Τὸ ECCL ποὺ φέρνει κι ἄλλα μνημόνια… Πολλὰ μνημόνια!

Τὸ ECCL ποὺ φέρνει κι ἄλλα μνημόνια... Πολλὰ μνημόνια!Από τις αρχές του 2013 σε πληθώρα αναλύσεων μου, υποστήριζα οτι τα Δημόσια Οικονομικά της Ελλάδας πάνε από το κακό στο χειρότερο και το δικομματικό καθεστώς προετοιμάζει το έδαφος για νέα μνημόνια.
Παράλληλα, έγραφα και έλεγα ότι σαν χώρα είμαστε χρεοκοπημένοι, δοθέντος ότι ο κρατικός δανεισμός αυξάνει με αλματώδεις ρυθμούς.

Με την απόφαση του Eurogroup (6.11.2014), να υπαχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ECCL (Enhanshed Conditions with Credit Line) από την 1.1.2015, καθίσταται πασιφανές ότι η χωρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της, τις τρομακτικές δαπάνες εξυπηρετήσεως του κολοσσιαίου δημοσίου χρέους.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επί δύο χρόνια μίλαγε για success story και στο παρασκήνιο συζητούσε με την τρόικα, για την δέσμευση της Ελλάδας στα δεσμά του ECCL. To πρόγραμμα ECCL προϋποθέτει νέο Μνημόνιο (MoU-Momerandum of Understanding), το οποίο ο δόλιος και τυχοδιώκτης Σαμαράς, με τον Βενιζέλο, τον Στουρνάρα και τον Χαρδούβελη, το προετοίμαζαν από τις αρχές του 2014 με την τρόικα και τους πιστωτές.

Ντροπή και αίσχος, για τους δουλόφρονες πολιτικούς που καταδυναστεύουν την πατρίδα.
Ήξεραν οτι η χώρα ήταν πτωχευμένη και οι τιποτένιοι πολιτικοί συζητούσαν στο παρασκήνιο με τα κοράκια πιστωτές και τους βρυκολακες της τροικας, τα κτηνώδη μέτρα πολιτικής που θα συνόδευαν το πρόγραμμα ECCL.

AΥΤΕΣ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΈΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ;;;

Γιῶργος Βάμβουκας

φωτογραφία

(Visited 16 times, 1 visits today)
Leave a Reply