Πῶς ἀπολύουμε τούς …πολιτικούς μας; (β)

Ἡ πραγματικότης, αὐτὴν ποὺ ἀρνούμαστε νὰ δοῦμε κατάματα, εἶναι πὼς στὴν οὐσία δὲν κρατοῦν οἱ πολιτικοὶ τὴν ἐξουσία ἀλλὰ κάποιοι, πίσω καὶ πέρα ἀπὸ αὐτούς, ποὺ συνηθίζουν νὰ παίζουν στὴν διεθνὴ σκακιέρα κατὰ τῶν ὀρέξεῶν τους. Τὸ Ἑλλαδοκαφριστὰν ἔχει γίνῃ τσιφλίκι τους ἐδῶ καὶ πολλὰ πολλὰ χρόνια… Τόσα πολλά, ποὺ ἐὰν τολμήσουμε νὰ τὸ συνειδητοποιήσουμε, θὰ τρομάξουμε…
Ἀπὸ τὴν ἄλλην, ὑπὸ τὴν ὑπάρχουσαν κατάστασιν καὶ τὶς συνθῆκες, εἶναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ νὰ πεισθοῦν οἱ πολλοί, οἱ ἔχοντες τὴν πλειοψηφία, νὰ ἀλλάξουν συνήθειες. Αὐτὸ σημαίνει πὼς γιὰ κάποιο χρονικὸ διάστημα, ἄγνωστον πόσο, θὰ «παίζουν στὸ θέατρον τοῦ παραλόγου» ὅλα τὰ γνωστὰ κι ἄγνωστα κουδουνισμένα, ποὺ συστρατεύονται μὲ τὴν μία ἤ τὴν ἄλλην παράταξιν, πρὸ κειμένου νὰ προλάβουν νὰ πάρουν «μεζέ» ἀπὸ τὰ ταμεῖα. (Προσέξτε τοὺς ὑποψηφίους δημάρχους καὶ θὰ καταλάβετε τὸ τὶ ἐννοῶ!!! Ὡς νέοι …ἐθνοπατέρες μᾶς ἔρχονται!!!)

Κόμματα δὲν ὑπάρχουν, ποὺ πράγματι νὰ ἀξίζῃ κάποιος νὰ ἀσχοληθῇ μαζύ τους.
Οὔτε κινήματα. Οὔτε «σωτῆρες»  καὶ σωτῆρες.
Οἱ λύσεις εἶναι ἀλλοῦ καὶ ὀφείλουμε νὰ τὶς ἀναζητήσουμε, ἀλλὰ ὄχι ἀκόμη. Πρέπει νὰ …ὡριμάσουμε καταλλήλως.
Ἔως τότε ὅμως; Γιατί νά μήν …παίζουμε μέ τά νεῦρα τους καί τίς ὅποιες ἰσοῤῥοπίες τους;

Εἴπαμε… Ἐμεῖς ἔχουμε καὶ τὸ μαχαίρι καὶ τὸ πεπόνι… Ἀλλὰ πρέπει καὶ νὰ τὸ συνειδητοποιήσουμε…
Κι ἔως τότε…
Μποροῦμε νὰ …παίζουμε!!!

Φιλονόη

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ Νο 2

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τόσο μεγάλη και τόσο θετική ανταπόκριση στην 1η μου «ανοικτή επιστολή». Σας ευχαριστώ όλους και μετά από αυτό, αναλαμβάνω την ευθύνη και για μια 2η.
Ας επισημάνουμε λοιπόν για αρχή κάποια πολύ απλά γεγονότα που ίσως κάνουν το ξυπνητήρι να κτυπήσει…
Πριν από δυο περίπου χρόνια, ο καθηγητής Δημήτρης Μπουραντάς, έκανε μια απλή πρόταση λέγοντας: «Αν θέλετε να κτυπήσετε την φοροδιαφυγή και να φορολογήσετε τους έχοντες, πάρτε τις αεροφωτογραφίες που έχετε και βρείτε τα 120.000 σπίτια που διαθέτουν πισίνα. Φορολογήστε τα με ένα ποσό της τάξεως των 20.000 € και θα έχετε 2,4 δισεκατομμύρια €!!! Έτσι, δεν χρειάζεται να μειώσετε τις συντάξεις και να κόψετε τα δώρα από τους συνταξιούχους!!!»
Μην μου πείτε ότι αυτή η πρόταση δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Τι έγινε όμως; Τίποτε, γιατί απλά δεν θέλουν να ενοχλήσουν τους έχοντες και κατέχοντες που τους στηρίζουν.
Άλλο γεγονός: Από την 1/1/2014, σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν έχει γίνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ αγοροπωλησία ακινήτου!!! Ο λόγος; Παίρνουν συνέχεια διαφορετικές αποφάσεις για το πώς θα φορολογηθεί ο πωλητής, καμμία ακόμα δεν έχει γίνει νόμος και οι εφορίες αδυνατούν να δώσουν τα απαιτούμενα για την πώληση έγγραφα!!! Μήπως μπορείτε να σκεφτείτε πόσες δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια έχει χάσει το κράτος από φόρους μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες;
Τρίτο και τελευταίο – προς το παρόν. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα οι διοικήσεις των τραπεζών και των κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που χρωστάνε και τα οποία έλαβαν ΧΩΡΙΣ τις απαιτούμενες εγγυήσεις; Αναρωτηθείτε: Ποιός θα τα πληρώσει όλα αυτά όταν αύριο (πιθανά) θα διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ και ίσως μεθαύριο η ΝΔ; Και, γιατί ΠΟΤΕ δεν έχει γίνει έλεγχος για το που πήγαν όλα αυτά τα εκατομμύρια;

Πιστεύω ότι οι απαντήσεις είναι απλές για όσους νοιάζονται γι’ αυτόν τον τόπο και όχι για το προσωπικό τους συμφέρον μόνο.
Όλα εντάσσονται στη νοοτροπία της λοβιτούρας, της αλαζονείας, της κλεψιάς της απάτης και της ψευτιάς. Στη νοοτροπία «εγώ να κερδίσω κι ας πάνε να πνιγούν οι άλλοι».
Αυτά όλα απαιτούν ένα ισχυρό ηλεκτροσόκ. Έχουμε καθήκον να ταρακουνήσουμε συθέμελα το πολιτικό μας σύστημα με πράξεις που θα στείλουν και στους κουφούς το μήνυμα: ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΙΑ.
Δεν χρειάζεται βία γι’ αυτό. Ευτυχώς, είμαστε ακόμα μια δημοκρατία που, αν μη τι άλλο, μας δίνει το δικαίωμα της ψήφου. Με όπλο την ψήφο σας, δημιουργήστε ένα ισχυρό «σεισμό». Μαυρίστε όλους τους νυν και προηγούμενους συμμέτοχους στο σύστημα. Ψηφίστε όποιο κόμμα θέλετε, αλλά όχι τα πρώην και νυν πρόσωπα που σαν στρατιωτάκια ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ και ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ τον αρχηγό και το σύστημα.
Μετά από την πρώτη μου επιστολή, πολλοί με ρώτησαν «και ποιόν να ψηφίσω;»
Δεν θα σας πω εγώ ποιόν. Όποιον καινούργιο όμως και να ψηφίσεις θα πάρει κι αυτός το μήνυμα από το σεισμό. Να είσαι σίγουρος.
Θα ξέρει τι τον περιμένει!!!

Αντώνης Καλογήρου

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply