Ἡ Εὐρώπη τῶν ἐπιστατῶν καὶ τῶν δούλων καὶ ὁ ἐγκλωβισμὸς τῶν ΛΑΘΡΟμεταναστῶν στὸν Νότο.

Ἡ Εὐρώπη τῶν ἐπιστατῶν καὶ τῶν δούλων καὶ ὁ ἐγκλωβισμὸς τῶν ΛΑΘΡΟμεταναστῶν στὸν Νότο.3Πρὸ ἑνὸς ἔτους μάθαμε γιὰ μία  μεγάλη «προσφορά» τῶν Γερμανῶν πρὸς τοὺς Ἕλληνες.
Ἐπιδοτοῦσαν μαθήματα γερμανικῶν, διότι ἤθελαν τοὺς Ἕλληνες ὡς ἐργάτες στὴν χώρα τους…
Ἔτσι ἔλεγαν…
Ἀλλὰ δὲν ἦταν ἔτσι…
Ἐὰν συνυπολογίσουμε τὴν ΛΑΘΡΟμετανάστευσιν, ποὺ ἔχει κατακλύσει τὴν Εὐρώπη, τὰ τελευταῖα χρόνια, θὰ διαπιστώσουμε πὼς ἀπὸ ἐργᾶτες ΟΛΗ ἡ Εὐρώπη …ἔπηξε. Ἐργατιὰ νὰ δῇ τὸ μάτι μας… Διότι οἱ ΛΑΘΡΟμετανᾶστες δὲν καταφθάνουν εἰς τὰς Εὐρώπας γιὰ νὰ ἀναλάβουν θέσεις …διευθυντοῦ καὶ προέδρου, ἀλλὰ γιὰ νὰ κάνουν τὸ χαμαλήκι. Φθηνὰ ἐργατικὰ θέλουν τὰ σούργελα καὶ τὰ ἔχουν… Καὶ μάλιστα, θὰ τολμοῦσα νὰ ἰσχυριστῷ, πὼς ξεπέσαμε ἀπὸ τὸ φθηνὰ στὸ …τζᾶμπα, τώρα πιά, ἐφ΄ ὅσον μόνον δούλους παράγουν καὶ διακινοῦν πλέον στὴν γηραιὰ ἤπειρο.
Ἀφῆστε δὲ τὸ θέμα τῆς γλώσσης…
Σκασίλα του τοῦ χαμάλη ἐὰν κατέχῃ ὀρθογραφία ἤ συντακτικὸ τῆς γερμανικῆς… Τὸ μεροκάματο νὰ πέφτῃ, ἡ καρδάρα νὰ γεμίζῃ καὶ στὰ …παλαιότερα τῶν ὑποδημάτων τους τὰ ὑπόλοιπα. Λὲς καὶ θὰ πιάσουν κουβέντα εἰς τὴν γερμανικὴ μὲ τὶς …τσᾶπες καὶ τὶς ἁλωνιστικὲς μηχανές… Χά!Ἡ Εὐρώπη τῶν ἐπιστατῶν καὶ τῶν δούλων καὶ ὁ ἐγκλωβισμὸς τῶν ΛΑΘΡΟμεταναστῶν στὸν Νότο.1

Επαγγελματική εκπαίδευση νέων από την Ελλάδα στην Γερμανία

Άνεργοι Έλληνες 18-35 ετών έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στη Γερμανία σε ένα από τα 350 αναγνωρισμένα επαγγέλματα, με επιδότηση από το γερμανικό κράτος στο πλαίσιο του προγράμματος Mobipro-EU.

33.000 χιλιάδες θέσεις επαγγελματικής εκπαίδευσης θα παραμείνουν φέτος στη Γερμανία κενές. Οι λόγοι είναι κυρίως δύο: το πάγιο πρόβλημα της υπογεννητικότητας και το γεγονός ότι ένα κομμάτι των νέων δεν πληροί τις προϋποθέσεις, είτε επειδή δεν έχουν τελειώσει το σχολείο είτε επειδή το σχολικό τους απολυτήριο δεν είναι καθόλου καλό. Ως βιομηχανική όμως χώρα με υψηλή τεχνολογία η Γερμανία έχει ανάγκη από πολύ καλά καταρτισμένο εργατικό δυναμικό.

