Ὅταν ἀκοῦμε γιὰ «Ὑποχρεωτικὴ Ἐκπαίδευση» πρέπει νὰ …τρομάζουμε!

Ὅταν ἀκοῦμε γιὰ «Ὑποχρεωτικὴ Ἐκπαίδευση» πρέπει νὰ ...τρομάζουμε!Εκεί στη Βόρεια Κορέα…
…που τα παιδάκια δεν βλέπουν τα αρρωστημένα κινούμενα σχέδια του Nickelodeon… και σίγουρα δεν υποφέρουν από υπερκινητικότητα, φαίνεται ότι μαθαίνουν να αξιοποιούν τον εγκέφαλό τους, αρκετά χρόνια νωρίτερα από τα δικά μας παιδιά!

Στην Ελλάδα απαγορεύεται να μάθει ένα παιδί να γράφει το παραμικρό πριν την Α’ Δημοτικού (για ναμην βαριέται!!!) και στην Γ’ Δημοτικού…
…δεν είναι σε θέση να κάνει αφαίρεση με ευκολία.
Τα δε μαθήματα παραμένουν μία συλλογή μπουρδολογημάτων, χωρίς κανένα νόημα και χωρίς καμμία χρησιμότητα .

Θα προκόψουν φυσικά μόνο οι καλοί παπαγάλοι…
…γιατί με παπαγάλους μόνον μπορεί να λειτουργεί το σύστημα,
…ώστε να μην αμφισβητείται από τους εργαζόμενους σε αυτό.
Τυφλή υπακοή, τυφλή εκτέλεση εντολών και για έναν παπαγάλο διορισμένο στο δημόσιο δεν υπάρχει άλλη σανίδα σωτηρίας, από το να επαναλάβει το γνωστό «Αυτό λέει ο νόμος…αυτό κάνουμε».
Πόσο μάλλον να απεργήσει για να ζητήσει την κατάργηση ενός παρανοϊκού νομοσχεδίου;
Γι’ αυτό οι λέξεις «Υποχρεωτική Εκπαίδευση» με κάνουν πλέον να ανατριχιάζω.

Σίγμα

(Visited 48 times, 1 visits today)
4 thoughts on “Ὅταν ἀκοῦμε γιὰ «Ὑποχρεωτικὴ Ἐκπαίδευση» πρέπει νὰ …τρομάζουμε!

    • Παντού γεννιούνται “παπαγάλοι” … Παπαγαλίζοντας τη μαμά μας …μαθαίνουμε και να μιλάμε. Γι’ αυτό και η επαρχιακή προφορά … κληρονομείται ακόμα και στα μεγάλα σαλόνια της πλουτοκρατίας και στο κοινοβούλιο. Παπαγαλίζοντας τη Μενεγάκη … μαθαίνουμε και να “σκεφτόμαστε” έτσι όπως βολεύει το σύστημα.Αλλά τα παπαγαλάκια στην Κορέα ξέρουν να μετρούν από μέσα τους ενώ παίζουν μουσική από τριών ετών ενώ τα Ελληνόπουλα χρησιμοποιούν τα δάχτυλά τους για απλές προσθαφαιρέσεις μέχρι και στην ηλικία των 8 ετών . Το video θα έπρεπε να σου ανοίξει τα μάτια για τις δυνατότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου με κατάλληλη εκπαίδευση. Κάποιος είπε ότι αυτά τα μωρά υπέστησαν τρομοκρατία για να καταφέρουν αυτό το αποτέλεσμα. Εγώ πάλι βλέπω χαρούμενα παιδάκια … και είναι πολύ δύσκολο να επιβάλεις το χαμόγελο σ’ ένα μωρό χωρίς να το αισθάνεται. Όποιος έχει μωρά … ξέρει ότι ο τρόμος δεν έχει ιδιαίτερο αποτέλεσμα ..ούτε καν για να πεισθούν να φάνε το μεσημεριανό τους, πόσο μάλλον για να επιτύχουν ένα αποτέλεσμα μακροχρόνιας εξάσκησης . Ένα σοκολατάκι είναι πιο αποτελεσματικό από οτιδήποτε . Οποιαδήποτε παρόμοια μικρή επιβράβευση … κάνει και τα δελφίνια και τις φώκιες πανέξυπνα.

Leave a Reply