Πρόσκλησις παρουσιάσεως βιβλίου γιὰ τὸ κατοχικὸ δάνειο

Πρόσκλησις παρουσιάσεως βιβλίου γιὰ τὸ κατοχικὸ δάνειοΗ Επιτροπή Διεκδικήσεως Κατοχικού Δανείου και Κλαπέντων Αρχαιολογικών Θησαυρών σε συνεργασία με την Επιτροπή Ενημερώεως Εθνικών Θεμάτων σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Ιδού ο λογαριασμός κ. Μέρκελ: 300 δις ευρώ απ’ τα Κατοχικά δάνεια. Τι αφορούν, πως προκύπτουν, η στρατηγική διεκδικήσεως» του οικονομολόγου – ιστορικού αναλυτή Τζανέτου (Τζανή) Γκούσκου την Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014 στις 7 μμ. στο POLIS-ART-CAFE ΠΕΣΜΑΖΟΓΛΟΥ 5 ΑΙΘΡΙΟ ΣΤΟΑΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΘΗΝΑ (Κέντρο).

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο ίδιος ο συγγραφέας και θα προλογίσουν ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιώργος Λεκάκης («Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής»), ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενώσεως Θυμάτων Κατοχής, Βασίλης Καρκούλιας, και άλλες γνωστές προσωπικότητες από τον χώρο της οικονομίας, της τέχνης και της πολιτικής. Τον συντονισμό της εκδηλώσεως θα κάνει ο δημοσιογράφος Τάσος Παπαδόπουλος.

Το βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «ΚΑΔΜΟΣ» περιγράφει ιστορικά δεδομένα της κατοχικής περιόδου 1941 – 1944, καταγράφει αναλυτικά τα μεγέθη (σε μετρητά, προϊόντα κλπ. αξίες) που κατέβαλε η Ελλάδα στις κατοχικές δυνάμεις και αποδεικνύει την σημερινή τους αξία σε ευρώ.

Στο βιβλίο γίνονται αναφορές στις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν πριν, κατά την διάρκεια και μετά την Κατοχή στην Ελλάδα. Επίσης γίνονται αναφορές σε πρόσωπα και οικογένειες που πρωταγωνίστησαν στην κατοχή και χειρίστηκαν κρίσιμα θέματα της μεταπολεμικής Ελλάδας, πολλά εκ των οποίων συνεχίζουν να επηρεάζουν μέχρι τις ημέρες μας, την πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας.

Το βιβλίο αυτό μπορεί να αποτελέσει κλειδί στις εξελίξεις για το τέλος των καταστροφικών μνημονίων και την διαγραφή του επονείδιστου χρέους.  Για να επέλθει επιτέλους η εθνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη και ανασύνταξη της Χώρας

Θα χαρούμε πολύ αν μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply