Ἡ ἀπ-ἀνάπτυξις τῶν Κυκλάδων.

Ἡ ἀπ-ἀνάπτυξις τῶν Κυκλάδων.Ἤ ἄλλως, ἡ καταστροφὴ τῶν Κυκλάδων!!!

Τὸ βρήκαμε τώρα καὶ ἀνα-βαπτίζουν ὡς ἀνάπτυξιν κάθε ἐπιχείρησιν καταστροφῆς τοῦ περιβάλλοντος, κάθε προσπάθεια διαλύσεως τῶν τοπικῶν κοινωνιῶν καὶ κάθε κίνησιν ἁρπαγῆς χρήματος καὶ συγκεντρώσεῶς του στὰ χέρια τῶν ὁλίγων κι «ἐκλεκτῶν».
Ἡ σπορὰ ἀνεμογεννητριῶν στὶς Κυκλάδες, ποὺ θὰ προσφέρῃ …ΚΑΜΜΙΑ νέαν θέσιν ἐργασίας, μετονομάσθηκε σὲ …ἐπένδυσιν… Κάτι ἀνάλογον μὲ τὴν …ἐπένδυσιν τῆς Χαλκιδικῆς, ἀλλὰ καὶ κάθε καταστροφικὴ παρέμβασιν τῶν τελευταίων ἐτῶν…
Ὁ ὅμιλος «Καπελοῦζος» καλπάζει καὶ οἱ Κυκλάδες διαλύονται…
Πόσο περισσότερο πιά; Ἤ πρῶτα ὅλα θά πρέπῃ νά καταστραφοῦν ὁλοσχερῶς καί μετά θά διασωθοῦν;

Φιλονόη

Μετά το «πράσινο φως» από το ΥΠΕΚΑ

Κυκλάδες:Επενδύσεις του ομίλου Κοπελούζου στην αιολική ενέργεια

Ο Όμιλος αναπτύσσει το συγκεκριμένο πρωτοποριακό έργο στα νησιά των Κυκλάδων από τον Φεβρουάριο του 2006

Άλλο ένα βήμα στο πρωτοποριακό έργο της ανάπτυξης αιολικών πάρκων σε Άνδρο, Τήνο, Πάρο και Νάξο κάνει ο όμιλος Κοπελούζου μετά το «πράσινο φως» του ΥΠΕΚΑ για την κατασκευή και λειτουργία εννέα μεγάλων αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 218,5 MW.
 
Ο Όμιλος Κοπελούζου αναπτύσσει το συγκεκριμένο πρωτοποριακό έργο από τον Φεβρουάριο του 2006 με την ταυτόχρονη διασύνδεση των νησιών αυτών αλλά και της Σύρου με το Ηπειρωτικό Σύστημα (Αττική).

Η ανάπτυξη του σημαντικότατου αυτού έργου προσφέρει ολοκληρωμένη λύση, καθώς εξασφαλίζει τις απαιτούμενες ενεργειακές ανάγκες με τρόπο περιβαλλοντικά φιλικό, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Ο Όμιλος διαβεβαιώνει ότι η εγκατάσταση των αιολικών πάρκων γίνεται με απόλυτο σεβασμό τόσο στο νησιωτικό περιβάλλον όσο και στην τοπική κοινωνία έτσι ώστε να εξασφαλίσει τόσο τις σημερινές όσο και τις μελλοντικές ενεργειακές ανάγκες των νησιών.

Βασικά πλεονεκτήματα της ανάπτυξης των αιολικών σταθμών και της διασύνδεσης των νησιών των Κυκλάδων με το Ηπειρωτικό Σύστημα θεωρούνται

*Μόνιμη και άμεση επίλυση του ενεργειακού προβλήματος των νησιών.
*Απαλλαγή από τον εφιάλτη των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
*Ικανοποίηση και μελλοντικών ενεργειακών αναγκών χωρίς την ανάπτυξη νέων πετρελαϊκών μονάδων.
*Παύση λειτουργίας των ρυπογόνων Αυτόνομων Σταθμών Παραγωγής που λειτουργούν με ντίζελ και μαζούτ διότι στο εξής θα βρίσκονται σε κατάσταση εφεδρείας.
*Αντιμετώπιση της ανεργίας δεδομένου ότι η  υλοποίηση των αιολικών πάρκων στις Κυκλάδες θα χρειαστεί περίπου 400 εργαζόμενους στη φάση της κατασκευής και 130 μόνιμους εργαζόμενους στη φάση της λειτουργίας, στην πλειοψηφία τους ντόπιοι – μειώνοντας την ανεργία σε καιρούς οικονομικής
κρίσης.
*Εξάλειψη των εκπεμπόμενων ρύπων – αερίων του θερμοκηπίου και αιωρούμενων σωματιδίων – που επιβαρύνουν την υγεία των κατοίκων και υποβαθμίζουν τις τουριστικές περιοχές. Οι ετήσια παραγόμενες 500 GWh ηλεκτρικής ενέργειας από τα αιολικά πάρκα προφυλάσσουν το περιβάλλον από την έκλυση 500.000 τόνων Διοξειδίου του Άνθρακα (CO2), που θα εκλύονταν κάθε χρόνο, αν η ενέργεια παραγόταν από ορυκτά καύσιμα.
*Μηδενισμός του κόστους ρύπων Διοξειδίου του Άνθρακα (C02) με το οποίο θα επιβαρυνθούν άμεσα όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας λόγω των εκπομπών των ρυπογόνων μονάδων της ΔΕΗ.
*Μείωση του κόστους για τη ΔΕΗ με την απόσυρση και την θέση σε εφεδρεία Πετρελαϊκών Σταθμών Παραγωγής των νησιών σαν αποτέλεσμα της εξοικονόμησης της τεράστιας δαπάνης προμήθειας πετρελαίου και συντήρησης των σταθμών αυτών.
*Περιβαλλοντική προστασία με την πλήρη αποφυγή νέων εναέριων γραμμών Υψηλής Τάσης και το κλείσιμο των ρυπογόνων σταθμών παραγωγής των νησιών.
Συνολικό έσοδο στους κατοίκους και στους Δήμους 1,5 εκατ. ευρώ το έτος.
Επιπλέον, οι κάτοικοι των χω ριών κοντά στα Αιολικά Πάρκα δεν θα πληρώνουν λογαριασμούς στη ΔΕΗ με βάση τον νόμο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

*Μείωση κόστους του παραγόμενου ηλεκτρικού ρεύματος.
*Εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε βουνοκορφές δυσπρόσιτες και μακριά από περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος.

πρῶτο θέμα

Υ.Γ. Καὶ φυσικὰ τὸ πρῶτο θέμα διαφημίζει καταλλήλως… Ἔτσι, γιὰ νὰ μᾶς ἐπιβεβαιώνῃ πὼς συντάσσεται μὲ αὐτοὺς ποὺ ἔχουν τὰ …«μέσα».

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply