Ποιά ἀνθρώπινα δικαιώματα;

Ψυχοπαθῶν συνέχεια.
Ὅμως μὴν ἀνησυχεῖτε.
Μπορεῖ ἡ Κομισιὸν νὰ ἔχει γραμμένα τὰ θεμελιώδη ἀνθρώπινα δικαιώματα ἀλλὰ …φροντίζει τὴν ὑγεία τῶν σκλάβων!
Τοὺς ….προστατεύει ἀπ’ τὸ κάπνισμα καὶ τὶς σόδες!

Φρούριον

Απίστευτη ήταν η ομολογία της Κομισιόν ότι στην Ελλάδα και στις χώρες του Μνημονίου δεν ισχύει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και το Δίκαιο της ΕΕ, σύμφωνα με απάντηση που έδωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Γ. Κατάϊνεν, σε σχετική ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή τους, αφού μνημόνευαν έκθεση του ειδικού εισηγητή του ΟΗΕ, Cephas Lumina, αναφορικά με τα «μέτρα λιτότητας που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, που υποβαθμίζουν την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων που προστατεύονται από Διεθνείς Συμβάσεις των ΗΕ, αλλά και από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ», ζητούσαν από την Κομισιόν την θέση της, καθώς επίσης, συγκεκριμένα μέτρα για την παύση της «παραβιάσεως των δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων».

Στην απάντησή του ο αρμόδιος Επίτροπος, Γ. Κατάϊνεν, κάνει απόλυτα σαφές ότι στην Ελλάδα και στις χώρες του Μνημονίου, δεν χωρούν κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, τονίζοντας ότι «Όσον αφορά στα προγραμματικά έγγραφα (σ.σ. τα Μνημόνια), δεν πρόκειται για ενωσιακό δίκαιο, αλλά για μέσα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της”», για να ρίξει στην συνέχεια το «μπαλάκι των ευθυνών» στην ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «στην Ελλάδα εναπόκειται να εξασφαλίσει την τήρηση των υποχρεώσεών της όσον αφορά στα θεμελιώδη δικαιώματα».

Κυνική ομολογία της Κομισιόν: Δεν ισχύει στις χώρες του μνημονίου ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ

Υ.Γ. Πότε ἀκριβῶς τὰ ἐκατομμύρια τῶν πολιτῶν μίας ὁλόκληρης ἠπείρου ἔγιναν ἰδιοκτησία μερικῶν ψυχοπαθῶν; Τὰ δουλοκτητικὰ συμβόλαια δὲν βρίσκω…

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Ποιά ἀνθρώπινα δικαιώματα;

Leave a Reply