Πῶς ἀπολύουμε τούς …πολιτικούς μας; (α)

Ἐνδιαφέρουσα πρότασις καὶ ἰδέα ἀπὸ τὸν Ἀντώνη.
Νομίζω πὼς ἀξίζει νὰ τὴν μελετήσουμε καὶ νὰ τὴν ἐπεξεργαστοῦμε καταλλήλως, πρὸ κειμένου νὰ προλάβουμε νὰ κάνουμε μὲ νηφαλιότητα τὶς ἐπιλογές μας, ἔως τὶς ἐκλογές. Διότι μποροῦμε νὰ ἀποφασίσουμε ἐμεῖς γιὰ τὸ ποιοὺς θὰ προσλάβουμε καὶ γιὰ πόσο.

Ἄλλως τέ, γιὰ νὰ λέμε τὰ πράγματα μὲ τὸ ὄνομά τους, οἱ μεγάλοι καὶ μεσαῖοι και μικροὶ κομματικοὶ μηχανισμοί, ἄλλος περισσότερο κι ἄλλος λιγότερο, ἔχουν ἤδη «δέσῃ συμφωνίες» καὶ δὲν μποροῦν νὰ ξεφύγουν ἀπὸ αὐτές. Τὸ διαπιστώσαμε μὲ τὸ ψόφιο μΠατΣοΚ, μὲ τὴν ΔΗΜΑΡ καὶ  μὲ τὴν ΝουΔουΛΑρα, ποὺ τελικῶς, ἄν καὶ πολὺ κάτω τοῦ 50%, σὲ συνολικὰ ποσοστά, κατάφεραν νὰ μᾶς στρωθοῦν στὴν πλάτη καὶ νὰ ἐξακολουθήσουν τὰ ξεπουλήματα.

Διαβᾶστε τὸ παρακάτω… καὶ τὰ ξαναλέμε…

Φιλονόη.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Σε οποιαδήποτε επιχείρηση, όταν παρουσιάζεται ένα σοβαρό πρόβλημα, η ηγετική της ομάδα, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφέρεται γι’ αυτήν, οδηγούνται αρχικά σε έναν δημιουργικό προβληματισμό και αφού αναλύσουν το πρόβλημα και τις αιτίες του, προτείνουν λύσεις. Στην συνέχεια, αφού εγκρίνουν κάποια ή κάποιες από αυτές τις λύσεις, απλά κάνουν τα πάντα για να την υλοποιήσουν.
Στην χώρα μας, υπάρχουν πάρα πολλές αναλύσεις για το πως φτάσαμε στο σημείο κατάντιας που φτάσαμε. ΟΛΕΣ θεωρούν σαν βασικό υπεύθυνο τις πολιτικές ηγεσίες των τελευταίων 35 χρόνων και την διάβρωση του δημόσιου τομέα. Με άλλα λόγια, την δημιουργία της νοοτροπίας της λοβιτούρας, του λαδώματος, της κλεψιάς, του ωχαδερφισμού και του προσωπικού βολέματος.

Και εδώ αρχίζουν οι απορίες.
Είναι ποτέ δυνατόν να αλλάξει αυτή η νοοτροπία, όταν διακατέχει κυρίως τους ίδιους τους διαχειριστές της πολιτείας; Δηλαδή τους πολιτικούς;
Όταν δεν τιμωρούνται οι κλέφτες αλλά και οι δημιουργοί των κατάλληλων συνθηκών για την κλεψιά, εκτός κάποιων ασήμαντων εξαιρέσεων για τα στραβά μάτια;
Όταν η ψευτιά είναι η βάση της σχέσης των διαχειριστών με τους διαχειριζόμενους; Όταν με ψέμματα φορολογούν τον πολίτη και αφήνουν στην ουσία αφορολόγητους τους έχοντες και κατέχοντες; Και μην τολμήσει κάποιος να πει το χυδαίο ψέμμα ότι φταίει η νομοθεσία, γιατί θα τον ρωτήσω: και τόσα χρόνια γιατί δεν την αλλάζετε; Όταν τις αποφάσεις για το σήμερα και το αύριο του λαού μας τις παίρνουν άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ΠΟΤΕ στην ζωή τους;
Όταν δεν έχουν …τα κότσια να διεκδικήσουν από την Γερμανία τα χρήματα που μας χρωστάει;

