Ἀπ' τοὺς φόρους τῆς βενζίνης, τῶν ποτῶν καὶ τοῦ τομπάκο περιμένουν νὰ χορτάσουν.

Ἀπ' τοὺς φόρους τῆς βενζίνης, τῶν ποτῶν καὶ τοῦ τομπάκο περιμένουν νὰ χορτάσουν.Γιατί;
Γιατὶ ἔτσι.
Γιατὶ τὰ νεοπουριτανικὰ βαμπίρ, ἀπὸ ἐκεῖ περιμένουν νὰ φᾶνε.
Ἀπ’ τοὺς φόρους τῆς βενζίνης, τῶν ποτῶν καὶ τοῦ τομπάκο, ἀπλᾶ πράγματα.

Ξεσπάει η μάχη της Κρήτης για την φορολόγηση της

Επί ποδός πολέμου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η Κρήτη αντιδρώντας στις προθέσεις της κυβέρνησης να βάλει φόρο 3 ευρώ το λίτρο στην…. παραδοσιακή τσικουδιά.

Όπως αποκαλὐπτει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποσταγματοποιών Παραδοσιακής Τσικουδιάς Στάθης Φραγκιαδάκης, το σχέδιο της κυβέρνησης για τα 3 ευρώ στο λίτρο, θα σημάνει απλά το θάνατο της ρακής, αφού σήμερα δεν είναι ανάρπαστη μόνο για την ποιότητά της σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και για τη χαμηλή τιμή της.

Να σημειωθεί ότι σήμερα με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης των 0,60 ευρώ το λίτρο η τελική τιμή της τσικουδιάς είναι γύρω στα 3 ευρώ. Στην περίπτωση που μπει φόρος 3 ευρώ, τότε το κόστος θα εκτιναχθεί στα 6 και στα 7 ευρώ το λίτρο. Αυτό σημαίνει σύμφωνα με τους παραγωγούς της Κρήτης ότι κανένας Ελληνας δεν θα αγοράζει πλέον τσικουδιά καθώς θα είναι πολύ ακριβή.

Σύμφωνα με τον κ. Φραγκιαδάκη, τα συμφέροντα είναι μεγάλα, διότι η τσικουδιά και το τσίπουρο έχουν την αποδοχή του κόσμου, που το πίνει γιατί το βρίσκει και καλό και φτηνό. Έτσι θίγονται μεγάλα συμφέροντα, που πιέζουν το υπουργείο να βάλει μεγάλο φόρο».

πηγή

Ξεσπάει η μάχη της Κρήτης για την φορολόγηση της τσικουδιάς – See more at: http://www.toxwni.gr/ellada/item/10850-ksespaei-i-maxi-tis-kritis-gia-tin-forologisi-tis-tsikoudias#.Ut_qLJz8L55
Ξεσπάει η μάχη της Κρήτης για την φορολόγηση της τσικουδιάς – See more at: http://www.toxwni.gr/ellada/item/10850-ksespaei-i-maxi-tis-kritis-gia-tin-forologisi-tis-tsikoudias#.Ut_qLJz8L55
(Visited 23 times, 1 visits today)
One thought on “Ἀπ' τοὺς φόρους τῆς βενζίνης, τῶν ποτῶν καὶ τοῦ τομπάκο περιμένουν νὰ χορτάσουν.

Leave a Reply