Ἄμεση ἐμπλοκὴ Ὀμπάμα στὴν ἐπίθεσιν κατὰ τῆς Συρίας

Ο νομπελίστας για την Ειρήνη …Obama εμπλέκεται ευθέως κι επίσημα στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Συρίας.

Στις απαιτήσεις των επικυρίαρχων …γονατίζουν άπαντες.

Σίγμα

Οι ΗΠΑ ανοίγουν επισήμως την κάνουλα χρηματοδότησης των αιμοσταγών ισλαμιστών σε Συρία-Ιράκ (vid)

Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν με τον πλέον επίσημο τρόπο πώς βρίσκονται πίσω από αιματοκύλισμα που γίνεται δια χειρός των τζιχαντιστών-ισλαμιστών στη Συρία και το Ιράκ τώρα. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει το ποσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων για τον εξοπλισμό των Σύρων ανταρτών, ενώ ο υπουργός Άμυνας Τσάκ Χέιγκελ ζήτησε την κατάρτιση ενός σχεδίου για τη στρατιωτική εκπαίδευση τους.

Πρόκειται δηλαδή για τη δημιουργία μίας «βάσης» εκπαίδευσης αιμοσταγών ισλαμιστών οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση των σχεδίων των ΗΠΑ. Η μέχρι τώρα πολιτική πάντως των Αμερικανών έχει καταφέρει να βάλει «φωτιά» σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, η οποία επεκτείνεται και στα Βαλκάνια, αλλά και στην Ουκρανία.

Είναι γνωστό πώς έχουν μεταφερθεί φανατικοί ισλαμιστές που πολέμησαν στη Συρία, στην Ουκρανία, ενώ, όπως αναφέρουν μυστικές υπηρεσίες δυτικών χωρών, το ISIL ετοιμάζει χτυπήματα στη γειτονιά της Ελλάδας, στις χώρες των Βαλκανίων και στο Κόσοβο.

Μόνο που αρκετές φορές το τέρας που εξέθρεψες γυρνάει και σε σκοτώνει. Αυτό φοβούνται οι Βρετανοί, οι Ευρωπαίοι αλλά και η αμερικανική κοινή γνώμη σε μεγάλο βαθμό, αφού βλέπουν φανατικούς ισλαμιστές να χρησιμοποιούν την… τεχνογνωσία τους σε χώρες της Δύσης.
 
Ο Μπάρακ Ομπάμα, μετά από αίτημα πολλών γερουσιαστών κάλεσε το Κογκρέσο να εγκρίνει το ποσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων πόσο που σχετίζεται με την εκπαίδευση των μετριοπαθών σύρων ανταρτών.

Την ίδια στιγμή ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χάγκελ ζήτησε από τις υπηρεσίες του Πενταγώνου να αναπτύξουν λεπτομερή σχέδια που να αφορούν στην εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των μετριοπαθών σύρων ανταρτών που επιδιώκουν την ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία.

«Τα κονδύλια θα επιτρέψουν στο στρατό των ΗΠΑ να εκπαιδεύσει και να εξοπλίσει κατάλληλα τα ελεγμένα στοιχεία της μετριοπαθούς συριακής ένοπλης αντιπολίτευσης», δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου υποναύαρχος Τζον Κίρμπι.

Για ποιους μετριοπαθείς μιλάει ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου; Ο καλύτερος από τους Σύρους αντάρτες έχει σκοτώσει τη μάνα του και τον πατέρα του. Για ποιο έλεγχο μιλάει άραγε και ποιος θα τον κάνει; Απίστευτα πράγματα λέγονται από αυτούς που θέλουν αν το παίξουν «ειρηνιστές» (τρόπος του λέγειν).

Είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι οι ΗΠΑ θέλουν να ενισχύσουν τους αντάρτες στη Συρία, που αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία με τους τζιχαντιστές του ISIL στο Ιράκ; Κάθε άλλο. Ο Άσαντ έχει ανακτήσει τον έλεγχο και μάλιστα συνδράμει το Ιράκ με αεροπορικές επιδρομές, ενώ το Ιράκ με τη στήριξη της Ρωσίας και του Ιράν πορμηθεύεται μαχητικά αεροσκάφη και στήνει Αεροπορία.

Με λίγα λόγια η κατάσταση «μυρίζει» μπαρούτι στην ευρύτερη περιοχή και γι’ αυτό φέρουν τεράστια ευθύνη οι ΗΠΑ. Αυτές άλλωστε μεθοδεύουν χρόνια τώρα την τριχοτόμηση του Ιράκ και την ανατροπή του Άσσαντ ενισχύοντας τους ισλαμιστές-τρομοκράτες.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply