Υἱοθεσίες ναί… Ἀλλά ἀπό ποιούς;

Σε μια φιλελεύθερη κοινωνία, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν νόμοι που θα απαγορεύουν την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Από την άλλη όμως, – και εδώ θα πάθουν αποπληξία οι «πολιτικά ορθοί» προοδευτικούληδες – δεν θα υπάρχουν ούτε νόμοι, που με το πρόσχημα των ίσων ευκαιριών και της καταπολέμησης των διακρίσεων, θα επιβάλουν στα αρμόδια ιδρύματα να δέχονται την υιοθεσία από ομόφυλα ζεύγαρια.
Κάθε ίδρυμα πρέπει να είναι ελεύθερο να κρίνει το ίδιο ποιοί γονείς είναι κατάλληλοι για τα παιδιά που φιλοξενεί.

Έτσι, σε μια φιλελεύθερη κοινωνία θα υπάρχει χώρος και για ιδρύματα που θα εγκρίνουν υιοθεσίες σε ομόφυλα ζευγάρια αλλά και για ιδρύματα (πχ εκκλησιαστικά ) που δεν θα δέχονται κάτι τέτοιο.

Πέρα από την πολιτική όμως, σε προσωπικό επίπεδο, έχω ακόμη εκείνη την «οπισθοδρομική» και «αντιδραστική» άποψη πως η παρουσία της μητέρας είναι πολύ πιο απαραίτητη για το παιδί από αυτή του πατέρα.
Έτσι, ενώ είμαι απόλυτα σύμφωνος με τις υιοθεσίες από ζευγάρια λεσβιών, έχω σοβαρές επιφυλάξεις για το αν ένα παιδί μπορεί να μεγαλώσει αρμονικά και ομαλά από ομοφυλόφιλους άνδρες.

Τηλέμαχος Χορμοβίτης

φωτογραφία

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Υἱοθεσίες ναί… Ἀλλά ἀπό ποιούς;

  1. Πώς γίνεται, σύμφωνα με τους προοδευτικούς, ένα παιδί να μην έχει την ελευθέρα και ανεπτυγμένη συνείδηση ώστε να επιλέγει να πάρει το θείο βάπτισμα, και άρα δεν έχει την αντίληψη να επιλέξει αν θέλει να είναι Χριστιανός, αλλά να έχει, την πλήρη διαύγεια και ωριμότητα να επιλέγει να ανατραφεί εντός ομοφυλόφυλου ζευγαριού;

    • Τὰ παιδιά, γιὰ ΟΛΟΥΣ, εἶναι ἐργαλεῖα καὶ μέσα ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ!!!
      Γιατί μέσα ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ; Μὰ διότι μέσῳ αὐτῶν περνοῦν ΟΛΑ αὐτὰ ποὺ θέλουν μὲ ἀποτέλεσμα νὰ δομοῦν τὶς κοινωνίες ΟΠΩΣ ἀκριβῶς τὶς χρειάζονται!!!

Leave a Reply