Ποιόν κοροϊδεύετε καί ποιόν παραμυθιάζετε ῥέέέ;;;;;;

Ποιόν κοροϊδεύετε καί ποιόν παραμυθιάζετε ῥέέέ;;;;;;Σκαλίζοντας καὶ σγαρλίζοντας …βρίσκεις!!!

Τί χρονιά ἔχουμε;;;;
…2014…

Ἂς πάμε λίγο πίσω, στὸ… μακρινὸ 2005 καὶ στις σελίδες τοῦ ΑΛΑΡΜ (μηνιαῖο πολιτικὸ καὶ οἰκονομικὸ περιοδικό)

Τὸ ἄρθρο ὑπογράφει ἡ Μάχη Γρεκοῦ

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο, μετά από πρόσκληση της Πρώτης Κυρίας της Αιγύπτου Suzanne Mubarak, ιδρύτριας και Προέδρου της Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη,   συγκεντρώθηκαν τον Μάϊο του 2005 στο Κάιρο για έναν μεγάλο και ιερό σκοπό: να βοηθήσουν τα παιδιά της Παλαιστίνης, θύματα της βίας και του πολέμου.

 Το επίσημο φιλανθρωπικό δείπνο διοργανώθηκε από την Κίνηση σε συνεργασία με το Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο στην Αίγυπτο.

Η κυρία Mubarak παρουσίασε στους προσκεκλημένους τα προγράμματα δράσης  της Κίνησης και εστίασε την ομιλία της στον κύριο σκοπό της εκδήλωσης, δηλαδή στην επείγουσα ανάγκη βοήθειας στα ορφανά παιδιά της Παλαιστίνης καθώς και στην ανάγκη δημιουργίας  σχολείων και κέντρων περίθαλψης και  αποκατάστασης των παιδιών, τραγικών θυμάτων της βίας και του πολέμου.

Όπως εξήγησε η κυρία Mubarak ,  η «Διεθνής Κίνηση Γυναικών για την Ειρήνη» σε συνεργασία με την Διεθνή Συμμαχία  «Οι Γυναίκες υπερασπίζονται την Ειρήνη», αποφάσισαν τον προηγούμενο Δεκέμβριο να στείλουν μια αποστολή μελών τους στην Παλαιστίνη, με σκοπό την παροχή υποστήριξης και βοήθειας. Αποτέλεσμα της επίσκεψης αυτής ήταν το αίτημα των γυναικών της Παλαιστίνης  για προστασία και ενίσχυση των παιδιών, που υπέστησαν τις  συνέπειες του ολέθρου και της καταστροφής και διαβιώνουν μέσα σε συνθήκες φτώχιας, στερήσεων και τρόμου.

Απ’ όλο τον κόσμο, πολλοί ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση βοήθειας της «Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη -Suzanne Mubarak».

Μεταξύ αυτών ήταν και ο επιχειρηματίας κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης και η σύζυγός του, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη,  Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου  της Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη, η Τράπεζα  Πειραιώς και o Πρόεδρος  της  Dreamworks Corp. Europe, κύριος Φοίβος Μορίδης.

Στην επιτυχία του επίσημου δείπνου συνέβαλε και  ο διάσημος Αργεντινός μουσικός, Raul Di Blasio με την ορχήστρα του, που μάγεψαν  τους προσκεκλημένους με την εξαιρετική ερμηνεία τους,   συνεισφέροντας με τον δικό τους υπέροχο και άψογο καλλιτεχνικό τρόπο στον αγώνα της Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη.

Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο η ετήσια Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου στην Αθήνα με θέμα την καταπολέμηση της εκμετάλλευσης και εμπορευματοποίησης των παιδιών , καθώς και η διοργάνωση φιλανθρωπικού γκαλά για την συγκέντρωση χρημάτων  που θα διατεθούν στο Πρόγραμμα της Κίνησης για την προστασία των παιδιών στις χώρες όπου το φαινόμενο της εκμετάλλευσης είναι ιδιαίτερα οξυμμένο.

Επίσης τα μέλη του Δ.Σ. της Κίνησης πρότειναν στον κ. Ρίτσαρντ Γκηρ, ο οποίος δραστηριοποιείται σε διεθνή ανθρωπιστικά προγράμματα  τα τελευταία 15 χρόνια, να γίνει μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής (Αdvisory Board) της Κίνησης, πρόταση την οποία εκείνος απεδέχθη με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

Μετά το τέλος της Συνάντησης η κυρία Βαρδινογιάννη πρότεινε στον κ. Γκηρ να έρθει στην Αθήνα και να είναι ένας από τους βασικούς ομιλητές του Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί εδώ. Εκείνος αποδέχτηκε την πρόταση με μεγάλη προθυμία, επισημαίνοντας ότι είναι μεγάλη τιμή γι’ αυτόν να πάρει μέρος σε ένα τόσο σημαντικό συνέδριο και να μιλήσει για ένα θέμα στο οποίο είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος και τον έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της πολυετούς κοινωνικής του  δράσης. 

ἵδρυμα Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Πότε αὐτά;;;;;;;;;;;;;;
Τὸ 2005…

Μάλιστα!
Καί τί ἔχουμε τώρα;;;;
…2014…
Ὅλα λοιπὸν λειτούργησαν ἄψογα καὶ κατὰ γράμμα.
Εἴχαμε πρόβλημα μὲ τὰ ὀρφανὰ καὶ τὸ λύσαμε.
Τὰ στείλαμε νὰ …ἀποδημήσουν εἰς Κύριον μὲ «συνοδεία» πυροβολικοῦ καὶ ἀεροπορίας.
Εἴχαμε πρόβλημα μὲ τὰ σχολεῖα, τὰ κτίσαμε, ἀλλὰ τὸ πρόβλημα παρέμενε.
Τὰ γκρεμίσαμε μὲ τὴν «συνδρομή» τοῦ πυροβολικοῦ καὶ τῆς ἀεροπορίας.
Εἴχαμε πρόβλημα μὲ τὰ κέντρα περιθάλψεως καὶ ἀποκαταστάσεως παιδιῶν, ποὺ ἦταν τραγικὰ θύματα βίας καὶ πολέμου.
Τὰ δημιουργήσαμε κι αὐτὰ ἀλλὰ πάλι πρόβλημα…
Τὸ λύσαμε κι αὐτό, γιατὶ δεν χρειάζεται νὰ ἔχουμε τέτοιους χώρους ἀφοῦ δὲν θὰ ἔχουμε παιδιά, μὲ τὴν «εὐγενικὴ χορηγία» τοῦ πυροβολικοὺ καὶ τῆς ἀεροπορίας (ὡς συνήθως)

Αὐτὸ εἶναι ῥεσιτὰλ καὶ ἑρμηνεία κύριε Raul!!! Αὐτὰ εἶναι «ὄργανα».
Ἀλλά τί  νά πῇς κι ἐσύ;;
Τί νά ποῦμε κι ἐμείς;;;
Τί νά ποῦν καί οἱ ἄλλοι…

Ποιόν κοροϊδεύετε καί ποιόν παραμυθιάζετε ῥέέέ;;;;;;

Γεώργιος Ἀρκᾶς

φωτογραφία

(Visited 39 times, 1 visits today)
One thought on “Ποιόν κοροϊδεύετε καί ποιόν παραμυθιάζετε ῥέέέ;;;;;;

Leave a Reply