Μὰ δὲν πρέπει νὰ δικαιώνονται οἱ νεκροί…

Ἀπὸ ἕναν λαὸ ῥίψασπι, ἐθελόδουλο καὶ ἐτεροπροσδιοριζόμενο εἶτε ὡς Ἀμερικανόψυχο, εἶτε ὡς Γερμανόψυχο, εἶτε ὅ,τι δήποτε, ἄλλο πέραν τῆς ἰδιοσυστασίας του, δὲν περιμένεις νὰ δικαιώσῃ τοὺς νεκρούς του….

Ὄθων Δρακᾶτος

Καλάβρυτα : Ψήφισαν υπέρ της λήθης για τα όσα έκαναν οι Γερμανοί – Παραιτούνται της απαίτησης αποζημιώσεων

Μια απόφαση με την οποία θα τρίζουν τα κόκκαλα των θυμάτων του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος πήρε το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της μαρτυρικής πόλης με τα ερωτήματα προς τον απερχόμενο και εκ νέου εκλεγέντα δήμαρχο Γ. Λαζουρά και την Δημοτική του ομάδα αλλά και όσους ψήφισαν υπέρ αυτής να είναι πάρα πολλά.

Όπως δημοσιεύει  το patrastimes, το τοπικό «κοινοβούλιο» τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής των Καλαβρύτων στην ίδρυση του Ελληνογερμανικου Ταμείου που εξήγγειλε ο πρόεδρος της Γερμανικής ομοσπονδίας Γιοαχιμ Γκαουκ παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κου Κάρολου Παπούλια, στους Λαγκάδες Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες Ελληνογερμανικο Ταμείο σημαίνει μεταξύ άλλων – σύμφωνα με τα όσα ΄’εχει εξαγγείλει η Αγγελα Μέρκελ – και την εξέλιξη του με πρόσχημα το έργο που θα κάνει σε επενδυτική τράπεζα. Ενώ στην πραγματικότητα το όνομα του είναι ταμείο μικρής ευθύνης και στοχεύει στο να έχει μικρό κόστος και συμβαδίζει με την υποκριτική ” βαθιά οδύνη” της Γερμανίας για όσα τα στρατεύματά της έκαναν στη χώρα μας και ιδιαίτερα στα Καλάβρυτα.

Το ταμείο στην ουσία σημαίνει την συναινετική παραίτηση από κάθε μελλοντική απαίτηση αποζημιώσεων κοινοτήτων που υπέφεραν ιδιαιτέρως από τις βαρβαρότητες της ναζιστικής κυριαρχίας

Για να χρυσώσουν το χάπι στις δραστηριότης του ταμείου προτάσσουν τη στήριξη κοινοτήτων που υπέφεραν από τα ναζιστικά στρατεύματα, πρωτοβουλίες για ανταλλαγές μεταξύ μαθητών και νέων , αναβάθμιση σχολικών υποδομών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, προγράμματα για τη μελέτη και επεξεργασία του παρελθόντος όπως εκθέσεις και 11 μεταφράσεις μαρτυριών από αυτόπτες μάρτυρες η και μέτρα για την επισκευή και αναβάθμιση μουσείων.

Επίσης οι εμπνευστές της ίδρυσης του ταμείου φροντίζουν και διαφημίζουν πως η συμμετοχή στο ταμείο «μικρής ευθύνης» που θα εξελιχτεί σε επενδυτική τράπεζα θα ενισχύσει την συνεργασία για την έκδοση σχολικών βιβλίων

Αντίδραση Κατσικόπουλου

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η παράταξη του Δ. Κατσικόπουλου εκφράζεται η αντίδραση τόσο στον τρόπο όσο και στην φιλοσοφία της ψήφισης για συμμετοχή στο ταμείο από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων τονίζονταςπως σκοπός είναι να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της Γερμανίας με την συναίνεση της Ελληνικής κυβέρνησης και των δημάρχων -οχι όλων ευτυχώς- των μαρτυρικών πόλεων.

Το θέμα ηλθε στο δημοτικό συμβούλιο της Μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων στη συνεδρίαση της 25ης Ιουλίου 2014 και πέρασε κατά πλειοψηφία.

Έγινε αποδοχή των 150.000 Εuro καθώς επίσης και σύμφωνη γνώμη για την ίδρυση του ταμείου. Τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής:

1) ερωτηθη η Καλαβρυτινή κοινωνία;

2)εληφθη η γνώμη της ένωσης θυματων Καλαβρυτινου ολοκαυτωματος;

3)οι σύλλογοι των Καλαβρυτινών της Αθηνάς τι είπαν;

4) οι σύλλογοι της Πάτρας συναινούν;(εδω θα επανέλθουμε, γιατί κάτι σάπιο υπάρχει)

5) ποιος ρωτήθηκε σχετικά με τη διάθεση μέρους των χρημάτων αυτων;

6) τα αποδέχονται οι “ληπτες”;

Το ζήτημα αυτό είναι σοβαρότατο και δεν θα περάσει εν μέσω θέρους και εξ απαλών ονύχων.

Οι Γερμανοί κάνουν τη δουλειά τους και οι ταγοί των μαρτυρικών πόλεων πρέπει να κινούν τη δική τους.

μακελειό

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply