Ὅταν τὰ ΜΜΕ ἀσχολήθηκαν περισσότερο μὲ τὴν ἰδιωτικὴ ζωὴ τοῦ Μπερλουσκόνι…

Ἔχει ὁ Μπερλουσκόνι 17χρονη φιλεναδίτσα καὶ κάνει πάρτι; Χαμὸς ὅλα τὰ ΜΜΕ.
Γίνονται σοβαρὲς ταραχὲς στὴν Ἰταλία, προάγγελος σημαντικῆς ἐξεγέρσεως; Μούγγα στὴν στρούγγα…

(ζωντανὴ σύνδεση)
http://videochat.corriere.it/index_H2402.shtml?c=H24_2

Φρούριον

Επανάσταση στην Ιταλία, αλλά κανείς δεν λέει κουβέντα: Αστυνομικοί βγάζουν τα κράνη αλληλεγγύοι προς διαδηλωτές στην Ιταλία [εικόνες – βίντεο] –

 Με διαδηλώσεις και μπλόκα «τραντάζει» την Ιταλία το λεγόμενο Κίνημα των Δικράνων, που ξεκίνησε ως μικρή κινητοποίηση αγροτών στη Σικελία για να ενισχυθεί και να διευρυνθεί συνενώνοντας πλέον οδηγούς φορτηγών, εμπόρους, βιοτέχνες, ανέργους και χαμηλόμισθους που διαδηλώνουν κατά της λιτότητας.

Το Κίνημα των Δικράνων (Movimento dei Forconi), ή αλλιώς και κίνημα της 9ης Δεκεμβρίου, επιμένει και κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις, στήνοντας μπλόκα σε πολλές περιοχές της Ιταλίας από το Κάλιαρι στο νότο έως το Μπέργκαμο στο βορρά…

Επεισόδια ξέσπασαν σε συγκεντρώσεις την Τρίτη, καθώς και τη Δευτέρα όταν το Τορίνο ειδικά μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με τους διαδηλωτές να πετούν πέτρες, μπουκάλια και μολότοφ στους αστυνομικούς στην κεντρική Πιάτσα Καστέλο, και εκείνοι να απαντούν με γκλομπ και δακρυγόνα.

 

Ορισμένα μέλη του κινήματος εξαγγέλλουν «μαζική ειρηνική εισβολή» την Τετάρτη στο κέντρο της Ρώμης, όταν η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα θα λαμβάνει την ψήφο εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου, προς επιβεβαίωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας μετά την αποχώρηση της Forza Italia του έκπτωτου από τη Γερουσία Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

 

Αίσθηση και πρωτοσέλιδα έχει προκαλέσει, εν τω μεταξύ, η κίνηση αστυνομικών να βγάλουν τα κράνη τους υπό το χειροκρότημα διαδηλωτών που στέκονταν απέναντί τους μπροστά από την έδρα της Περιφέρειας του Πιεμόντε στην Πιάτσα Καστέλο του Τορίνο.

Ανάλογη κίνηση αλληλεγγύης προς τους διαδηλωτές καταγράφηκε στη Γένοβα. Διαδηλωτές ζήτησαν από τους αστυνομικούς να βγάλουν τα κράνη και όταν το έκαναν άρχισαν να τους αγκαλιάζουν και να τους φιλούν πανηγυρίζοντας και φωνάζοντας «όλοι μαζί».

Το συνδικάτο των αστυνομικών Siulp εξέφρασε και με επίσημη ανακοίνωσή του την αλληλεγγύη του προς τους κλάδους που διαδηλώνουν εναντίον της υψηλής φορολογίας και των μέτρων λιτότητας που έχουν γονατίσει τους Ιταλούς.

 

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και συμμεριζόμαστε πλήρως τους λόγους που οδήγησαν στις διαμαρτυρίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στηρίζουμε την διαμαρτυρία των πολιτών που ζητούν να σταματήσει άμεσα ο στραγγαλισμός και η εκμετάλλευση των ιταλικών οικογενειών» αναφέρει ο γραμματέας του συνδικάτου, Φελίτσε Ρομάνο.

