Ὁ φόβος γιὰ «ἀτύχημα» ἐπισπεύδει…τὴν διάλυση…

«Μέχρι τις ευρωεκλογές θα έχουν τελειώσει όλα…»

Με αυτήν την  πρόταση απαντήθηκε από έμπιστο Σύμβουλο κορυφαίου κυβερνητικού αξιωματούχου, σχετικό ερώτημα,!!!

Η απάντηση αναφέρεται την ολοκληρωτική εφαρμογή του μνημονίου, αλλά και το κλείσιμο και των λοιπών ανοιχτών θεμάτων, όπως για παράδειγμα των εθνικών.

Ο φόβος ενός «ατυχήματος» στις  αυτοδιοικητικές εκλογές  και στις ευρωεκλογές, με τον καταποντισμό των φιλομνημονιακών υποψηφίων και το ενδεχόμενο του φαινομένου του ντόμινο, φοβίζει τους δανειστές.

Η δικομματική κυβέρνηση και οι λοιποί κρυφοί και φανεροί υποστηρικτές της ευρισκόμενοι μονίμως «στα τέσσερα κατ’ εντολή Σαμαρά», όπως υποστήριξε ο παραιτηθείς Αχαιός βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας Νίκος Νικολόπουλος, σπεύδει να υλοποιήσει με κάθε κόστος μέχρι κεραίας την οικονομική, κοινωνική και εθνική αποσάθρωση  της χώρας .

Παράλληλα με το τσουνάμι των ακραίων νόμων και αποφάσεων, το μνημονιακό σύστημα ως θηρίο που ψυχορραγεί, επισπεύδει την τακτοποίηση με χαριστικές διατάξεις  οικονομικών και διοικητικών εκκρεμοτήτων του «Ελληνικού Διευθυντηρίου».

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να «θολώσουν» την εικόνα μετέρχονται Γκεμπελικές πρακτικές που αφορούν τόσο στην παρουσίαση των υποψηφίων για τις επερχόμενες εκλογές όσο και για την οικονομία και τις  «παροχές προς τους Έλληνες ιθαγενείς».

Ο φόβος πολιτικής επικράτησης των δύο άκρων, ειδικότερα του ακροδεξιού, οδήγησε τα δύο κυβερνητικά κόμματα στην εφαρμογή ενός σχεδίου άμυνας-εξαπάτησης. Ενδεικτικό παράδειγμα τα τεκταινόμενα στην Αθήνα: η μεν Ν. Δημοκρατία προσπαθεί με τον «επαναστάτη» Νικήτα Κακλαμάνη να δημιουργήσει ανάχωμα στις ψήφους διαμαρτυρίας που δυνητικά κατευθύνονται προς τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής, ενώ το ΠΑΣΟΚ με την συνεργασία του με την Ελιά (και Κώτσο Βασιλιά;) προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ανάχωμα κατά του υποψηφίου του Σύριζα.

Από πλευράς «παροχών προς τους Έλληνες-ιθαγενείς», όλα αναβάλλονται (με Μαυρογιαλούρια λογική) μέχρι τον Απρίλιο. Ενδεικτική είναι η αναβολή…για τον Απρίλιο, κληθέντων επιτυχόντων στα πεντάμηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ, μία ημέρα πριν την πρόσληψη…το ίδιο παρατηρείται και σε τρέχοντα προγράμματα κατάρτισης μέσω ΚΕΚ και ΤΟΠΣΑ.

Περνάμε στην χρυσή  εποχή  του «δήθεν»,  το οποίο καλείται να κρύψει μία εξόχως οδυνηρή για τους πολίτες και την χώρα πραγματικότητα!!

Αρωγός στην προσπάθεια θα είναι και το προεκλογικό κλίμα το οποίο ήδη καλλιεργείται και προβάλλεται από τα συστημικά ΜΜΕ.

«Μέχρι τις ευρωεκλογές θα έχουν τελειώσει όλα…»

Οι «ιδιωτικοποιήσεις», η εφαρμογή εξαντλητικής  φορολογίας, η ταφή της ανάπτυξης και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, το «κλείσιμο  των εκκρεμών εθνικών θεμάτων», η διάλυση των Ταμείων, ο περαιτέρω περιορισμός των ατομικών ελευθεριών (με ακραίες πρακτικές), η δήμευση-κατάργηση της ακίνητης περιουσίας και το πέρασμα σε μισθώσεις των 99 ετών, η σμίκρυνση του κοινωνικού κράτους, η μετάλλαξη της Παιδείας, η σουποποίηση των πολιτισμικών χαρακτηριστικών το νέο πρόγραμμα υπερχρέωσης της χώρας κ.α..

Το 2015 θα βρει πολίτες με επί πλέον απώλεια εισοδήματος 20-50%, μία χώρα αδύναμη, ενώ θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η γενοκτονία των Ελλήνων, τόσο λόγω των αυτοκτονιών  και της υπογεννητικότητας, των ατυχημάτων λόγω έλλειψης συγκέντρωσης, αλλά και της οικονομικής αδυναμίας για προληπτικές εξετάσεις και για θεραπεία.

Όλα τα παραπάνω με τις…ευχές  ενός διαπλεκόμενου υψηλά αμειβόμενου ή κερδοφόρου συστήματος εξουσίας που έχει εξασφαλίσει με διάφορους τρόπους την ανοχή θεσμών κατατρώγοντας τις σάρκες της Ελλάδας και των Ελληνίδων και Ελλήνων!!!

«Μέχρι τις ευρωεκλογές θα έχουν τελειώσει όλα…»

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα τους το επιτρέψουμε!!

Ιωάννης Δέμος

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply