί που δημιουργήθηκε από την πτώση ενός μετεωρίτη που έπεσε σε μια περιοχή της Δυτικής Τασμανίας πριν από περίπου 800 χιλιάδες έτη.
Τι έδειξε το γυαλί
Η πτώση διαστημικών βράχων στην επιφάνεια της Γης, ανάμεσα στα άλλα, οδηγεί στον σχηματισμό γυαλιού που προκύπτει από τα πετρώματα που λιώνουν κατά τη σύγκρουση. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Τασμανίας θέλησαν να μελετήσουν την κατανομή αλλά και τη σύνθεση του γυαλιού που δημιουργήθηκε από την πτώση. Εκπληκτοι ανακάλυψαν τα απομεινάρια φυτών που παγιδεύτηκαν και διατηρήθηκαν μέσα σε κάποια γυαλιά μετά το συμβάν. Οι παρατηρήσεις με εξειδικευμένο εξοπλισμό (μηχανήματα διάθλασης ακτινών Χ κ.ά.) και οι χημικές αναλύσεις έδειξαν ότι μέσα στα γυαλιά βρίσκονταν φύλλα που ανήκουν σε φυτά τα οποία συνήθως βρίσκονται σε βάλτους. Προηγούμενες μελέτες στην περιοχή έχουν υποδείξει την παρουσία βάλτου εκεί την ίδια περίοδο που εκτιμάται ότι έπεσε ο μετεωρίτης.
Η μεταφορά της ζωής
Η ανακάλυψη κρίνεται από τους ειδικούς ως εξαιρετικά σημαντική αφού είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται ίχνη ζωής να έχουν καταφέρει να επιβιώσουν από τις συνθήκες μιας πτώσης ενός διαστημικού βράχου. Οταν ένας μετεωρίτης ή ένας αστεροειδής πέφτει στην επιφάνεια της Γης αναπτύσσονται συνθήκες (πίεση, θερμοκρασία κ.τ.λ.) οι οποίες, θεωρητικώς, εξαφανίζουν οποιαδήποτε μορφή ζωής βρίσκεται στην περιοχή του συμβάντος.
Το νέο εύρημα δείχνει ότι είναι πιθανό τελικά να επιβιώσει η ζωή μετά την πτώση ενός διαστημικού βράχου. Αστροβιολόγοι έχουν διατυπώσει εδώ και χρόνια την άποψη ότι απλές μορφές ζωής είναι δυνατόν να επιβιώνουν μέσα σε μετεωρίτες ή αστεροειδείς που ταξιδεύουν στο Διάστημα και, όταν αυτοί πέσουν σε κάποιον πλανήτη, καταφέρνουν να επιβιώσουν και της πτώσης «σπέρνοντας» τη ζωή εκεί.
Η «σπορά»
Έχει εξακριβωθεί ότι η πτώση γιγάντιων διαστημικών βράχων (ή άλλων σωμάτων) στην επιφάνεια ενός πλανήτη εκτοξεύει στο Διάστημα χιλιάδες μικρότερα και μεγαλύτερα κομμάτια του εδάφους του. Τα κομμάτια αυτά ταξιδεύουν στο διαστημικό κενό και συχνά καταλήγουν σε άλλους πλανήτες. Καθώς έχουν εντοπιστεί στη Γη κομμάτια εδάφους που προέρχονται από τον Αρη οι ειδικοί πιστεύουν ότι αντιστοίχως γήινο έδαφος στο οποίο υπήρχαν μικροβιακές μορφές ζωής έχει καταλήξει σε άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος ή πιθανώς σε κάποιους από τους δορυφόρους τους.
Θιασώτες της θεωρίας της πανσπερμίας βρίσκουν το νέο εύρημα ιδιαίτερα ενδιαφέρον για έναν επιπλέον λόγο, ο οποίος πιστεύουν ότι ενισχύει τη θεωρία αυτή.

Όπως αναφέρουν, η πτώση του μετεωρίτη στον βάλτο της Τασμανίας είναι πιθανό να εκτόξευσε στο Διάστημα κάποια κομμάτια εδάφους που περιείχαν γυαλιά όπως αυτά που εντόπισαν οι ερευνητές, και τα οποία μπορεί να έφεραν μέσα τους οργανικές ύλες ή δομικά συστατικά της ζωής. Το γυαλί, όπως λένε, θα πρέπει να λειτουργεί ως ασπίδα απέναντι στην κοσμική ακτινοβολία και έτσι τα υλικά αυτά θα είναι σώα και αβλαβή όταν τα κομμάτια εδάφους πέσουν κάπου.Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 18 Νοεμβρίου 2013

Υ.Γ. Ἡ πανσπερμία, σὰν θεωρία, εἶναι ἡ πιὸ σοβαρή, ἀπὸ ὅσες ἔχουν διατυπωθῇ. Τὸ πρόβλημα παρέμενε στὸν τρόπο. Τελικῶς τὸ μάθαμε κι αὐτό.
(Visited 24 times, 1 visits today)
Leave a Reply