Αδελφέ μου Έλληνα, πιστεύω πως η διάβρωση είναι τόσο μεγάλη που δεν αλλάζει με εναλλαγές κομμάτων στην εξουσία. Αλλάζει μόνο με μεγάλες ανατροπές και η μεγαλύτερη είναι να ξυπνήσουμε. Να φύγουμε από τον λήθαργο που μας δημιουργούν τα παραμύθια που μας πουλάνε.
Άφησε σε παρακαλώ τον εαυτό σου να φανταστεί ένα πιθανό σενάριο.
Είναι το βράδυ των εκλογών και τα αποτελέσματα είναι: ΝΔ 9,5%, ΣΥΡΙΖΑ 9,5%, ΠΑΣΟΚ 2%, ΔΗΜΑΡ 2%, ΑΝΕΛ 2%, ΧΑ 1%, ΚΚΕ 2%, και διάφοροι άλλοι που δεν έχουν ξαναμπεί στην βουλή, το υπόλοιπο 72% χωρισμένο σε5 με 7 διαφορετικούς συνδυασμούς.
Αν αυτό το σενάριο σε τρομάζει, δεν άκουσες το ξυπνητήρι. Αν είσαι ξύπνιος και σε προβληματίζει φαντάσου τι θα γίνει:
1. Θα αναγκαστούν να ξεκαβαλήσουν (έστω και με το ένα πόδι) από το καλάμι.
2. Θα αναγκαστούν να κάνουν συνεργασίες τουλάχιστον 5 & 6 κομμάτων.
3. Θα αναγκαστούν με τέτοιου είδους κυβερνήσεις να γίνουν συνεργάσιμοι (αλλιώς θα πάνε σπίτι τους) και να βρουν κοινά αποδεκτές λύσεις.
4. Θα αναγκαστούν να περιορίσουν, αν όχι να σταματήσουν, την κλεψιά και την ατιμωρησία που τους στηρίζει μέχρι σήμερα.

Όλα αυτά, έτσι ή κάπως έτσι, μπορούν να γίνουν μόνον αν, όσοι έχουν ξυπνήσει από τον ύπνο του δικαίου, καταψηφίσουν ΟΛΟΥΣ όσους έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα μέρος του συστήματος.
Καταλαβαίνω ότι ο θυμός σου για όλα αυτά που συμβαίνουν σε έχει οδηγήσει στο να πιστέψεις κάποιον από δαύτους. Όμως αναρωτήσου: Αυτοί όλοι, με όσα κάνανε αλλά και με όσα δεν κάνανε, δεν είναι οι βασικοί δημιουργοί του προβλήματος; Κι αν απαντήσεις ΝΑΙ τότε αναρωτήσου: Είναι ποτέ δυνατόν να λύσουν το πρόβλημα αυτοί που το δημιούργησαν, με την άρρωστη νοοτροπία τους, εάν δεν υποστούν κάποιο ισχυρό σοκ;
Η γνώμη μου είναι: Ψηφίστε όποιον θέλετε (και όποιο κόμμα θέλετε) αλλά κανέναν από τους σημερινούς ή πρώην 300!!!
Καμμιά επιχείρηση δεν θα κρατούσε στην διοίκησή της τους κλέφτες, τους ψεύτες και τους άχρηστους. Εμείς γιατί θέλουμε να τους ξανά ψηφίσουμε; Μήπως γιατί έχουμε πιστέψει στο μεγαλύτερο από τα ψέμματά τους, δηλαδή στο ότι, μετά από αυτούς το χάος;
Κύριοι βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου, υποψήφιοι όλων των κομμάτων, υψηλόβαθμα στελέχη κομμάτων, πολιτικών κινήσεων και δράσεων, σας παρακαλώ εάν κάνω λάθος να με διορθώσετε με μια αντίστοιχη ανοικτή σας επιστολή.
Αντώνης Καλογήρου

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

6 thoughts on “Πῶς ἀπολύουμε τούς …πολιτικούς μας; (α)