Αυτή είναι η μια βασική αιτία για την καθιέρωση από τις αρχές του έτους του προγράμματος Mobipro-EU, που απευθύνεται σε νέους από χώρες της ΕΕ από 18 ως 35 ετών. Δεύτερη αιτία είναι ο στόχος της καταπολέμησης της υψηλής ανεργίας στους νέους, κυρίως στις χώρες του Νότου. Το πρόγραμμα θα ισχύει ως τα τέλη του 2016 και χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εργασίας με 139 εκ. ευρώ.
Όπως διευκρινίζει η γερμανική κυβέρνηση απαντώντας σε πρόσφατη επερώτηση που έγινε στη βουλή, στόχος αυτού του προγράμματος δεν είναι να «αποσπάσει» ειδικευμένο δυναμικό από άλλες χώρες της ΕΕ. Γι’ αυτό το λόγο προϋπόθεση για να ενταχθεί κανείς σε αυτό το πρόγραμμα είναι ότι θα πρέπει στη χώρα του να είναι δηλωμένος άνεργος. Ένα δεύτερο κριτήριο για να γίνει κανείς αποδεκτός είναι ότι στο επάγγελμα που θα θελήσει να εκπαιδευτεί στη Γερμανία θα πρέπει να σημειώνεται έλλειψη μαθητευόμενων. Κατά αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί το ενδεχόμενο αλλοδαποί νέοι να «εκτοπίσουν» ντόπιους ενδιαφερόμενους για μια θέση μαθητείας. Βέβαια, επειδή από περιοχή σε περιοχή οι ανάγκες διαφέρουν, στην ουσία ο αλλοδαπός νέος θα μπορεί να εκπαιδευτεί στο επάγγελμα που τον ενδιαφέρει.
Οι προϋποθέσεις
Οι ενδιαφερόμενοι από την Ελλάδα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών και να έχουν τελειώσει τουλάχιστον το γυμνάσιο. Το ανώτατο όριο ηλικίας είναι τα 35 έτη, ενώ για ορισμένα επαγγέλματα όπως, για παράδειγμα, στον κλάδο της υγείας είναι τα 40. Αυτές οι προϋποθέσεις αρκούν, λέει η Σοφία Τορνικίδου από την Κεντρική Υπηρεσία Εύρεσης Εργασίας στο Εξωτερικό και Εξειδικευμένου Προσωπικού (ZAV) στη Νυρεμβέργη, που ανήκει στον γερμανικό Οργανισμό Εργασίας (Bundesanstalt für Arbeit) και είναι αρμόδια για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος. Μια πρώτη επαφή των ενδιαφερόμενων γίνεται μέσω του διαδικτύου και της ιστοσελίδας www.thejobofmylife.de.
«Στην ιστοσελίδα thejobofmylife αναφέρεται το email στο οποίο μπορείς κανείς να απευθυνθεί. Σε ένα email μπορεί να μας γράψει π.χ., είμαι ο Κώστας από την Καβάλα και ενδιαφέρομαι για μια διττή επαγγελματική εκπαίδευση στη Γερμανία. Εμείς θα ζητήσουμε ένα βιογραφικό και μια φωτοτυπία του απολυτηρίου που έχει. Θα ήταν βέβαια καλά εάν γνωρίζει τη γερμανική γλώσσα, να έχει κάποιες γνώσεις. Αν δεν τις έχει, χορηγούμε με τη βοήθεια του προγράμματος οικονομική βοήθεια, ώστε να παρακολουθήσει κάποια μαθήματα» εξηγεί η Σοφία Τορνικίδου.