Ἐλευθερία ἤ Θάνατος!!!

Κῦττα νὰ δῇς φίλε μου ποὺ τελικῶς τὸ ἀγώι ξυπνᾶ τὸν ἀγωγιάτη…
Ἤ, γιὰ νὰ τὸ πῷ πιὸ …ἁπλᾶ!!!
Ἡ ΑΝΑΓΚΗ, ἡ ΜΗΤΗΡ τῆς δράσεως, ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ (ἐὰν θέλετε κι ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΙ) κάποιους, μερικοὺς ἀπὸ τοὺς πολλούς, νὰ λειτουργήσουν ὅπως πρέπει!!! Νὰ σπεύσουν γιὰ νὰ σωθοῦν!!!
Νὰ πολεμήσουν γιὰ νὰ ὐπερασπισθοῦν τὶς ζωές τους, τὶς ζωὲς τῶν παιδιῶν τους καὶ τὰ πατρογονικά τους!!!

Πολιορκημένοι στην Αμερλί: Θα αυτοκτονήσουμε όλοι, σκλάβοι δεν θα γίνουμε!

Οι πολιορκημένοι υπερασπιστές και κάτοικοι της πόλης Αμερλί στο βόρειο Ιράκ διακήρυξαν, σύμφωνα με το Ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ABNA), ότι έχουν ήδη σκάψει τάφους για τους ίδιους και τις οικογένειές τους και θα σκοτώσουν τα παιδιά και τις γυναίκες τους εάν η πόλη πέσει στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, που τους πολιορκεί εδώ και δύο μήνες.

Οι σιίτες Τουρκμένοι κάτοικοι της Αμερλί αν και αντιστέκονται γενναία στην πολιορκία, έχουν αρχίσει να εξασθενούν. Το Σάββατο δυτικά αεροπλάνα έριξαν εφόδια στην πόλη, νερό, τρόφιμα και φάρμακα, όπως και βομβάρδισαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους, ενώ παράλληλα κουρδικές δυνάμεις και ο ιρακινός στρατός προσπάθησαν να σπάσουν την πολιορκία, δίχως να τα έχουν καταφέρει ακόμα.

Οι πολιορκημένοι λένε ότι προτιμούν να αυτοκτονήσουν από το να πέσουν στα χέρια των τζιχαντιστών, οι οποίοι είναι βέβαιο ότι δεν θα δείξουν κανένα έλεος στους αιχμαλώτους, ενώ θα σκλαβώσουν τις γυναίκες και τα παιδιά.

«Ανά τέσσερα ή τρία σπίτια έχουμε σκάψει τάφους. Εάν το Ισλαμικό Κράτος καταλάβει την πόλη, θα σκοτώσουμε τις γυναίκες και τα παιδιά μας και θα πέσουμε μαζί τους νεκροί στους τάφους», είπε ο Μεχντί, ένας κρατικός υπάλληλος που επικοινώνησε μέσω τηλεφώνου.

Ο Μεχντί, που ζήτησε το πραγματικό του όνομα να μην αποκαλυφθεί, είπε ότι οι γυναίκες συμφώνησαν ότι προτιμούν να πεθάνουν παρά να πιαστούν σκλάβες των τζιχαντιστών. «Είπαν ότι δεν θέλουμε να έχουμε τη μοίρα των Γιαζίντι, δεν θέλουμε να γίνουμε σκλάβες, δεν θέλουμε να απλώσουν πάνω τους τα χέρια μας».

Κάποιες γυναίκες που μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα από την Αμερλί στη Βαγδάτη την περασμένη εβδομάδα, είπαν ότι το μόνο που απασχολεί τις γυναίκες της πόλης είναι εάν θα τις εκτελέσουν οι άνδρες ή εάν θα πρέπει να το κάνουν μόνες τους.

«Όλες οι γυναίκες θα αυτοκτονήσουμε, είτε με μια σφαίρα στον κρόταφο, είτε θα βάλουμε κηροζίνη να καούμε ζωντανές», είπε η Φατίμα Κασίμ, μια ιδιοκτήτρια κέντρου αισθητικής στην Αμερλί.

Η Φατίμα ακόμα είπε ότι ο αδελφός της πολεμά να υπερασπιστεί την πόλη και έχει πίσω του γυναίκα και έξι παιδιά.

«Σε ένα τουφέκι του έβαλε 8 σφαίρες και είπε ότι εάν το Ισλαμικό Κράτος μπει στην πόλη, τότε θα σκοτώσω τα παιδιά μου, το ένα μετά το άλλο, μετά τη γυναίκα μου και θα αυτοκτονήσω».

Τα Ηνωμένα Έθνη την προηγούμενη εβδομάδα αποφάνθηκαν ότι η κατάσταση στην Αμερλί είναι απελπιστική και χρειάζεται άμεση δράση για να αποφευχθεί μια πιθανή σφαγή.

«Περισσότερα από 40 χωριά γύρω από την Αμερλί έπεσαν στα χέρια των τζιχαντιστών. Εάν η πόλη πέσει θα είναι μια καθαρή γενοκτονία», είπε ο Τορχάν Αλ Μουφτί.

Εκτός από κάποιες μεμονωμένες μεταφορές ανθρώπων με ελικόπτερα του ιρακινού στρατού, υπολογίζεται ότι 15.000 με 20.000 κάτοικοι βρίσκονται μέσα στην πολιορκημένη πόλη που αντιστέκεται εδώ και δύο μήνες.

Την πόλη υπερασπίζονται 2.000 άνδρες, αγρότες και δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν σκάψει χαρακώματα και αντιστέκονται στις επιθέσεις.

πηγή

Τί λέγαμε;
Ἄ…
Λέγαμε πὼς στὴν Ἑλλάδα κοιμόμαστε τὸν ὕπνο τῆς ἀποχαυνώσεως.
Ἐπίσης λέγαμε πὼς πρῶτα ἡ Μύκονος καὶ μετὰ τὰ πάντα!!!
Ἐπίσης λέγαμε πὼς ἐὰν ἡ Ἀνάγκη ΔΕΝ κτυπήσῃ τὴν πόρτα μας ἐμεῖς θὰ πᾶμε αὐτανδροι στὴν …λησμονιὰ τῆς ἱστορίας.

Νὰ μαθαίνουμε ἀπὸ τὰ παραπάνω γεγονότα.
Νὰ παρατηροῦμε, νὰ σπουδάζουμε, νὰ προετοιμαζόμαστε.
Λιβύη, Γάζα, Συρία, Οὐκρανία, Βουλγαρία, Ἰρὰκ εἶναι μερικὲς ἀπὸ τὶς πρῶτες γεύσεις αὐτῶν ποὺ ΕΡΧΟΝΤΑΙ κι ἐδῶ, ἐὰν ὄχι καὶ ΣΕ ΟΛΗΝ τὴν Εὐρώπη.

Λοιπόν;
Θά περιμένουμε κι ἄλλο;
Ἤ μήπως φθάνει ἐπί τέλους ἡ στιγμή;

Πάντως, σὲ κάθε περίπτωσιν, ἄς ἀπολαύσουμε τὶς ΛΙΓΟΣΤΕΣ στιγμὲς ξεγνοιασιᾶς…
ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ!!!

Φιλονόη

Υ.Γ. Εἴπαμε… Ἡ γέννα θέλει ΑΙΜΑ!!!

Leave a Reply