Ἡ Google καὶ οἱ …φοροαπαλλαγές της!

Η κυβέρνηση του Σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ επιδιώκει να επιβάλει τον περίφημο «φόρο των εκατομμυριούχων»
Το αρχικό σχέδιο της γαλλικής κυβέρνησης προέβλεπε την επιβολή φορολογικού συντελεστή της τάξης του 75% στα δηλωθέντα εισοδήματα που υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο ευρώ, για το μέρος του εισοδήματος που υπερβαίνει το «φράγμα» του 1 εκατ.
Ωστόσο, το εν λόγω νομοσχέδιο κρίθηκε αντισυνταγματικό από το Συνταγματικό Συμβούλιο, και το Παρίσι υποχρεώνεται να προβεί σε μία σειρά τροποποιήσεων.

Τον Ιούνιο του 2011, Γάλλοι οικονομικοί επιθεωρητές (Γαλλικό ΣΔΟΕ) έκαναν λογιστικό έλεγχο στα γραφεία της Google στο Παρίσι.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, τα έσοδα της Google France για το 2011 έφθασαν έως 1,4 δισ. ευρώ κυρίως από τις διαφημίσεις.

(Όπως αναφέρει η έγκυρη ειδησεογραφία του Le Point -Respected news magazine Le Point reports the claim by the French tax authorities, and these have been followed up by other media across the country).

Το Γαλλικό Δημόσιο Ταμείο αρνήθηκε να σχολιάσει λέγοντας πως τα φορολογικά στοιχεία αποτελούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Εκπρόσωπος της Google αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει.
Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ οδήγησε τη χώρα σε οικονομική καταστροφή από την εκλογή του το 2012. Το ποσοστό ανεργίας είναι αυτήν την περίοδο μεγαλύτερο από 11%, ενώ το κόστος ζωής εκτοξεύτηκε στα ύψη.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα έδειξαν πτώση των άμεσων ξένων επενδύσεων στη Γαλλία, κάτω από 77%, το 2013 –την πρώτη ολόκληρη χρονιά του Ολάντ, στην εξουσία-

Αντιμέτωπη με τεράστια χρέη, η Γαλλία είναι αποφασισμένη να ασκήσει πίεση στις πολυεθνικές εταιρίες που αποφεύγουν να παραδώσουν τεράστια μέρη του εισοδήματός τους σε αποτυχημένες εθνικές κυβερνήσεις.

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply