No people – No problems.

Death solves all problems — no man, no problem.
Joseph Stalin.


Το 1977 κυκλοφόρησε το βιβλίο ECOSCIENCE: Population, Resources, Environment, στις σελίδες του οποίου οι τρεις συγγραφείς του (Paul R. Ehrlich, Anne H. Ehrlich, John P. Holdren ) αναφέρονται στη μείωση του πληθυσμού στο ένα δισεκατομμύριο και για να επιτευχθεί αυτό, προτείνουν να εισάγονται χημικές ουσίες στην τροφή που τρώμε και στο νερό που πίνουμε.

Η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, σύμφωνα με τους συγγραφείς, πρέπει να γίνει από μία παγκόσμια κυβέρνηση η οποία στο βιβλίο ονομάζεται ως «παγκόσμιο καθεστώς». 
Στο βιβλίο, προκειμένου να μην ξεφύφει ο πληθυσμός, προτείνουν ως λύση την υποχρεωτική άδεια για κάθε γέννηση, την υποχρεωτική έκτρωση για τα «παράνομα» έμβρυα (δηλαδή για τις περιπτώσεις κύησης δίχως άδεια) ακόμη και της βρεφοκτονίας για τα «παράνομα»  γεννηθέντα βρέφη. Προκειμένου να αποφεύγονται οι ανεπιθυμήτες εγκυμοσύνες προτείνεται ως λύση η μαζική στείρωση μέσω της τροφής και του νερού και τα υποχρεωτικά σωματικά εμφυτεύματα για την πρόληψη των κυήσεων.

Εκτός από τα τρομακτικά- που αναφέρονται στο εν λόγω βιβλίο- εξίσου τρομακτικό αποτελεί και το γεγονός ότι ένας εκ των τριών δημιουργών του, είναι ο John P. Holdren, επιστημονικός σύμβουλος του Barack Obama σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας, διευθυντής του Λευκού Οίκου στο Γραφείο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Πολιτικής, ενώ παράλληλα συμμετέχει στο προεδρείο των Συμβούλων του Barack Obama για την Επιστήμη και την Τεχνολογία.

Φαίνεται, όμως, ότι ο Holdren, αν και δημοκρατικός είχε εμπνευστεί από τον ρεπουμπλικάνο Henry Alfred Kissinger. Το 1974 o Kissinger είχε συντάξει το έγγραφο Νational Security Memorandum 200 (έγγραφο για την εθνική ασφάλεια ) το οποίο αποχαρακτηρίστηκε από απόρρητο και δόθηκε στημ δημοσιότητα το 1989. Στο συγκεκριμένο έγγραφο, 13 χώρες αναγνωρίζονται σαν στόχος δραστικής μείωσης του πληθυσμού, ιδιαίτερα των νέων. Το Μπαγκλαντές, η Ινδία, η Τουρκία, το Πακιστάν, η Νιγηρία, το Μεξικό, οι Φιλιππίνες, η Βραζιλία, η Ταϋλάνδη, η Αίγυπτος, η Αιθιοπία και η Κολομβία είναι οι χώρες στις οποίες ο πληθυσμός θα πρέπει να είναι υπό συνθήκες αργής ή μηδενικής ανάπτυξης. Χώρες με ιδιαίτερο γεωπολιτικό ενδιαφέρον, λόγω της γεωγραφικής τους θέσης στον παγκόσμιο χάρτη, των σχέσεων με τα γειτονικά τους κράτη και του ορυκτού τους πλούτου ή των φυσικών πόρων που διαθέτουν. Οι τρόποι ελέγχου σύμφωνα με το έγγραφο είναι ο οικογενειακός προγραμματισμός, ενώ αναφέρεται πως η επάρκεια τροφής θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο σε μια πολιτική ατζέντα προκειμένου να δημιουργήσει συνθήκες πείνας στις υποανάπτυκτες χώρες. Το πρόγραμμα θα πρέπει να προωθηθεί μέσω του United Nations Fund for Population Activities, έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος οι πολιτικοί αρχηγοί των εν λόγω χωρών να λάβουν αυτή την πίεση για οικογενειακό προγραμματισμό ως ρατσιστική επίθεση.

Στο ίδιο μήκος κύματος, περί στοχευμένης μείωσης του πληθυσμού, κινήθηκε το 2010 και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Harvard, Martin Kramer ο οποίος έκανε λόγο για περιορισμό της αύξησης του πληθυσμού του μουσουλμανικού κόσμου. Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Kramer υποστήριξε ότι το πρόβλημα των προσφύγων από τη Γάζα θα λυθεί με τον έλεγχο πληθυσμού, δηλαδή «την διακοπή των επιχορηγήσεων υπέρ τεκνοποίησης των Παλαιστινίων σε καθεστώς ασύλου». Αυτό θα μειώσει την τρομοκρατική απειλή αφού θα αποτρέπει τα μωρά των Παλαιστινίων από το να γίνουν «περιττοί νέοι άντρες». Αυτοί οι «περιττοί νέοι άντρες», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Kramer, οι οποίοι γίνονται ριζοσπαστικοί μεγαλώνοντας.
Ο Kramer υποστηρίζει ότι η ρύθμιση στο ρυθμό γεννήσεων πρέπει να εφαρμοστεί κυρίως στους Άραβες, το μέγεθος της οικογένειας των οποίων του προκαλεί ανησυχία, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο με άλλες εθνικές ομάδες.

Όλα τα παραπάνω μας φέρνουν στο νου την θεωρία του Άγγλου κληρικού, οικονομολόγου και φιλόσοφου Μάλθους (Thomas Malthus 1776-1834) ο οποίος το 1798 δημοσίευσε την εργασία με τίτλο «Ένα Δοκίμιο στην Αρχή του Πληθυσμού» και έθεσε τις βάσεις για την έναρξη μιας προσπάθειας για την μελέτη του παγκόσμιου πληθυσμού. Σύμφωνα με τον Malthus ο πληθυσμός αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο(1, 2, 4, 8, 16, 32, κλπ) ενώ τα διαθέσιμα τρόφιμα με αριθμητική πρόοδο(1, 2, 3, 4, 5, 6, κλπ) δημιουργώντας μια δυσαναλογία ικανοποίησης των αναγκών επιβίωσης. Έτσι, ισχυρίζονταν ότι αν ο πληθυσμός αφηνόταν να αυξάνεται ανεξέλεγκτα σύντομα ο πληθυσμός θα εξαντλούσε τις διαθέσιμες πηγές τροφίμων, με αποτέλεσμα την αύξηση της εξαθλίωσης,της φτώχειας και του αγώνα για την επιβίωση. Για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο πρότεινε δυο κατηγορίες ελέγχων τους προληπτικούς και τους θετικούς.

Οι προληπτικοί έλεγχοι αναφέρονται σε τρόπους που περιορίζουν την αναπαραγωγή όπως αγαμία και χρήση αντισυλληπτικών μεθόδων. Οι θετικοί έλεγχοι αναφέρονται σε περιστατικά που αυξάνουν τους θανάτους των ατόμων πριν εισέλθουν σε αναπαραγωγική ηλικία ή σε επιδημίες που αφανίζουν μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, προκαλώντας μείωση του συνολικού πληθυσμού όπως πόλεμοι, επιδημίες, λιμοί.

«Ο παγκόσμιος πληθυσμός πρέπει να μειωθεί το ταχύτερο δυνατό, όπως και η κατανάλωση στις αναπτυγμένες χώρες, ώστε να αποφευχθεί ένα ντόμινο οικονομικών και περιβαλλοντικών δεινών», είχε αναφέρει σε έκθεσή της η Βασιλική Εταιρεία της Βρετανίας. Μεταξύ των μέτρων που προτείνονται είναι η διάδοση της αντισύλληψης μεταξύ των γυναικών στον αναπτυσσόμενο κόσμο, αλλά και ο περιορισμός της κατανάλωσης στον ανεπτυγμένο.

Η Βασιλική Εταιρεία Επιστημών της Βρετανίας και 23 επιστήμονες της επί 2 χρόνια, συνέταξαν μια μελέτη 133 σελίδων, η οποία είναι και οικονομική και κοινωνική και ιατρική και περιβαλλοντική και δόθηκε στο φως της δημοσιότητας το 2012. Μεταξύ άλλων, η έκθεση με τίτλο «Οι άνθρωποι και ο πλανήτης» προειδοποιεί ότι, αν δεν ληφθούν μέτρα ελέγχου των γεννήσεων και ο αριθμός γεννήσεων στις φτωχές χώρες δεν πέσει στο επίπεδο σχεδόν των πιο πλουσίων, τότε υπάρχει κίνδυνος ο πληθυσμός της Γης να εκτιναχθεί στα 22 δισεκατομμύρια, από τα οποία τα 17 δισ. μόνο στην Αφρική, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την μαζική μετανάστευση προς τις πιο ανεπτυγμένες χώρες.

Οι επιστήμονες δεν έδωσαν συγκεκριμένο νούμερο ενός βιώσιμου παγκόσμιου πληθυσμού, σημειώνοντας ότι αυτό εξαρτάται από τον τρόπο ζωής και κατανάλωσης.

