Μάρξ. Ὁ πράκτωρ τῆς ὁλιγαρχίας.

Μάρξ. Ὁ πράκτωρ τῆς ὁλιγαρχίας.«…ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΕΥΜΑΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ..»

Ἀλέξανδρος Παυλίδης

ΜΑΡΞ = ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ, Ο ΜΑΡΞ ΤΑΥΤΙΖΕΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΜΑΡΞ ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΣΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ = ΚΕΦΑΛΑΙΟ.
ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑ.

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.
Ο ΜΑΡΞ ΣΑΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ = ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΕ ΧΡΗΜΑ.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΕΥΜΑΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ.
ΓΙ’ ΑΥΤΟ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΣΘΕΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΙΔΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΛΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ, ΜΙΚΡΟΑΣΤΩΝ, ΜΙΚΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΛΠ.

ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΟΤΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΞ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ, ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ Ο ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ.
Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ, ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ, ΣΥΝΕΘΛΙΒΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ Π.Π. .
ΕΚΤΟΤΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΛΙΨΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ…
Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ = ΧΡΗΜΑ.
ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΑΦΕΝΤΕΣ – ΔΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ. ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΟΥΛΩΝ…

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΞ.
Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ) ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ,
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ…

Γιάννης Κατσούλης

(Visited 578 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Μάρξ. Ὁ πράκτωρ τῆς ὁλιγαρχίας.

Leave a Reply