Ὅταν φωνάζῃς σὰν τσόκαρο…

Ὅταν φωνάζῃς σὰν τσόκαρο...Ένα σχετικά παλιό περιστατικό, αλλά πολύ επίκαιρο.
Ο αρχιεπίσκοπος του Βελγίου ήταν ομιλητής σε μία εκδήλωση για την ομοφυλοφιλία και την έκτρωση, τα οποία η Εκκλησία του Βελγίου δεν τα αποδέχεται.
Κατά την διάρκεια της ομιλίας, μπήκαν τρεις «αγωνίστριες» της Femen και τραμπούκισαν τον ομιλητή, τον έβρεξαν, τον έβρισαν και εν τέλει διέκοψαν την ομιλία, χωρίς καμμία ποινική ή κοινωνική συνέπεια (π.χ. κατακραυγή).

Ας πάμε τώρα σε ένα σενάριο:
Διοργανώνεται μία εκδήλωση από ομοφυλόφιλους και φεμινίστριες, όπου ο ομιλητής υπερασπίζεται το δικαίωμα στις εκτρώσεις και την ομοφυλοφιλία. Ξαφνικά μπαίνουν 10 ακροδεξιοί και τραμπουκίζουν τον ομιλητή, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η ομιλία.
Για πείτε μου, τι θα γινόταν την επόμενη ημέρα;
Δεν είναι η ίδια δράση;

Με λίγα λόγια…
Σε μία ελεύθερη πολιτεία υπάρχει η ελευθερία της εκφράσεως, ακόμη κι αυτής που δεν αρέσει σε εμάς ή δεν αποδέχεται πιστεύω και καταστάσεις που αποδεχόμαστε εμείς. Δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αλλιώς δεν υπάρχει ελευθερία της εκφράσεως!
Τόσο απλά.
Χαρείτε τις τελευταίες σας ημέρες, εκφραστείτε ελεύθερα, γιατί έρχεται το αντιρατσιστικό…

Και κάτι τελευταίο:
Αν εγώ ήθελα να κερδίσω την ελευθερία μου και να με αντιμετωπίζουν ως ίσο, δεν θα έκανα σαν να έχω σπαστική κολίτιδα, δεν θα τσίριζα, δεν θα προκαλούσα το κοινωνικό σύνολο, αλλά θα δούλευα σκληρά σε όσα με απαξιώνουν, με συνέπεια και υπομονή μέχρι να κερδίσω τον σεβασμό.
Όταν κάνεις σαν μαλακισμένο και φωνάζεις σαν τσόκαρο, δεν πρόκειται να κερδίσεις τον σεβασμό μου.
Φυσικά οι γυναίκες στον Δυτικό κόσμο απολαμβάνουν πλήρη ελευθερία, απλώς μερικές ζούν ακόμα στην κοσμάρα τους ή για να το πω πιο ωμά:
…Είναι πολλά τα λεφτά Άρη.

Χατζηστεργίου Πᾶνος

(Visited 27 times, 1 visits today)
Leave a Reply