Γιατί ΠΑΝΤΑ οἱ «ΔΙΚΟΙ» μας ἐκπρόσωποι κάνουν τά ἀντίθετα ἀπό αὐτά πού θέλουμε;

Πως γίνεται άραγε οι «δικοί» μας εκπρόσωποι να κάνουν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θέλουμε;
Γιατί τόση επιμονή να χαρίσουν κερδοφόρες και ζωτικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις σε πασίγνωστους σιωνιστές οικονομικούς δολοφόνους;
Θα καταφέρουμε ποτέ να εκλεξουμε ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ανθρώπους αντί να επιλέγουμε με το ζόρι ανάμεσα σε νέες και παλιές υπηρέτριες των σιωνιστών τοκογλύφων;

Κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ το 98%

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων του δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, από εθελοντές, παρουσία νομικών του δικηγορικού συλλόγου, σε αίθουσα του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Ήδη, έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση ψήφων  στο 82% των σημείων, όπου στήθηκαν κάλπες του δημοψηφίσματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αποτέλεσμα στις 02.31, από 158 επί συνόλου 192 εκλογικών κέντρων οι 189.445 (98,10%) τάχθηκαν κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και 3.665 (1,90%) υπέρ της ιδιωτικοποίησης. Τα λευκά, ή άκυρα είναι 182.

Δανιηλίδης: Πετυχημένο το δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ

«Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι κατοχυρωμένα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, τα οποία αποτελούν αναφαίρετα και αυτονόητα δικαιώματα του ανθρώπου. Δεν πρέπει, και δεν θα αφήσουμε, να πουληθούν σε ιδιώτες» δήλωσε απόψε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), Σίμος Δανιηλίδης, με αφορμή την επιτυχημένη, όπως είπε, διοργάνωση του δημοψηφίσματος κατά της ιδιωτικοποίησης της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης.

«Απαντήσαμε στην πρόκληση και τις απειλές που δεχθήκαμε -ακόμα και για τριετή φυλάκιση των δημάρχων- από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, με θεσμικό τρόπο και απόλυτη νομιμότητα. Δεν επιλέξαμε τη σύγκρουση, τη φυγή και την εύκολη λύση της καταγγελίας και της ματαίωσης του δημοψηφίσματος. Επιλέξαμε τη στάση της ευθύνης και του σεβασμού απέναντι στους συμπολίτες μας Θεσσαλονικείς. Στήσαμε τις κάλπες έξω από τις αυλές των σχολικών συγκροτημάτων. Εκτυπώσαμε τους εκλογικούς καταλόγους από τα δημοτολόγια των δήμων. Είμαστε περήφανοι γιατί πετύχαμε να πραγματοποιήσουμε ένα επιτυχημένο δημοψήφισμα και να το καταγράψουμε στην ιστορία ως το πρώτο τοπικό δημοψήφισμα στη χώρα μας. Η επιτυχία ήταν μεγάλη. Η συμμετοχή ήταν μαζική και δυναμική» σχολίασε ο κ. Δανιηλίδης.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τόνισε ότι είναι από σήμερα ένα όπλο τεράστιας ισχύος στα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης, των εργαζομένων της ΕΥΑΘ, της Κίνησης 136 και του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, δεκάδες δικηγόροι-μέλη του οποίου διασφάλισαν τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία του δημοψηφίσματος.

«Με το ισχυρό αυτό όπλο θα απαιτήσουμε να έχουμε άμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και το προεδρείο της ελληνικής Βουλής. Επίσης, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και την ανάδειξη των νέων οργάνων του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα επιδιώξουμε συνάντηση, όπως και με τα αντίστοιχα στελέχη της Κομισιόν, καθώς και με τα μέλη των δικτύων της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας Αυτοδιοίκησης» προσέθεσε ο κ. Δανιηλίδης.
πηγή

Κι όλα αυτά συμβαίνουν γιατί πάλι δεν μας ρώτησαν…

Η ΕΥΑΘ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ «ΣΦΥΡΙ»! ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ! 

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ! SUEZ ΚΑΙ ΑΚΤΩΡΑΣ ΟΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ!

ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

Στις αρχές της άλλης εβδομάδας η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ – πώληση του 40% των μετοχών και του μάνατζμεντ, με προοπτική το δημόσιο να πουλήσει τελικά το σύνολο της συμμετοχής του στην εταιρία – μπαίνει στην τελική ευθεία, ώστε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 η ύδρευση και η αποχέτευση της Θεσσαλονίκης να περάσει στα χέρια των βαρόνων του νερού και της ντόπιας εργολαβικής διαπλοκής.

Αύριο, Τετάρτη, το υπουργείο Οικονομικών θα ανοίξει τους φακέλους των προσφορών που έχουν καταθέσει διάφορα δικηγορικά γραφεία που θέλουν να αναλάβουν να τρέξουν το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Η υπόθεση βρωμάει διαπλοκή από χιλιόμετρα καθώς ήδη σε «θέση μάχης» για την αγορά της ΕΥΑΘ βρίσκεται η πολυεθνική SUEZ, που κατέχει με διάφορους τρόπους περίπου το 10% της εταιρίας, αλλά και ο Άκτωρας, που μέσω εργολαβιών ελέγχει και το διυλιστήριο του νερού και το βιολογικό καθαρισμό της Θεσσαλονίκης.

