Ἡ χώρα …ἀπογειώνεται!!!

Ἡ χώρα ...ἀπογειώνεται!!!Σε Βιομηχανική Περιοχή της χώρας, και μάλιστα από τις λίγες που διαθέτουν μερικές ζωντανές ακόμη παραγωγικές επιχειρήσεις, ήρθε ο ΕΝΦΙΑ. Φορολογεί τα βιομηχανικά γήπεδα με τους συντελεστές των άδειων οικοπέδων του κέντρου της γειτονικής πόλης. Έχουν υπεραξία, λέει, επειδή οι επιχειρηματίες θα χτίσουν εκεί ακριβά διαμερίσματα και θα κερδίσουν πολλά λεφτά. Και φορολογεί τις προκάτ αποθήκες με τις σκεπές από λαμαρίνα σαν διαμερίσματα, με τους αντίστοιχους οικιστικούς συντελεστές.

Κάποιοι, που από την φύση της δουλειάς τους έχουν πολύ μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, είναι αδύνατον να πληρώσουν τον φόρο. Ή μπορούν να τον πληρώσουν και μετά να κλείσουν και να ησυχάσουν. Οι υπόλοιποι απλά θα τον πληρώσουν και θα αναστείλουν επ΄αόριστον κάποιες μικροεπενδύσεις που σκέφτονταν ή την πρόσληψη 2-3 ατόμων, που σχεδίαζαν.

Τώρα όλοι περιμένουν την αλλαγή των εκκαθαριστικών, που δήθεν υπολογίστηκαν λάθος. Και μαζί περιμένουν και το επόμενο λάθος. Και το μεθεπόμενο. Μέχρι το τελευταίο, το μοιραίο.

Η χώρα απογειώνεται, έτσι λέει ο πρωθυπουργός. Και απογειώνεται πράγματι. Όπως απογειώνονται οι ψυχές των πεθαμένων, όμως. Και περιμένει με αγωνία τους ξένους επενδυτές, που θα δελεασθούν από το πιο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον στον κόσμο.

Ἕρμιππος Ἑρμιππίου

φωτογραφία

(Visited 10 times, 1 visits today)
Leave a Reply