  1. “Να φύγουμε από τον λήθαργο που μας δημιουργούν τα παραμύθια που μας πουλάνε.” Πολύ σωστά το είπε ο αρθρογράφος αλλά με το κείμενο του αυτό προπαγανδίζει και δίνει λάθος κατεύθυνση. Γιατί να ψηφίσουμε ένα από τα κόμματα; Να συνεχίσουμε δηλαδή να στηρίζουμε αυτό το καθεστώς; Εδώ και πάρα πολλά χρόνια μας έχουν περάσει ότι ζούμε σε μια Δημοκρατία… Το μεγάλο ψέμα που μας το τάισαν όλους και το φάγαμε κιόλας… http://www.dimokratia.info/archives/706

    • Ἀγαπητὴ Ἀστυδάμεια διαφωνῶ μὲ τὸ σύστημα τῶν κομμάτων, ἀλλὰ ὄχι μόνον μὲ αὐτό.
      Ἐγὼ λοιπὸν προωθῶ καὶ δημοσιεύω θέματα καὶ δράσεις ποὺ μποροῦν νὰ καθυστερήσουν, νὰ ἐνοχλήσουν, νὰ δυσκολεύσουν τοὺς κρατοῦντες, ἔχοντας ΑΠΟΛΥΤΟ ἐπίγνωσιν τοῦ ποῦ ζῶ, γιὰ πόσο καὶ γιατί.
      Ὅσο γιὰ τὴν δημοκρατία… Σέ τί διαφωνεῖς; Δέν εἶναι ἐκεῖνο τό πολίτευμα πού ἐπικρατοῦν οἱ πολλοί; Ὁ Δῆμος; Ὁ Λαός; Αὐτούς δέν ἐξέλεξε ὁ Δῆμος, ὁ Λαός, οἱ πολλοί;
      Ἄλλο νὰ διαφωνῶ μὲ κάποιον νόμο κι ἄλλο τὸ ἐὰν πρέπει νὰ τὸν τηρῷ, ἤ ὄχι. Ὁ Σωκράτης διαφωνοῦμε μὲ τὸν θάνατό του ἀλλὰ παρέμεινε στὴν Ἀθήνα. Δὲν ἔφυγε.

      • Αγαπητή Φιλονόη,
        “Είμαστε πνευματικοί σακάτηδες και χρειαζόμαστε πνευματικές πατερίτσες.” Λέει ένας καλός μου φίλος και συμφωνώ μαζί του.
        Παιδεία επί της ουσίας δεν λάβαμε ποτέ, αντιθέτως χειραγωγηθήκαμε από μικρή ηλικία. Κάποιοι φρόντισαν γι’ αυτό και έκαναν πολύ καλή δουλειά.
        Όσο για την Δημοκρατία έχω να πω το εξής: οι δικλείδες ασφαλείας είναι η ΚΛΗΡΩΣΗ και η ΑΝΑΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ των αρχόντων. Τις αποφάσεις τις παίρνει ο λαός μετά από συμβουλή των ειδικών και πάντα σε τοπικό επίπεδο.Ένα μικρό και ωραίο βίντεο είναι αυτό https://www.youtube.com/watch?v=9jWwoJMemEY
        Δεν φτάνει, κατά την δική μου γνώμη απλά να καθυστερούμε και να ενοχλούμε. Πρωτοβουλίες και Δράση χρειαζόμαστε. Γνώσεις που δεν έχουμε να λάβουμε… Απορώ πως επιτρέπουμε ακόμα αυτούς τους προδότες να καταληστεύουν τον λαό;

      • Θαυμάσια τὰ λές… Ἁπλῶς τώρα πιὰ στὴν δημοκρατία δὲν πιστεύω. Πιστεύω σὲ κοινωνίες Ἀρίστων καὶ μόνον γιὰ αὐτὲς θεωρῶ πὼς ἀξίζει νὰ ἀγωνιζόμαστε. Βέβαια κάτι τέτοιο ἀπαιτεῖ μακρὺ δρόμο καὶ βαθειὰ ἀναθεώρησιν τῶν πάντων. Ἀλλὰ εἶναι Ἀνάγκη καὶ θὰ μᾶς συμβῇ!!!

Leave a Reply