Ὅταν γράφῃς ἀγνοῶντας τὶς …ἔννοιες τῶν λέξεων…

Ὅταν γράφῃς ἀγνοῶντας τὶς ...ἔννοιες τῶν λέξεων...Διαβάζω είδηση σε τοπικό, ενημερωτικό σάιτ της Κοζάνης και δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να την μοιραστώ με τους φίλους μου.
Προσέξτε.

Η είδηση αναφέρεται στην βάπτιση νηπίου από την σύζυγο του τέως πρωθυπουργού, Νατάσσα Καραμανλή και τα σημεία που προκαλούν βαθιά εντύπωση, για την πολλών μποφώρ τρικυμία εν κρανίω των ενημερωτών του κόσμου είναι τα παρακάτω:

«Ένα μήνυμα σταθερότητας, ευλογίας, αξιοσύνης και δύναμης από τα υψώματα του όρους Βόρας της Βορειοδυτικής Μακεδονίας προς όλη την ελληνική κοινωνία, μέσα από τη συμβολικότητα της σεμνής και ταπεινής χριστιανικής τέλεσης ενός μυστηρίου, σε ιδιαίτερα στενό ιδιωτικό και οικογενειακό κύκλο.»

Αφού λοιπόν ο καλός συντάκτης του όμορφου κειμένου τονίσει με ιδιαίτερη έμφαση ότι το μυστήριο τελέσθηκε, όχι απλά σε στενό ιδιωτικό κύκλο, αλλά σε “ιδιαίτερα στενό” συνεχίζει ως εξής:

«Στο μυστήριο παρέστησαν, εκτός από τις οικογένειες των γονέων και του αναδόχου και στενών συγγενών τους, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος , ο απελθών Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης , Δημοτικοί Σύμβουλοι, πλήθος επώνυμων πολιτικών και κοινωνικών στελεχών , σύσσωμη η κοινωνία της Κέλλης και πλήθος λοιπού κόσμου, μετά επωνύμων του δημοσιογραφικού χώρου και των ΜΜΕ.»

Συγγνώμη, διέκοψα την συγγραφή της αναρτήσεως, για να αναλυθώ σε κλαφθμώδη γέλωτα, αλλά συνήλθα και συνεχίζω, για την πλήρη ενημέρωση του κόσμου.

Ιδιαίτερα στενός, ιδιωτικός λοιπόν κύκλος ο οποίος αποτελείται από τριάντα δεσποτάδες, διακόσίους πρώην και νυν δημάρχους, πλήθος επωνύμων πολιτικών και κοινωνικών στελεχών (chic) και σύσσωμη την κοινωνία της Κέλλης. Και επιπλέον, σαν να μην έφταναν όλοι αυτοί και «πλήθος λοιπού κόσμου», «μετά επωνύμων του δημοσιογραφικού χώρου και των ΜΜΕ».

Πρόκειται για δείγμα συλλεκτικό και πολύτιμο, όπου η χρήση του λόγου ως εργαλείου επικοινωνίας και περιγραφής της πραγματικότητας ακυρώνεται πλήρως, μια και ο συντάκτης αντιλαμβάνεται τα του κόσμου και μας τα μεταφέρει μόνο μέσα από την χρήση γλωσσικών στερεοτύπων και ευφημισμών, των οποίων το κυριολεκτικό νόημα αγνοεί και παραβλέπει πλήρως.

Ας πούμε μας ομιλεί για «τελετή σε στενό κύκλο», που όσο νάναι μεταφέρει στον αναγνώστη μια κατάνυξη και έναν σεβασμό. Μετά, αγνοώντας την έννοια των λέξεων που εκστόμισε μας περιγράφει την σύνθεση των παρδαλών πληθών που συνέρευσαν στην αυστηρά ιδιωτική τελετή, για να προσδώσει μαζί με την κατάνυξη και την κατάλληλη μεγαλοπρέπεια και να ψαρώσει τον αναγνώστη για το ποιόν των συντελεστών, γονέων και αναδόχων, που είναι τιτανοτεράστιοι και όπου εμφανίζονται συρρέουν αμέτρητα πλήθη και τους τιμά ο κόσμος όλος και ο ντουνιάς.

