Γιὰ ὅλα ὑπάρχει ἕνας λόγος

Γιὰ ὅλα ὑπάρχει ἕνας λόγοςΟ άνθρωπος παραμένει μυστήριο και οι πράξεις του φαίνεται να είναι ακατανόητες τόσο στην παιδική ηλικία όσο και στην ενήλικη ζωή του!!
Yπάρχουν άνθρωποι που παίζουν την ζωή τους κορώνα γράμματα για να πατήσουν πρώτοι στην κορυφή ενός βουνού. Άλλοι που θυσιάζουν τον εαυτό τους για να κατακτήσουν έναν άνθρωπο, που όμως αυτός δεν θέλει να τους ξέρει.

Μερικοί νομίζουν ότι μόνον όταν βρεθούν σε ένα άλλο μέρος διαφορετικό μπορούν να ευτυχήσουν.
Αλλοι αν δεν αποκτήσουν δύναμη δεν μπορούν να ησυχάσουν.
Αλλοι επιδίδονται σε εναν αγώνα ερωτικού καταναλωτισμού χωρίς να μπορούν να σταθούν σε κανέναν θεωρώντας οτι το κλειδί το έχει ο επόμενος.
Αλλοι αναζητούν απελπισμένα την αγάπη και την αποδοχή ακόμη και από εκείνους που δεν εκτιμούν.
Αλλοι παίρνουν ουσίες για να ναρκώνουν τον εγκέφαλο τους.
Αλλοι κρίνουν συνεχώς και προσπαθούν να κατεδαφίσουν τους άλλους.

Ό,τι κι αν κάνουμε, το κάνουμε για να καλύψουμε κάποια ανάγκη μας. Δεν έχει καμμιά σημασία πόσο χρονών είμαστε ή σε ποιό μέρος του πλανήτη έχουμε γεννηθεί, όλοι μας έχουμε τις ίδιες ανάγκες. Όλοι μας έχουμε την ανάγκη από βεβαιότητα όλοι θέλουμε κάποια πράγματα για να αισθανόμαστε σιγουριά.
Ο δημιουργός μας επειδή ήθελε να μας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία στιγμή μας έδωσε και την ανάγκη της αβεβαιότητας. Είναι μια εντελώς αντίθετη ανάγκη από την προηγούμενη αλλά ειναι εξίσου σημαντική. Η πολλή βεβαιότητα μας κάνει να πλήττουμε και η πολλή αβεβαιότητα μας τρελαίνει. Τα θέλουμε και τα δυό, ούτε μόνο το ένα ούτε μόνο το άλλο.

Έχουμε επίσης ανάγκη για σύνδεση και για αγάπη, αλλά έχουμε ανάγκη και από σημαντικότητα. Η σημαντικότητα μας κάνει να θέλουμε να ξεχωρίσουμε από τους άλλους και η ανάγκη για αγάπη μας κάνει να ρίχνουμε τα τείχη της μοναδικότητας και να γινόμαστε ένα με τους άλλους.
Θέλουμε και τα δυό.
Όχι μόνο το ένα, όχι μόνο το άλλο.

Όλοι μας έχουμε ανάγκη να έχει η ζωή μας ένα νόημα και ένα σκοπό και να εξελισσόμαστε.
Επίσης έχουμε την ανάγκη να προσφέρουμε να μοιραστούμε.
Και οι έξι αυτές ανάγκες είναι πανανθρώπινες. Διαφέρουμε μόνο στον τρόπο που τις καλύπτουμε. Μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας με δημιουργικούς αλλά και με καταστροφικούς τρόπους.

Πολλές φορές έχουμε ένα πρόβλημα ή μιά αρνητική συμπεριφορά που δεν λέμε να αφήσουμε επουδενί. Αυτό συμβαίνει γιατί μας καλύπτει κάποιαν ανάγκη μας. Μπορεί να παίρνουμε αγάπη μέσα από αυτήν ή σημαντικότητα ή ακόμη μπορεί να καλύπτουμε την αβεβαιότητα μας με αυτόν τον τρόπο, προμηθεύοντας την ζωή μας με σασπένς.

Ρώτα τον εαυτό σου γιατί το χρειάζομαι αυτό;
Ποιά ανάγκη μου καλύπτω; Θα μπορούσα να καλύψω την ανάγκη μου με έναν άλλο δημιουργικό τρόπο;
Αυτό θα σε οδηγήσει στο να αποκτήσεις συνειδητότητα και να φωτίσεις με αλήθεια τiς συμπεριφορές σου και τότε θα έχεις κάνει περισσότερο από το μισό δρόμο πρός την αλλάγή.

Σας φιλώ και εις αύριο με υγεία

Γιῶτα Σούσουλα

φωτογραφία

(Visited 7 times, 1 visits today)
Leave a Reply