Ἐξαγορὰ ψήφων μέσῳ …ἐπιδομάτων ἀνεργίας!!!

ΕΞΑΓΟΡΑ ΨΗΦΩΝ ΜΕΣῼ ...ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΝΕΡΓΙΑΣ;;;Η πληρωμή επιδομάτων πάει στο ΙΚΑ και οι επιδοτήσεις της ΕΕ για προγράμματα απασχόλησης σε …«ιδιώτες».
Δηλαδή στα παιδιά των πολιτικών και στους νταβατζήδες. Από αυτούς θα εξαρτάται η απασχόληση των φτωχών άρα και η κατεύθυνση της ψήφου των ανέργων.

Τα λαμόγια θα βρίσκουν πάντα πιο αποτελεσματικούς τρόπους ενισχύσεως του συστήματος κι ελέγχου της εξουσίας.

Με τον ΑΣΕΠ και με γραφεία ευρέσεως εργασίας ΜΟΝΟΝ για κομματόσκυλα, αφισοκολλητές κι όσους δεν ψηφίζουν αντισιωνιστικά σχήματα το …«συνταγματικό» τόξο των τοκογλύφων και των γενιτσάρων δεν θα πέσει ποτέ από την εξουσία!!!
Η «δημοκρατία» τους θα θωρακιστεί ακόμα καλλίτερα.

Σίγμα

Τι θα πάρει το ΙΚΑ, τι θα δοθεί σε ιδιώτες-επενδυτές
Σενάρια «ξαφνικού θανάτου» έχουν ζώσει τη λειτουργία του ΟΑΕΔ, με την κυβέρνηση να φέρεται να έχει ήδη αποφασίσει την κατάργηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού βάσει των προτύπων που έπαψε να υπάρχει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», πρόκειται για ένα σενάριο που συζητείται στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση εδώ και ένα δίμηνο περίπου, με τον υπουργό να φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει το σχετικό εγχείρημα.

Το κυβερνητικό σχέδιο θέλει τις δραστηριότητες του ΟΑΕΔ να διχοτομούνται και αφενός η επιδοματική πολιτική (επιδόματα ανεργίας και λοιπές παροχές) να περάσει στις αρμοδιότητες του ΙΚΑ, αφετέρου οι πολιτικές απασχόλησης να δοθούν σε ιδιώτες, οι οποίοι θα αναλάβουν να τρέξουν τις τεράστιες ροές χρήματος από τα κοινοτικά κονδύλια για την άσκηση ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.

Σημειώνεται ότι για την ερχόμενη τριετία η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει στα κράτη-μέλη της περισσότερα από 300 δισ. ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Οι θιασώτες του «ξαφνικού θανάτου» του ΟΑΕΔ θεωρούν ότι ο Οργανισμός έχει αποτύχει στην αύξηση της απασχόλησης μέσω των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, χρεώνοντας στη λειτουργία του γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία.

Τονίζουν επίσης ότι δεν έχει αναπτύξει δικό του σύστημα συλλογής εισφορών, αλλά στηρίζεται σε αυτό του ΙΚΑ και για αυτόν ακριβώς το λόγο, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, προκρίνουν την άσκηση της εισοδηματικής πολιτικής από το ΙΚΑ, το οποίο μπορεί να αναλάβει και τη χορήγησης επιδομάτων και παροχών σε εργαζόμενους και ανέργους.

πηγή

(Visited 20 times, 1 visits today)
Leave a Reply