«Ο πλανήτης μπορεί να συντηρήσει 9 δισεκατομμύρια ανθρώπους μόνο αν διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους αντιμετωπίζοντας τις τεράστιες ανισότητες στην κατανάλωση»  αναφέρουν οι ερευνητές και προσθέτουν πως αυτή τη στιγμή, το 10% του πληθυσμού καταναλώνει τη μερίδα του λέοντος των πόρων της Γης.

Παρόμοιες δηλώσεις κατά καιρούς έχουν κάνει και άλλοι. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του ομ Bill Gates σε συνέδριο της TED το 2010 όπου μιλάει για την μείωση των πληθυσμού μέσα από τα εμβόλια.

«Ο κόσμος σήμερα έχει 6,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους, αυτός ο πληθυσμός σύντομα θα είναι 9 δισεκατομμύρια . Τώρα αν κάνουμε μια πραγματικά καλή δουλειά, σχετικά με τα νέα εμβόλια, την υγειονομική περίθαλψη, τις υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας θα μπορούσαμε να μειώσουμε τον πληθυσμό ίσως στο 10 ή 15 %» αναφέρει συγκεκριμένα.

Ο ιδρυτής του CNN Τed Turner θα πάει ακόμα πιο μακριά: «Ένας συνολικός πληθυσμός 250 με 300.000.000 ανθρώπους, δηλαδή, με μία κατά 95% πτώση από τα σημερινά επίπεδα, θα ήταν ιδανικός.»

«Ο κ. Turner – εδώ και πολύ καιρό υπέρμαχος του ελέγχου του πληθυσμού – είπε ότι η περιβαλλοντική πίεση στη γη απαιτεί ριζικές λύσεις, γεγονός που υποδηλώνει πως οι χώρες θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κίνας, στην θέσπιση μιας πολιτικής του ενός παιδιού, για τη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, με την πάροδο του χρόνου. Πρόσθεσε ότι τα δικαιώματα της γονιμότητας θα μπορούσαν να πουληθούν έτσι ώστε οι φτωχοί να επωφεληθούν από την απόφασή τους να μην αναπαράγουν», αναφέρει η Globe and Mail.

Στις αστικές περιοχές τα ζευγάρια επιτρέπεται να αποκτήσουν μόνο ένα παιδί (το μέτρο εξαιρεί τα ζευγάρια που έχουν ανάπηρο παιδί), ενώ στις αγροτικές επιτρέπεται να έχουν δύο παιδιά, εάν το πρώτο είναι κορίτσι. Όσο για τρία παιδιά… ούτε συζήτηση, αφού τους παραβάτες τούς περιμένουν αυστηρότατα πρόστιμα -χρηματικά και όχι μόνο. Ενδεικτικά της αυστηρότητας που επιδεικνύει το κράτος είναι τα στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας, βάσει των οποίων δεν είναι λίγες οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί όχι μόνο σε υποχρεωτική άμβλωση, αλλά και σε στείρωση. Για τις ανύπαντρες, δε, γυναίκες, η άμβλωση είναι επιβεβλημένη.

Ο Dave Foreman, συν-ιδρυτής του «Earth First», λέει ότι η μείωση του πληθυσμού μας μέχρι τα 100 εκατομμύρια είναι ένας από τους τρεις βασικούς στόχους του: «Οι τρεις κύριοι στόχοι μου θα ήταν να μειωθεί ο ανθρώπινος πληθυσμός σε περίπου 100 εκατομμύρια παγκοσμίως, να καταστραφεί η βιομηχανική υποδομή και να δούμε την άγρια ​​φύση, με όλα τα είδη, να επιστρέφουν σε όλο τον πλανήτη».

Στην Ελλάδα:

«Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν κιόλας. Ζούνε πολλά χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή τους»  είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός υγείας της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου (της κυβέρνησης που μας έβαλε στο ΔΝΤ) Ανδρέας Λοβέρδος.