Οι επιδοτήσειςΑυτή η βοήθεια αφορά 170 ώρες μαθημάτων για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας ήδη στην Ελλάδα. Το επόμενο βήμα ακολουθεί, αν έρθει η νέα ή ο νέος στη Γερμανία. Όχι όμως για να ξεκινήσει άμεσα τη μαθητεία, αλλά για να γνωρίσει την επιχείρηση στην οποία σκοπεύει να ξεκινήσει την επαγγελματική εκπαίδευση. Όπως επισημαίνει η Σοφία Τορνικίδου, «σε αυτόν τον εργοδότη θα ξεκινήσει με μια πρακτική, εξακολουθώντας να παρακολουθεί τα μαθήματα των γερμανικών. Στο διάστημα της πρακτικής ο νέος έχει τη δυνατότητα να δει αν τα πράγματα είναι έτσι όπως τα φαντάστηκε, όσον αφορά το επάγγελμα και τον εργοδότη. Αν πάνε όλα καλά, υπογράφει την σύμβαση με την εταιρεία και ξεκινά την εκπαίδευση».Κάθε χρόνο η εκπαίδευση ξεκινά είτε τον Αύγουστο είτε τον Σεπτέμβριο, ανάλογα με την περιοχή. Βέβαια η ζωή στη Γερμανία έχει κάποιο κόστος και η αμοιβή του μαθητευόμενου στα -κατά μέσο όρο- τρία χρόνια που διαρκεί η εκπαίδευση δεν αρκεί για να καλύψει τα έξοδα διαβίωσης. Στο πρόγραμμα “Mobipro-EU” αυτά υπολογίζονται στα 818 ευρώ το μήνα. Αλλά τι γίνεται αν η μηναία αμοιβή ανέρχεται π.χ. στα 450 ευρώ; «Με την υποστήριξη του προγράμματος αυτού ο μισθός του μαθητευόμενου συμπληρώνεται και έτσι φτάνουμε στα 818 ευρώ το μήνα. Βέβαια έχουμε και εργοδότες που έχουν συνειδητοποιήσει το πρόβλημα και βοηθάνε προσφέροντας κάποιο σπίτι, κάποιο διαμέρισμα» εξηγεί η Σοφία Τορνικίδου.Εκτός αυτού, στο πρόγραμμα προβλέπονται σειρά άλλων βοηθημάτων, όπως έξοδα μεταφράσεων, μετακίνησης, μετακόμισης (αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.thejobofmylife.de). Βάσει των πληροφοριών της αρμόδιας «Κεντρικής Υπηρεσίας Εύρεσης Εργασίας στο Εξωτερικό και Εξειδικευμένου Προσωπικού» (ZAV), 170.000 φορές έχει αναζητηθεί μέχρι σήμερα η ιστοσελίδα thejobofmylife.de. Ενώ οι επισκέψεις από την Ιταλία και την Ισπανία ξεπερνούν κάθε φορά τις 50.000, από την Ελλάδα η ιστοσελίδα αναζητήθηκε μόλις 3400 φορές. Η εξήγηση για τη χαμηλή επισκεψιμότητα δεν είναι μόνο ότι το πρόγραμμα έχει τεθεί μόλις πρόσφατα σε ισχύ. Σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός ότι, ενώ η συνεργασία με τους εκάστοτε οργανισμούς εργασίας στην Ιταλία και στην Ισπανία είναι άρτιες, με τον ΟΑΕΔ δεν έχει επιτευχθεί ακόμη κάτι ανάλογο.