Εντάξει, πρόκειται για την Κοζάνη, θα μου πείτε.
Και όμως, όλος ο δημόσιος διάλογος διεξάγεται με τον ίδιο ακριβλως τρόπο.
Τεχνικά πιο άρτια βέβαια, πιο συγκαλυμμένα, πιο ύπουλα, αλλά με τον ίδιο τρόπο.
Δεν έχει κανείς παρά να διαβάσει, λέξη προς λέξη, την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ και τις σχετικές ανακοινώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ἕρμιππος Ἑρμίππου

Στην Κέλλη Φλώρινας η Νατάσα Καραμανλή – Βάπτισε το νεότερο μέλος της οικογένειας του προέδρου Κέλλης – Παρών και ο Κώστας Καραμανλής

Νονά  έγινε  χθες Σάββαρο  6-9-14  η Νατάσα Καραμανλή στην Κέλλη  Φλώρινας, βαπτίζοντας  το  νεότερο μέλος  της  οικογένειας του Προέδρου  του  Δ.Δ  Κέλλης κ. Αθανάσιου Τάσκα, χαρίζοντας  σε  αυτόν το  όνομα  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.
Ένα  μήνυμα  σταθερότητας, ευλογίας, αξιοσύνης και δύναμης  από  τα  υψώματα  του όρους  Βόρας  της  Βορειοδυτικής Μακεδονίας  προς όλη την ελληνική κοινωνία, μέσα από τη συμβολικότητα    της  σεμνής και ταπεινής   χριστιανικής   τέλεσης  ενός  μυστηρίου, σε ιδιαίτερα στενό  ιδιωτικό και οικογενειακό  κύκλο. Ιδιαίτερη η  τιμή στην ορεινή  Κέλλη και σε όλη της  περιοχή μας.
Στο μυστήριο  παρέστησαν, εκτός από  τις  οικογένειες  των γονέων και του αναδόχου  και  στενών συγγενών τους, ο  Μητροπολίτης  Φλωρίνης  Πρεσπών και  Εορδαίας Θεόκλητος  , ο  απελθών Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης  Ιωσηφίδης , Δημοτικοί  Σύμβουλοι, πλήθος  επώνυμων  πολιτικών   και κοινωνικών στελεχών  , σύσσωμη  η  κοινωνία  της Κέλλης και  πλήθος λοιπού  κόσμου, μετά επωνύμων  του δημοσιογραφικού  χώρου και των ΜΜΕ.
Ο   Πρώην  Πρωθυπουργός  έφτασε  λίγο  πριν  τη  λήξη του μυστηρίου  από  τη Θεσσαλονίκη, αναχωρώντας  μετά το πέρας της ομιλίας  του  νυν  Πρωθυπουργού  Αντώνη Σαμαρά  στη  ΔΕΘ.
Το  μυστήριο  έγινε στον εξαίρετου  κάλλους, μετά περιβόλου  ορεινής βλάστησης ,  Ιερό Ναό  Κοιμήσεως  της Θεοτόκου  Κέλλης, κατά το πέρας του οποίου  μίλησε ο  Μητροπολίτης  Φλωρίνης  Πρεσπών  και Εορδαίας  Θεόκλητος.
Ακολούθησε  δεξίωση-κέτεριγκ  στο  προαύλιο  της  εκκλησίας , αναχωρώντας  το απόγευμα  το ζεύγος  της οικογένειας  των  εκλεκτών αναδόχων.
Σημαντικό μέρος της παράστασης  έκλεψαν τα παιδιά  της οικογένειας Καραμανλή, Αλέξανδρος και Αμαλία , που  συνέδραμαν  τη μητέρα τους με  περισσή ευλάβεια ,φανερώνοντας   την έξοχη     χριστιανική αγωγή  της  οικογένειας…..

Ἔχει καὶ φωτογραφίες περισσότερες, στὴν:
πηγή
γιὰ ὅσους ἐνδιαφέρονται!!!
φωτογραφία
(Visited 20 times, 1 visits today)
Leave a Reply