Τουρκία, Ἰσραὴλ (καὶ σὲ λίγο τὸ ΝΑΤΟ) εἰσβάλλουν στὴν Συρία.

Ἄν καὶ τὰ χημικὰ στὴν Συρία τὰ ἔριχναν τελικῶς αὐτοὶ ποὺ τὰ προμηθεύονταν ἀπὸ τὴν Τουρκία, σιγὴ ἰχθύος βασιλεύει…
Κάποιοι κάτι ἔγραψαν… Κάποιοι ἄλλοι τὸ ἀπέδειξαν… Μὰ πάντα ὁ ΟΗΕ, θεματοφύλαξ τῶν νεοταξιτῶν καὶ τῶν τραπεζιτῶν, σιωπᾶ…

Καί μόνον αὐτό;
Ἄν κι ἔχουμε ἔγκλημα… Ἄν κι ἔχουμε δολοφόνο… Ἄν κι ἔχουμε συνεργούς…
Καὶ πάλι ΟΗΕ καὶ ΝΑΤΟ βγάζουν τὸν σκασμό…

Τὸ Ἰσραὴλ κτυπᾶ ἀλύπητα τὴν Συρία καὶ φυσικὰ μεριμνᾶ οἱ βασικοί του στόχοι νὰ εἶναι παιδιὰ καὶ ἀδύναμες πληθυσμιακὰ ὁμάδες….
Τὸ ἴδιο καὶ ἡ Τουρκία…
Ἡ Ῥωσσία, ὑποτίθεται φίλος καὶ σύντροφος τῆς Συρίας, ἀσχολεῖται σοβαρὰ μὲ τὴν Οὐκρανία καὶ τὴν χερσόνησον τῆς Ταυρίδος… Ἕχει ζωτικότερα συμφέροντα νὰ προασπίσῃ…
Καὶ ἡ Συρία καταστρέφεται… Ἔτσι… Διότι …ἔτυχε νὰ εἶναι ἐκεῖ… Διότι ἁπλῶς ἐνοχλεῖ ὁ Ἄσαντ!!!
Μωρέ ποῦ τήν βρήκαμε τόση δικαιοσύνη; Ἔ;

Αργά το απόγευμα πέρασε το τουρκικός στρατός στη Συρία

Şanlıurfa.

Τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η είσοδος των τουρκικών  ενόπλων δυνάμεων, στο έδαφος της Συρίας,  έγινε από τη συνοριακή διέλευση της επαρχία Gaziantep-  Karkamış (την αρχαία πόλη) .

Η διέλευση έγινε κατόπιν συνεννοήσεως  με την οργάνωση της Λαϊκής Άμυνας των Κούρδων της περιοχής- YPG και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, προκειμένου να φθάσουν στον τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ.

Αναφέρεται, ακόμη, ότι η κοντινή πόλη Jerabulus (Cerablus), που είναι σε μικρή απόσταση, βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ισλαμικής ομάδας της Αλ Κάιντα, «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε», η οποία και έχει απειλήσει την καταστροφή του τουρκικού μνημείου.

Σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, ο μόνος σκοπός των τουρκικών στρατευμάτων είναι η προστασία του τάφου, που θεωρείται τουρκικό έδαφος.

Επιπρόσθετα ο διοικητής των Χερσαίων Δυνάμεων, Hulusi Akar,  δήλωσε ότι οι δραστηριότητες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων θα περιοριστούν στην περιοχή του τάφου του Σουλεϊμάν Σαχ, αναφέρει το τοπικό δημοσίευμα της Σανλιούρφα.

ἄρθρα καὶ σκέψεις

Αίτημα Ουάσιγκτον για επίθεση του Ισραήλ στο Γκολάν

Στα αραβικά μέσα ενημέρωσης αναφέρεται ότι η Ουάσιγκτον ζήτησε από το Ισραήλ να επιτεθεί στο στρατό της Συρίας στα Υψώματα του Γκολάν.

Σκοπός της επιχείρησης ήταν να σταματήσει την προέλαση του συριακού στρατού στην κατεύθυνση των βάσεων των ανταρτών, που έχουν διεισδύσει από την Ιορδανία, όπου εκπαιδεύονται από  τη CIA σε στρατόπεδα στην έρημο.

Σχετικό είναι το δημοσίευμα συνδρομητική ιστοσελίδας της Μέσης Ανατολής, όπου σημειώνεται ότι «οι Αμερικανοί ζήτησαν από το Ισραήλ να σταματήσει την προέλαση του στρατού της Συρίας εμπρός από τα Υψίπεδα του Γκολάν και συγκεκριμένα πριν από τις βάσεις των εκπαιδευθέντων ανταρτών Τζιχάντ στην Ιορδανία.

Μέχρι στιγμής, οι Αμερικανοί δεν έλαβαν απάντηση στο αίτημα αυτό από τους Ισραηλινούς

ἄρθρα καὶ σκέψεις

Ναί… Ναί… Πρέπει νὰ τὸ πιστέψουμε…
Ἄλλως τὲ τὸ «δῶσε θάρρος στὸν χωριάτη…» οὐδέποτε ἀφοροῦσε στοὺς Τούρκους!!!
Οὔτε καὶ φιλίες μὲ τοὺς Κούρδους τοὺς ἀφοροῦσαν… Μὰ δὲν βαριέστε… Ἔτσι γιὰ νὰ τὰ λέμε…
Ὅσο γιὰ τοὺς Ἑβραίους… Ἔ πιά… Σιγά, ἁπλῶς …δρυὸς πεσούσης….

Φιλονόη
Διαβᾶστε ὅμως κι αὐτό, ποὺ μοῦ ἔστειλε ἡ Ἑκάτη:

The Red Line and the Rat Line

Εἶναι ἐξαιρετικὰ ἐνδιαφέρον καὶ μᾶς ἐνημερώνει γιὰ ἀρκετὰ «σκοτεινά» σημεῖα ποὺ ἀφοροῦν στὴν ὑπόθεσιν «Συρία».

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Τουρκία, Ἰσραὴλ (καὶ σὲ λίγο τὸ ΝΑΤΟ) εἰσβάλλουν στὴν Συρία.

Leave a Reply