σκάι

Ἐπιστᾶτες ζητοῦσαν… Διότι μόνον οἱ ἐπιστᾶτες μποροῦν νὰ διαμεσολαβήσουν ἀνάμεσα στοὺς ἐργάτες καὶ στὰ ἀφεντικά.
Καὶ οἱ Ἕλληνες, εὐτυχῶς, ἀπὸ ἐπιστασία …κατέχουν!!!

Συνεπῶς…
Γιὰ νὰ λέμε λοιπὸν τὰ πράγματα μὲ τὸ ὄνομά τους αὐτοὶ δὲν ζητοῦσαν ἐργᾶτες ἀλλὰ πρόσωπα ποὺ θὰ ἀναλάβουν ὑπεύθυνες θέσεις στὶς ἐπιχειρήσεις τους καὶ θὰ βγάζουν τὸ …φίδι ἀπὸ τὴν τρύπα του.

Γιατί προωθεῖται καί προστατεύεται ἡ μετανάστευσις;

Καί τώρα τί θέλουν;
Εὔκολο…
Προγραμμάτισαν τὸ πῶς θὰ καλύψουν τὸ κενὸ τῶν ἐπιστατῶν τους.
Προγραμμάτισαν τοὺς δούλους τους, καταλλήλως, πρὸ κειμένου νὰ μὴν τολμοῦν νὰ σηκώσουν κεφάλι.
Γερμανοποίησαν, Ἀγγλοποίησαν, Γαλλοποίησαν, Ἰταλοποίησαν, Ἰσπανοποίησαν, Πορτογαλοποίησαν, Ἑλληνοποίησαν ὅσο περισσοτέρους μποροῦσαν καὶ τοὺς χρειάζονταν, πρὸ κειμένου νὰ …«δικαιολογοῦν»  τὴν πείνα ποὺ ἔρχεται γιὰ ΟΛΗΝ τὴν Εὐρώπη…
…καὶ  τώρα…
Τώρα ἔρχεται τὸ δεύτερο τμῆμα τοῦ σχεδίου, ποὺ ἔχει νὰ κάνῃ μὲ τὶς προτάσεις τΣΥΡΙΖΑ, ποὺ οὔτε λίγο οὔτε πολὺ ἔλεγαν νὰ Ἑλληνοποιήσουμε ΟΛΟΥΣ τοὺς ΛΑΘΡΟμετανάστες, γιὰ νὰ τοὺς ἐπιτρέψουμε νὰ ἀπεγκλωβιστοῦν ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα καὶ νὰ φύγουν γιὰ Εὐρώπη, ναυαγεῖ…
Κι ἐπεὶ δὴ οἱ ἑταῖροι μας δὲν χαρίζουν κάστανα, οὔτε κορόιδα εἶναι, ἀλλὰ οὔτε καὶ σκοπεύουν νὰ διευκολύνουν τὸν κάθε Ἀλέξη γιὰ νὰ ἁπλώσῃ τὴν δική του ἀρίδα εἰς βάρος τους, τώρα ἔρχονται νὰ μᾶς ἐνημερώσουν γιὰ τὸ ὅ,τι…
…Ψίτ… πουλάκια τους…
Παίξαμε καὶ χάσαμε…

Ἐδῶ θὰ μείνουν ΟΛΟΙ!!!
Ὅπως θὰ μείνουν καὶ στὴν Ἰταλία καὶ στὴν Γαλλία καὶ στὴν Ἰσπανία καὶ στὴν Πορτογαλία…
Κι ἐὰν κατὰ λάθος τοὺς στείλαμε μερικούς, δὲν πειράζει… Θὰ μᾶς τοὺς ἐπιστρέψουν…
Κι ἐπεὶ δὲν θέλουν νὰ τοὺς ξεφορτωθοῦμε, κλείνουν καὶ πρὸς τὴν Τουρκία τὴν ΝΟΜΙΜΗ ἔξοδο, χαρακτηρίζοντάς μας ὡς …ῥατσιστές, ὅταν πασχίζουμε νὰ ἐφαρμόσουμε τὸ διεθνὲς δίκαιον….

Τόσο …χαϊβάνια!!!!

Περιορισμούς στην ελεύθερη κίνηση εργαζομένων στην ΕΕ αποφάσισαν Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία και Ολλανδία

O Κάμερον στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τους Μέρκελ, Ράινφελντ και Ρούτε

O Κάμερον στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τους Μέρκελ, Ράινφελντ και Ρούτε

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα στο Χάρπζουντ της Σουηδίας ότι συμφώνησε με τους ομολόγους του της Γερμανίας, της Σουηδίας και της Ολλανδίας στην «καταπολέμηση των καταχρήσεων της ελευθερίας της κίνησης» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Συμφωνήσαμε ότι οφείλουμε να συνεργασθούμε για να αντιμετωπίσουμε τις καταχρήσεις της ελευθερίας της κίνησης», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την Άγκελα Μέρκελ, τον Φρέντρικ Ράινφελντ και τον Μαρκ Ρούτε.

