Τὰ συμφέροντα τῶν «περιουσίων» ΑΠΑΙΤΟΥΝ νὰ ΜΗΝ ἀποζημιωθοῦν οἱ ῥοδακινοπαραγωγοί!!!

Τὰ συμφέροντα τῶν «περιουσίων» ΑΠΑΙΤΟΥΝ νὰ ΜΗΝ ἀποζημιωθοῦν οἱ ῥοδακινοπαραγωγοί!!!Οι πόρνες της πολιτικής αποφάσισαν σύμφωνα με τα συμφέροντα των περιούσιων και της Νέας Τάξης και το κόστος, όπως πάντα, το πληρώνουμε εμείς και ΠΟΤΈ αυτοί ή οι περιούσιοι.

Σίγμα

 

Οριστικό «όχι» της ΕΕ για τις αποζημιώσεις στα ελληνικά ροδάκινα

Το μεσημέρι της Δευτέρας η ΕΕ έκανε πράξη την πρόθεσή της να στηρίξει τους παραγωγούς που έχουν πληγεί από το πρόσφατο εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία. Η ανακούφιση, όμως, δεν έχει ελληνικό χρώμα, καθώς εκτός της λίστας των αποζημιώσεων μένουν τα ροδάκινα.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι αποδεσμεύει περίπου 125 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του τομέα των οπωροκηπευτικών της ΕΕ.

Αυτά τα μέτρα στήριξης της αγοράς μέσω αποζημιώσεων για την απόσυρση προϊόντων, τα οποία τίθενται σε ισχύ από σήμερα, Δευτέρα, αφορούν τα καρότα, τις τομάτες, τα λάχανα, τις πιπεριές, τα κουνουπίδια, τα αγγούρια και τα αγγουράκια, τα μανιτάρια, τα μήλα, τα αχλάδια, τα φρούτα του δάσους, τα επιτραπέζια σταφύλια και τα ακτινίδια, σύμφωνα με μια ανακοίνωση.

Παρά τις διαβεβαιώσεις υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης ότι οι έλληνες αγρότες θα αποζημιωθούν από κοινοτικούς πόρους, στην απόφαση που ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος επίτροπος αρμόδιος για θέματα αγροτικής πολιτικής Ντατσιάν Τσιόλος δεν περιλαμβάνονται πουθενά τα ροδάκινα.

«Ο προβλεπόμενος προϋπολογισμός είναι περίπου 125 εκατ. ευρώ» διευκρίνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος της Επιτροπής για τη Γεωργία, ο Ρότζερ Γουέιτ. «Η ιδέα είναι να μειωθούν οι ποσότητες που διατίθενται στην αγορά ώστε οι τιμές να μην πέσουν σε επίπεδα κρίσης» εξήγησε.

Μόλις επισημοποιηθούν τα μέτρα στήριξης, μέσα σε μερικές εβδομάδες, τα χρήματα θα δοθούν αναδρομικά από τις 18 Αυγούστου και θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Αυτοί που θα ωφεληθούν κυρίως από τη στήριξη αυτή είναι οι μεγάλοι προμηθευτές οπωροκηπευτικών της Ρωσίας, δηλαδή η Πολωνία, η Λιθουανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία, διευκρίνισε ευρωπαϊκή πηγή.

Μια έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Γεωργίας έχει εξάλλου προγραμματισθεί για τις 5 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες για να εξετασθούν οι επιπτώσεις από το ρωσικό εμπάργκο, πρόσθεσε ο Γουέιτ, τρεις ημέρες νωρίτερα από την ημερομηνία που είχε αναφερθεί αρχικά από την ιταλική προεδρία της ΕΕ.

Διευκρινήσεις από το υπουργείο: Εχουν ήδη ανακοινωθεί μέτρα για τους παραγωγούς

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, από την πλευρά του, έδωσε διεκρινήσεις αναφορικά με τα μέτρα για τους παραγωγούς ροδάκινων, έπειτα από τις αποζημιώσεις που ανακοίνωσε η ΕΕ στις οποίες αυτοί δεν συμπεριλαμβάνονται.

Σύμφωνα με το υπουργείο από τις σημερινές ανακοινώσεις για φρούτα και λαχανικά που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο δεν επηρεάζονται τα ήδη ανακοινωθέντα μέτρα για τα ροδάκινα.

Αναφορικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 18 Αυγούστου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ορισμένα ευπαθή φρούτα και λαχανικά, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τονίζει τα εξής:

  1. Τα μέτρα για τα ροδάκινα αποτέλεσαν ξεχωριστή ανακοίνωση από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. κ. Dacian Ciolos στις 11-08-2014. Υπενθυμίζουμε ότι τα μέτρα αυτά ανακοινώθηκαν μετά από την παρέμβαση του Έλληνα Υπουργού – στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών – πριν από περίπου ένα μήνα, με βάση τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η αγορά ροδακίνου. Μετά και το ρωσικό εμπάργκο η Ε.Ε. επεξεργάστηκε σχέδιο Κανονισμού για τα ροδάκινα, το οποίο θα παρουσιάσει στα Κράτη Μέλη, την ερχόμενη Παρασκευή 22-08-2014.
  2. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφορούν ορισμένα άλλα ευπαθή φρούτα και λαχανικά που θίγονται επίσης από το ρωσικό εμπάργκο και που έχουν ενδιαφέρον για τους παραγωγούς της χώρας μας (ακτινίδια, μήλα, επιτραπέζια σταφύλια κ.λ.π.) και δεν επηρεάζουν τα ήδη ανακοινωθέντα μέτρα για τα ροδάκινα.
(Visited 13 times, 1 visits today)
One thought on “Τὰ συμφέροντα τῶν «περιουσίων» ΑΠΑΙΤΟΥΝ νὰ ΜΗΝ ἀποζημιωθοῦν οἱ ῥοδακινοπαραγωγοί!!!

Leave a Reply