 

Η ηγεσία της αστυνομίας επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις κάνοντας λόγο για μία «συνηθισμένη κίνηση, η οποία εξηγείται από το ότι η βάρδια των συγκεκριμένων οργάνων της τάξης είχε μόλις λήξει», όμως το συνδικάτο την διέψευσε.

 

Οι διαδηλωτές βάζουν στο στόχαστρό τους από την εταιρεία είσπραξης φόρων Equitalia και τις υψηλές τιμές των καυσίμων έως την προνομιακή ελίτ και το ευρώ.

 

Επιβεβαιώνονται, ωστόσο, οι ανησυχίες για παρείσφρηση φασιστικών στοιχείων και χούλιγκαν στις κινητοποιήσεις.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως το Κίνημα των Δικράνων στηρίζεται και από τον νεοφασιστική Forza Nuova, ωστόσο οι διοργανωτές των κινητοποιήσεων αρνούνται την ύπαρξη πολιτικών διασυνδέσεων γενικότερα.

 

«Αυτό είναι το κίνημα του ιταλικού λαού, και τέλος. Διαχωριζόμαστε πλήρως από αυτά τα εξτρεμιστικά κόμματα όπως η Forza Nuova, που στην πραγματικότητα ευνοούν το σύστημα με τα όσα λένε» δήλωσε ο Ντανίλο Καλβάνι, ένας εκ των διαδηλωτών, στην εφημερίδα Corriere della Sera.

Σε πολιτικό επίπεδο, κύμα αντιδράσεων ξεσήκωσε την ίδια στιγμή αρχηγός του Κινήματος 5 Αστέρων (M5S) Μπέπε Γκρίλο με επιστολή που έστειλε προς τους επικεφαλής Ενόπλων Δυνάμεων, Αστυνομίας και Καραμπινιέρων, λέγοντάς τους «να ενωθούν με τους διαδηλωτές και να σταματήσουν να υποστηρίζουν αυτή την πολιτική τάξη που έχει οδηγήσει την Ιταλία στη διάλυση».

Ο Γκρίλο, ο οποίος δεν έχει κάποια άμεση σύνδεση με το Κίνημα των Δικράνων, κάλεσε επίσης τους αστυνομικούς στις επόμενες κινητοποιήσεις να πετάξουν τα κράνη τους και να ενωθούν με τους πολίτες, λέγοντας ότι οι κινητοποιήσεις αυτές μπορεί να είναι η αρχή της «πυρκαγιάς».

Από τις πλέον σκληρές αντιδράσεις, αυτή του Νταντίλο Λέβα, μέλους του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος (PD) στην επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο οποίος κατηγόρησε τον Μπέπε Γκρίλο ότι «καλεί σε πραξικόπημα» με εμπρηστικές εκφράσεις, τονίζοντας ότι είναι εγκληματικό να παίζει αυτού του είδους τα παιχνίδια.

τὸ παράθυρο

Επανάσταση στην Ιταλία, αλλά κανείς δεν λέει κουβέντα: Αστυνομικοί βγάζουν τα κράνη αλληλεγγύοι προς διαδηλωτές στην Ιταλία [εικόνες – βίντεο] – See more at: http://parathiro.net/diethni/epanastasi-stin-italia-alla-kanis-den-lei-kouventa-astinomiki-vgazoun-ta-krani-allilengii-pros-diadilotes-stin-italia#sthash.IGOq41dY.dpuf
Επανάσταση στην Ιταλία, αλλά κανείς δεν λέει κουβέντα: Αστυνομικοί βγάζουν τα κράνη αλληλεγγύοι προς διαδηλωτές στην Ιταλία [εικόνες – βίντεο] – See more at: http://parathiro.net/diethni/epanastasi-stin-italia-alla-kanis-den-lei-kouventa-astinomiki-vgazoun-ta-krani-allilengii-pros-diadilotes-stin-italia#sthash.IGOq41dY.dpuf
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply