Οἱ κατάσκοποι τῆς CIA ὡς …ἄστεγοι στὴν Οὐκρανία!!!

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ο άστεγος ήταν Αμερικάνος υπάλληλος της CIA !

Σύμφωνα με αναφορά του hungarianambiance.com, στο Χάρκοβο της Ανατολικής Ουκρανίας ντόπιοι ανέφεραν ότι είδαν έναν άστεγο άνδρα να έχει κατασκηνώσει κοντά στα κτίρια του πανεπιστημίου της πολεμικής αεροπορίας, σε μόνιμη βάση.

Σύμφωνα με πολλούς κατοίκους της περιοχής, ο άστεγος κατά καιρούς έκανε ασυνήθιστα πράγματα. Για παράδειγμα, συχνά δούλευε με το φορητό υπολογιστή του και χρησιμοποιούσε άλλα εξελιγμένα τεχνικά μέσα, ενώ την ίδια ώρα ζητιάνευε.

Στρατιώτες επανειλημμένα είχαν ελέγξει τον ύποπτο ζητιάνο, ο οποίος φαίνεται να ήταν νευρικός με την παρουσία των στρατιωτών. Επίσης, όταν τον ρωτούσαν χρησιμοποιούσε «ασυνήθιστους όρους» που δεν ταιριάζουν σε έναν άστεγο.

Αστυνομικοί τον συνέλαβαν τελικά και τον έθεσαν υπό κράτηση, όπου και αποδείχθηκε ότι ήταν Αμερικανός υπάλληλος της υπηρεσίας πληροφοριών (της γνωστής CIA). Μετά τη σύλληψή του, οι ερευνητές διαπίστωσαν χάρτη υποδομών του πανεπιστημίου της πολεμικής αεροπορίας και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες στο laptop του.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ἀλλὰ δὲν εἶναι μόνον αὐτός…

Ὅλοι ὑπὲρ τῶν τοκογλύφων δουλεύουν…

Τέσσερις Βρετανοί κρατούνται στη Μόσχα κατηγορούμενοι για κατασκοπεία

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι ανακάλυψαν τέσσερις Βρετανούς «κατασκόπους», οι οποίοι απολάμβαναν διπλωματικής ασυλίας. Ανησυχία και έκπληξη εξέφρασε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, αρνούμενο κάθε ανάμειξη.

«Η έρευνα συνεχίζεται» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της FSB, εξηγώντας ότι οι τέσσερις κατηγορούνται ότι υποκρινόμενοι τους διπλωμάτες χρηματοδοτούσαν μη κυβερνητικές οργανώσεις και παράλληλα είχαν κρύψει συσκευή μετάδοσης δεδομένων σε δρόμο της Μόσχας και μέσω αυτής κατέγραφαν ή έπαιρναν πληροφορίες.

Τις πρώτες πληροφορίες για την υπόθεση μετέδωσε το βράδυ της Κυριακής το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία». Το τηλεοπτικό δίκτυο έδωσε και τα ονόματα των «πρακτόρων», μεταξύ αυτών και ο γραμματέας β της βρετανικής πρεσβείας στη Μόσχα Μάρκ Ντόου.

Βάσει του ρεπορτάζ, οι τέσσερις Βρετανοί και ένας Ρώσος -που πιθανολογείται ότι είχε στρατολογηθεί από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες- κατέβαζαν σε φορητούς υπολογιστές διαβαθμισμένες πληροφορίες με τη βοήθεια του πομπού.

Η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε «ανησυχία και έκπληξη» για την υπόθεση, ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια εκ μέρους των Βρετανών διπλωματών.

Εν τω μεταξύ, για συκοφαντία έκανε λόγο μία εκ των ρωσικών μη κυβερνητικών οργανώσεων που κατηγορήθηκαν από το Κρεμλίνο ότι λάμβαναν κονδύλια από τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Η οργάνωση Moscow Helsinki Group κατήγγειλε ότι η ρωσική κυβέρνηση επιχειρεί να στρέψει την κοινή γνώμη ενάντια στις μη κυβερνητικές οργανώσεις με απώτερο στόχο τη διακοπή της λειτουργίας τους.

πηγή

Σίγμα

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply