Ἡ «συμφωνία τῆς Μικρᾶς Ἀσίας» ποὺ ΔΕΝ …ὑπελόγισε τοὺς λαοὺς τῆς Μικρᾶς Ἀσίας!

Ἡ «συμφωνία τῆς Μικρᾶς Ἀσίας» ποὺ ΔΕΝ ...ὑπελόγισε τοὺς λαοὺς τῆς Μικρᾶς Ἀσίας!

Η «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ» ΠΟΥ ΔΕΝ …ΥΠΕΛΟΓΙΣΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Δείτε πως χώριζαν τα μαντριά και την ξένη γη οι μεγάλες δυνάμεις στην Μέση Ανατολή το 1916.
Σε κάποιο τέτοιο «μαντρί» υπαγόμαστε κι εμείς ως χώρα, αφού οι «προστάτιδες» δυνάμεις μας «απελευθέρωσαν» από τους κακούς Οθωμανούς.
Τα μαντριά πολλά…
Οἱ λαοί φυσικά ΟΥΔΕΠΟΤΕ ρωτήθηκαν για το τι χρειάζονται…
…ΟΛΑ στον βωμό του συμφεροντος των …τραπεζιτών!!!

Σίγμα


Η Μέση Ανατολή υπό την επιρροή -έλεγχο των Δυτικών κρατών κατά το 1916

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επιστροφή του από το Παρίσι το Σάββατο, απήντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στο Ιράκ και την Συρία, τις επιπτώσεις τους στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή και τόνισε την ανάγκη να καθιερωθεί μια ασφαλής ζώνη επάνω από τον 36ο παράλληλο, ενώ επέκρινε την Συμφωνία Sykes – Picot του 1916, (γνωστή ως Συμφωνία της Μικράς Ασίας), για τις ελλείψεις που έχει όπως ισχυρίσθηκε, οι οποίες είχαν άμεσες επιπτώσεις στα σημερινά προβλήματα στην Μέση Ανατολή.
Ο Ερντογάν είπε ότι η συμφωνία Sykes – Picot του 1916, υπογράφηκε κρυφά από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Γαλλία, με σύμφωνη την Ρωσσία, μετά τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο που σκιαγραφούσε τις σφαίρες επιρροής τους στην Μέση Ανατολή.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ανέφερε ότι η συμφωνία αυτή έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική για την ειρήνη στην περιοχή.
Προσέθεσε ότι μία προσπάθεια έγινε από τις ξένες δυνάμεις να διαιρέσουν το Ιράκ σε τρία κομμάτια, Κούρδους- Σιίτες και Σουνίτες Άραβες και Τουρκομάνους.

«Απέτυχε να εφαρμοσθεί αυτό το σχέδιο», δήλωσε ο Ερντογάν και περιέγραψε τον πρώην πρωθυπουργό του Ιράκ, Νούρι αλ Μαλίκι και την κυβέρνησή του, ως μια δεύτερη προσπάθεια διαχωρισμού της χώρας. Ενώ, ο νέος πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι, προσφέρει ελπίδα για την ενοποίηση της χώρας, αλλά –σημείωσε- ότι οι προσπάθειές του θα πάρουν αρκετό χρόνο.

Ο Ερντογάν είπε ότι ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, συμφωνεί για μια ουδέτερη ζώνη:

«Η Τουρκία είναι η χώρα που βρίσκεται υπό την άμεση απειλή από τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην περιοχή», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και διευκρίνισε ότι ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ή ένα ψήφισμα του ΝΑΤΟ, θα ήταν αναγκαίο να καθοριστεί μια ζώνη απαγορεύσεως πτήσεων και μια ασφαλή ζώνη στην περιοχή.

Αναφερόμενος στο γεγονός, ότι υπάρχουν επάνω από 1,6 εκατομμύρια πρόσφυγες στην Τουρκία, είπε ότι η δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης, επάνω από τον 36ο παράλληλο, που θα συμπτίπτει με την περιοχή μεταξύ της Τουρκίας-Ιράκ και Συρίας, θα ωφελήσει τους πολίτες.

Ανέφερε, επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Σαμπάχ, ότι θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά σχέδια στην περιοχή αυτή και ότι θα μπορούσαν να κατασκευαστούν οικισμοί με κατάλληλες υποδομές.

ΕΧΕΔΩΡΟΣ

(Visited 97 times, 1 visits today)
One thought on “Ἡ «συμφωνία τῆς Μικρᾶς Ἀσίας» ποὺ ΔΕΝ …ὑπελόγισε τοὺς λαοὺς τῆς Μικρᾶς Ἀσίας!

Leave a Reply