«Είναι ακριβές ότι πρέπει να είμαστε ελεύθεροι να ταξιδεύουμε σε όλη την Ευρώπη για να εργασθούμε, αλλά όχι και ότι είμαστε ελεύθεροι να εκμεταλλευόμαστε καταχρηστικά τα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας. Θεωρούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει απαντώντας στις ανησυχίες των ψηφοφόρων», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Το ζήτημα που κυριάρχησε στην προεκλογική εκστρατεία των ευρωεκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν τα δικαιώματα των εργαζομένων που προέρχονται από τις φτωχότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατέληξε στη νίκη του κόμματος που τάσσεται υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, του Κόμματος για την Ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Με στόχο τη διασφάλιση της ελευθερίας της κίνησης, έχουμε ανάγκη από ισότητα στην αγορά εργασίας. Αυτό σημαίνει να αντιμετωπίσουμε τις καταχρήσεις που την απειλούν», είπε ο Ντέιβιντ Κάμερον.

902

Καλά νά πάθουμε;
Ναί, καλὰ νὰ πάθουμε…
Διότι ὅταν πρὸ μερικῶν ἐτῶν κυρίες καὶ κύριοι θεωρούσαμε λογικὸ καὶ «ἀνθρώπινον» τὸ νὰ ταΐζουμε κάθε χιλιάδα ΛΑΘΡΟεισβολέων, οὐδεὶς ἐνδιαφέρθηκε γιὰ τὶς ἐπιπτώσεις αὐτῶν τῶν ἐπιλογῶν. Ὅλα καλὰ κι ὅλα ἀνθηρὰ ἦσαν…
Τώρα ποὺ ἀρχίζει ὀ Πακιστανός, ὁ Σομαλός, ὀ Ἀφγανὸς κι ὁ κάθε ἄλλος νὰ τρώῃ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ τὴν μπουκιὰ μέσα ἀπὸ τὸ στόμα τῶν ἰθαγενῶν… ἀρχίζουν τὰ δύσκολα…
Τώρα θέλω νὰ μᾶς δῷ…

Οἱ ἐξελίξεις τρέχουν… Τὰ γεγονότα ἐπίσης…
Ἡ ἐπίσημος χρεοκοπία τῆς χώρας ἀναμένεται ἀνᾷ πᾶσᾳ ὥρα καὶ στιγμὴ ἀπὸ τὴν λήξιν τῆς προεδρείας…

Τί λέτε;
Θά μοιραστοῦμε τήν μοναδική ἡμερησία μερίδα τροφῆς τῶν παιδιῶν μας μέ ἄλλους; Λέτε;

Ἄν τὲ νὰ μᾶς δῷ…
Τώρα θὰ ἀρχίση τὸ γλέντι…

Φιλονόη

Καὶ γιὰ ὅσους δὲν κατάλαβαν, ἄς ἀναζητήσουν ἄρθρα μας γύρω ἀπὸ τὸ τὶ σημαίνει ἡ ΛΑΘΡΟμετανάστευσις γιὰ τὴν Εὐρώπη, τὸ ποιοὶ κρύβονται πίσω της καὶ τὸ ποῦ πράγματι σκοπεύουν…
Ὅπως αὐτά,

Τί συνδέει Κόκκαλη, Μπόμπολα, Ῥιζοσπάστη, Ἔθνος, ΚΚΕ, ΣΤΑΖΙ, KGB καί Mossad;

Ὁ ἀγαπημένος τοῦ Ἱερωνύμου, μεγαλοεργολάβος τῆς χούντας, πατὴρ Τσίπρας!

Τσίπρας, ὁ… «ΣΚΑΠΑΝΕΥΣ» ἔξ Ἄρτης!

Ἡ νέα ἐπένδυσις τῶν Rothschild λέγεται …Τσίπρας.

Δὲν ἀρκεῖ νὰ εἴμαστε δοῦλοι!!! Πρέπει καὶ νὰ τὸ γνωρίζουμε!!!

Ποιός ἔκτακτος φόρος στίς καταθέσεις; Δημεύσεις ἑτοιμάζονται!!!

γιὰ παράδειγμα…

φωτογραφία

(Visited 36 times, 1 visits today)
Leave a Reply