Πᾶμε ὁλοταχῶς γιά ἐκλογές;

Πάμε ολοταχώς σε εθνικές εκλογές. Ναι, το σύστημα ήδη προετοιμάζεται. Το καταλαβαίνεις. Το νοιώθεις. Έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο και σιγά σιγά βλέπεις κοινωνικά μερίσματα και παροχές ως χάντρες και καθρεφτάκια για να προσελκύσουν τον ψηφοφόρο, να βάλουν στο μαντρί τον Έλληνα.

Ναι, μαγκάκια μου πάμε σε εθνικές εκλογές. Εσείς, οι συχνοί ακροατές του One Woman Show το γνωρίζετε. Τα είχαμε αναλύσει τα σενάρια των πρόωρων εκλογών πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής μας επικοινωνίας.

Πάμε σε εθνικές εκλογές τον Ιούνιο. Οι κάλπες ετοιμάζονται. Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και ανάλογα με τα ποσοστά που θα λάβουν τα κόμματα, η κυβέρνηση- αν η ήττα της είναι διαχειρίσιμη – θα ζητήσει ανανέωση της εμπιστοσύνης του λαού και θα σου θέσει το δίλημμα με μας ή με τους άλλους. Γιατί θα σου πει όλοι χάσαμε κανείς δεν κέρδισε. Ναι, αυτό θα είναι το επιχείρημα:  «Όλοι χαμένοι, κανείς κερδισμένος»’.

Αν η ήττα της δεν είναι διαχειρίσιμη μη σου κάνει εντύπωση αν ακούσεις ως δικαιολογία λόγους υγείας του Αντώνη Σαμαρά. Ναι, γιατί κι αυτό παίζει στο τραπέζι. Όλα παίζουν πλέον στο τραπέζι με την εντολή να κρατηθεί αυτή η κυβέρνηση μέχρι τις ευρωεκλογές, το μετά δεν τους νοιάζει.

Και όλοι φυσικά είναι ενημερωμένοι. Το σύστημα ενημέρωσε τις αγορές, τις αόρατες αυτές αγορές που λειτουργούν 24 ώρες 7 ημέρες την εβδομάδα ότι πάμε σε εκλογές. Το μόνο που μένει πλέον είναι το deal, το deal για τον επόμενο διοικητή!
Γιῶτα Χουλιάρα
8-4-14

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Πᾶμε ὁλοταχῶς γιά ἐκλογές;

Leave a Reply