Το σύνθημα no people no problems φαίνεται ότι αποτελεί το moto του ΔΝΤ, καθώς έρευνα που δημοσιεύτηκε στον Ελεύθερο Τύπο, αναφερόμενη σε εργασία δύο φοιτητών του Cambridge University, (η έρευνα της οποίας επικεντρώθηκε στις 21 χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ), έδειξε ότι σε χώρες όπου το ΔΝΤ υπέγραφε δανειακή σύμβαση ο πληθυσμός εμφάνιζε 16,6% μεγαλύτερη θνησιμότητα από φυματίωση, σε σύγκριση με άλλες χώρες που έκαναν περικοπές, λόγω των οικονομικών τους προβλημάτων, χωρίς όμως να βρίσκονται εντός προγράμματος ΔΝΤ. Κάθε χρόνο παραμονής στο πρόγραμμα του Ταμείου, η θνησιμότητα αυξανόταν κατά 4,1%. Στην Αργεντινή, όπου πέρασε για μια δεκαετία το ΔΝΤ (1991-2001), ο μισός πληθυσμός της χώρας έμεινε χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, λόγω των πολιτικών που επιβλήθηκαν, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνησιμότητα των πολιτών κατά 5% κάθε χρόνο, ενώ το 2002 είχαν αυξηθεί κατά 40% οι επισκέψεις σε ψυχιάτρους, λόγω κατάθλιψης.

Δεν είναι, όμως, μόνο η κατάθλιψη και οι αυτοκτονίες (των αριθμών των οποίων αδυνατούμε πλέον να μετρήσουμε, καθώς παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση) είναι και τα κρούσματα από τον ιό της γρίππης που έχουν φτάσει στα 114 άτομα.Οι περισσότεροι δεν είχαν εμβολιαστεί με το αντιγριπικό εμβόλιο!

Το στοιχείο αυτό αποδεικνύει περίτρανα την απουσία εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού την περίοδο πριν την εκδήλωση των πρώτων κρουσμάτων γρίπης, λόγω της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης δημόσιας υγείας και κράτους πρόνοιας στη χώρα μας.

Η Ελλάδα εμφανίζει και μια θλιβερή πρωτιά σε σχέση με την Ευρώπη, καθώς η φετινή γρίπη στην χώρα μας εμφάνισε την μεγαλύτερη αύξηση σε όλη την ΕΕ. Είναι φανερό ότι η ύφεση, που ξεκίνησε ως οικονομική και πήρε διαστάσεις κοινωνικής και υγειονομικής λαίλαπας, στιγμάτισε σοβαρά την δημόσια υγεία.
Στη Γαλλία με πληθυσμό 65 εκατομμύρια οι συνολικοί θάνατοι ανήλθαν στους 52. Στη Μεγάλη Βρετανία με 61 εκατομμύρια κατοίκους δεν σημειώθηκε κανένας θανάτος. Στην Ισπανία με πληθυσμό 46 εκατομμύρια οι θάνατοι ανήλθαν στους 155, στη Ρουμανία με 21,5 εκατομμύρια κατοίκους οι θάνατοι προσδιορίζονται σε 4, στη Σουηδία με 9 εκατομμύρια και κάτι κατοίκους οι θάνατοι έφτασαν τους 4, στην Ιρλανδία με 4,5 εκατομμύρια ανήλθαν στους 9 και στην Ελλάδα με πληθυσμό 10 εκατομμύρια εκτοξεύτηκαν στους 114.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «δεν χρειάζεται πανικός για τη γρίππη, αυτό που χρειάζεται είναι ενημέρωση του κόσμου για το εν εξελίξει φαινόμενο» ερωτηθείς για τις ελλείψεις εμβολίων που καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ταυτόχρονα σε περίπου 10 χρόνια θα φανούν οι δραματικές συνέπειες στην υγεία του ελληνικού πληθυσμού εξαιτίας της κρίσης.

Τι καταγράφουν ειδικοί επιστήμονες και πως μπορούμε να μεγαλώσουμε με Υγεία χωρίς κόστος για το σύστημα υγεία.

Τα μνημόνια και η κρίση φέρνουν δραματικές επιπτώσεις στην Υγεία των πληθυσμών. Εκτός από τις άμεσες συνέπειες που καταγράφονται καθημερινά με πολλούς συμπολίτες μας να μην μπορούν να αγοράσουν ούτε τα φάρμακά τους, υπάρχουν και εκείνες οι επιπτώσεις που θα φανούν σε περίπου 10 χρόνια.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, με αφορμή το πρόγραμμα που εστιάζει στην πρόληψη των ασθενειών «Μεγαλώνουμε με Υγεία» ο καθηγητής πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης σημειώνει ότι χάνουμε πλέον χρόνια από τη ζωή μας επειδή λόγω κρίσης οι Έλληνες δεν ακολουθούν πρόγραμμα πρόληψης ενώ αυξάνουν τις κακές συνήθειες.

Μια χώρα που γερνάει και πεθαίνει…. death solves all problems- no people no problems.

Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics.com.gr

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “No people – No problems.

Leave a Reply