Αυτή τη στιγμή η συνολική (για το 100%) χρηματιστηριακή αξία της ΕΥΑΘ δεν ξεπερνάει τα 150 -145 εκατομμύρια ευρώ, όταν μόνο τα κέρδη της τελευταίας 5ετίας έφτασαν τα 70 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011 η εταιρία παρουσιάζει αύξηση, μιλάμε για διπλασιασμό, των κερδών της, που πάει να πει ότι μέσα στην επόμενη 5ετία τα κέρδη της ΕΥΑΘ μπορεί και να ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ακόμα και αν τα τιμολόγια της παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα, που είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 15. Δεν θέλει και πολύ μυαλό ότι στην περίπτωση της ΕΥΑΘ η κυβέρνηση αυτό που πουλάει είναι σίγουρα κέρδη, γιατί ότι και να γίνει στα χρόνια που έρχονται ο κόσμος δεν θα κόψει το νερό.

Το πόσο πουλάει αυτά τα κέρδη είναι και αυτό ένα θέμα… Όπως αφήνουν να διαρρεύσει από το υπουργείο Οικονομικών το 40% των μετοχών της ΕΥΑΘ δεν θα πουληθεί στους «επενδυτές» στη χρηματιστηριακή του αξία, δηλαδή περίπου 60 με 55 εκατομμύρια ευρώ, αλλά θα γίνει χοντρό παζάρι για την παραχώρηση του μάνατζμεντ. Επειδή είναι γνωστά τα παζάρια που κάνει αυτή η κυβέρνηση, δεν υπάρχει περίπτωση το συνολικό πακέτο να ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ… Έτσι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να βγει από πάνω, καθώς θα έχει πουλήσει το 40% της εταιρίας σε τιμή που θα ξεπερνά το 100% της χρηματιστηριακής τιμής της ΕΥΑΘ. Μόνο που θα πρόκειται για μπούρδες καθώς η τιμή ενός φυσικού αγαθού – και το νερό είναι το νούμερο 1 φυσικό αγαθό – είναι ανεκτίμητη.

Ακόμα όμως κι αν μπούμε στο θέμα των εκτιμήσεων, προφανώς τα κέρδη της ΕΥΑΘ για τα επόμενα 30 χρόνια, τέτοιο βάθος θα έχει η πώληση, θα ξεπεράσουν τα 600 εκατομμύρια ευρώ, πάντα με το ίδιο, με το σημερινό, τιμολόγιο. Προφανώς με το νέο τιμολόγιο – με βάση τις τιμές σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες θα είναι περίπου κατά 100% ακριβότερο από το σημερινό – οι βαρόνοι του νερού θα βγάλουν την αρχική τους επένδυση σε λιγότερο από τρία χρόνια! Μιλάμε δηλαδή για ένα οικονομικό «θαύμα»… Αυτοί οι τύποι δεν θα χρειάζεται να επενδύσουν ούτε ένα σέντσι και το μόνο που θα πρέπει να συντηρούν θα είναι το μηχάνημα που θα μετράει τα κέρδη τους, καθώς το δίκτυο της ΕΥΑΘ θα μείνει στο ελληνικό δημόσιο, μέσω της ΕΥΑΘ Παγίων που δεν μπαίνει στην ιστορία της ιδιωτικοποίησης.

Αλλά ακόμα κι αν γίνει η αρχική επένδυση πόσα λεφτά θα μπουν στο ταμείο της ελληνικού δημοσίου, ώστε η κυβέρνηση να τα σκορπίσει για να σώσει κάποια τράπεζα που κατέκλεψε κάποιος φίλος της; Η συμμετοχή του Άκτωρα στην εξαγορά της ΕΥΑΘ το πιθανότερο είναι να είναι συμβολική! Και αυτό γιατί ο Άκτωρας διεκδικεί από το ελληνικό δημόσιο περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ, ως αποζημίωση από την ακύρωση του έργου – απάτη της κατασκευής της υποθαλάσσιας οδικής αρτηρίας στη Θεσσαλονίκη. Έτσι, φήμες θέλουν τον Άκτωρα να συμβιβάζεται με ένα πακετάκι της ΕΥΑΘ και να ξεχνάει τη ζημιά που έπαθε από τη μη κατασκευή της υποθαλάσσιας…

Όπως και να έχουν τα πράγματα, όλοι αυτοί οι τύποι υπολογίζουν χωρίς τους πολλούς καλούς ανθρώπους της Θεσσαλονίκης που πρέπει – και θα το κάνουν – να μπουν εμπόδιο στην πώληση της ΕΥΑΘ, ανεξάρτητα από το τίμημα και τα κόλπα της πολυεθνικής και ντόπιας διαπλοκής. Οκτώ και σήμερα για τη γενική απεργία στις 19 Οκτωβρίου!

πηγή

Θα καταφέρουμε λοιπόν κάποτε να εκλέξουμε αυτούς που θα αγαπούν αυτόν τον τόπο;
Ή θα τα ξεπουλήσουν όλα;

Σίγμα

 

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply