Ἡ ληστεία τῶν καταθέσεων.

 

Ἡ ληστεία τῶν καταθέσεων.Μὲ τὸ κόλπο τοῦ Χρηματιστηρίου ἔφαγαν περίπου 70 ΔΙΣ.

Μέσα σὲ ἔναν μῆνα μόνο ῥούφηξαν, μέσῳ τῆς φορολογήσεως, ἄλλο 1 ΔΙΣ ἀπό τὶς καταθέσεις κι ἔχουν μείνει ἄλλα 135 ΔΙΣ για φάγωμα.
Ἀλλὰ κι αὐτὰ δὲν τοὺς ἀρκοῦν.
Ὁ Βενιζέλος στοχοποίησε ἄκομα καὶ τὰ σεντούκια τῶν πολιτῶν… καὶ θέλει νὰ ἐπιστρέψουν στὶς τράπεζες, ὥστε νὰ τὰ φορολογήσουν, νὰ τὰ κουρέψουν καὶ νὰ τὰ κατασχέσουν …κατὰ βουλήσιν…

«Σίγμα»

Μειωμένες κατά 1 δισ. ευρώ οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες το Σεπτέμβριο

Μειώθηκε εκ νέου το Σεπτέμβριο το απόθεμα των καταθέσεων των νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες, κάτι που αποδίδεται στις αυξημένες πληρωμές φόρων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας οι καταθέσεις των νοικοκυριών εμφάνισαν το Σεπτέμβριο μείωση της τάξης του 1 δισ. ευρώ σε σχέση με τον Αύγουστο και διαμορφώθηκαν στα 135,7 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία της ΕΚΤ, που εμφανίζουν διαφοροποίηση σε σχέση με αυτά που δημοσιεύει η Τράπεζα της Ελλάδος, καταδεικνύουν πως από το τέλος του 2008 έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2013, οι συνολικές απώλειες καταθέσεων στην Ελλάδα είναι της τάξεως των 75,3 δισ. ευρώ.

Είναι αξιοσημείωτο ότι καμιά άλλη χώρα δεν έχει καταγράψει αντίστοιχη μείωση των καταθέσεών της για τόσο μακρύ χρονικό διάστημα.

Πρέπει να τονισθεί πως σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη οι καταθέσεις των νοικοκυριών και επιχειρήσεων στα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα αναμένεται να υποχωρήσουν περαιτέρω τον Οκτώβριο και έως τα τέλη του έτους, καθώς η καθυστέρηση στην εκκαθάριση των δηλώσεων εισοδήματος και στην αποστολή των εκκαθαριστικών ΦΑΠ έχει οδηγήσει στη συσσώρευση όλων των φορολογικών υποχρεώσεων τους τελευταίους μήνες του χρόνου.

Όπως τονίζουν οι φορολογικές αυτές «αφαιμάξεις» ουσιαστικά εμποδίζουν κάθε προσπάθεια από την πλευρά των τραπεζών να αυξήσουν τα επίπεδα ρευστότητας στην οικονομία.

πηγή

(Visited 48 times, 1 visits today)
Leave a Reply