Εἰδικὴ …«μέριμνα» γιὰ τοὺς …«κεφαλαιούχους» τῶν 800 εὐρῶ, ἀπὸ τὸν ΣΥΡΙΖΑ!!!

Εἰδικὴ ...«μέριμνα» γιὰ τοὺς ...«κεφαλαιούχους» τῶν 800 εὐρῶ, ἀπὸ τὸν ΣΥΡΙΖΑ!!!«…«Το ερώτημα είναι (…) αν θα ακολουθήσουμε την πορεία του «whatever it takes», να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να σώσουμε το κοινό μας σπίτι, την ΕΕ», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας στο βρετανικό κανάλι 4.
Το ερώτημα για τον λαό είναι αν θα κάνει «whatever it takes», ό,τι χρειαστεί δηλαδή, για να βάλει φρένο, να ανακτήσει τις απώλειές του, να διεκδικήσει την ικανοποίηση των συγχρόνων αναγκών του, να ανατρέψει αυτή την κατάσταση….»

ΣΥΡΙΖΑ: Καμιά παροχή για όσες οικογένειες βολοδέρνουν με 800 ευρώ!

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμμία παροχή για νοικοκυριά που είναι πάνω από 800 ή 900 ευρώ»!
Είναι κάμποσες οι φορές που έχει κάνει το παραπάνω αποκαλυπτικό «ξεκαθάρισμα» ο Γ. Σταθάκης έως τώρα, ένοιωσε παρ’ όλα αυτά την ανάγκη να το επαναλάβει και στην συνέντευξή του στην «Deutsche Welle». Κάτι θα ξέρει… αφού οι καλοί «λογαριασμοί» του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τους καλούς «φίλους», με το κεφάλαιο και τα αστικά επιτελεία εντός και εκτός συνόρων.

Τα νοικοκυριά λοιπόν που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με μόλις 800 ευρώ τον μήνα για όλη την οικογένεια, περνούν, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, ζωή χαρισάμενη και δεν συντρέχει λόγος ανακουφίσεώς τους…
Μήπως όμως θα ανακουφιστούν όσοι ζουν με λιγότερα από 800 ευρώ; Ας απαντήσει ο Γ. Σταθάκης: «Αρα είναι ένα πρόγραμμα σαφέστατα προσανατολισμένο στα φτωχά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας… Καθώς σας υπενθυμίζω ότι σήμερα, σύμφωνα με την τελευταία ευρωπαϊκή στατιστική, το 34% των Ελλήνων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Άρα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι απόλυτα προσανατολισμένο σε αυτούς. Είναι απόλυτα κοστολογημένο, καθώς και επακριβώς λέει με ποιον τρόπο θα βρεθούν αυτά τα χρήματα. Αυτά που αφορούν στο κοινωνικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα προέλθουν πρωτίστως από την πάταξη της φοροδιαφυγής των πλουσιοτέρων στρωμάτων».

Η ζωή διδάσκει βέβαια ότι το «ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον» που τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο κεφάλαιο δε συμβαδίζει με την – χιλιοειπωμένη από κάθε κόμμα της αστικής διαχειρίσεως – «πάταξη της φοροδιαφυγής», ίσα ίσα συνοδεύεται από κάθε είδους φορολογικές «διευκολύνσεις» στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων.
Και τι θα γίνει αν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την διαχείριση της ακραίας φτώχειας, εξαιτίας της διευρύνσεώς της, «ξεφύγει» από την «απόλυτη κοστολόγησή» του; Πόσο πιο κάτω θα ρίξει τον πήχη των αναγκών του λαού ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να κλείνει στόματα με τα «κοστολογημένα» ψίχουλα που θα περισσεύουν – όταν και αν περισσεύουν – απ’ το φαγοπότι που υπόσχεται στο μεγάλο κεφάλαιο;
Σταθερά προσανατολισμένος στον αντιλαϊκό στόχο της καπιταλιστικής ανακάμψεως

Λέει ο Σταθάκης: «Πρέπει να κλείσει ο κύκλος του μνημονίου και να αντικατασταθεί από ένα πρόγραμμα προσανατολισμένο στην επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη». Τι σημαίνει αυτό; Οτι πρέπει να δοθεί σε επίπεδο ΕΕ η δυνατότητα στα αστικά κράτη να στηρίζουν από τον κορβανά τους, που τον γεμίζει ο λαός, την καπιταλιστική κερδοφορία, η οποία επιπλέον στηρίζεται στα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ήδη παρθεί. Και ο λαός τι θα κερδίσει από την «επιστροφή» στην καπιταλιστική ανάπτυξη; Οπως επιβεβαιώνουν οι συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι σε κλάδους που βρίσκονται ήδη σε τροχιά ανακάμψεως (π.χ. τουρισμός), το μόνο που θα «κερδίσει» ο λαός αν ποντάρει εκεί τις προσδοκίες του είναι να συνειδητοποιήσει ότι ξεγελάστηκε πάλι. Κι επιπλέον θα «κερδίσει» την διατήρηση του αντεργατικού – αντιλαϊκού πλαισίου που εγγυάται η ΕΕ, καθώς αποτελεί προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου της καπιταλιστικής ανακάμψεως, για τον οποίο πασχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με… «μπόνους» να αποπληρώνει ένα χρέος που δεν προκάλεσε.

«Το ερώτημα είναι (…) αν θα ακολουθήσουμε την πορεία του «whatever it takes», να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να σώσουμε το κοινό μας σπίτι, την ΕΕ», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας στο βρετανικό κανάλι 4.
Το ερώτημα για τον λαό είναι αν θα κάνει «whatever it takes», ό,τι χρειαστεί δηλαδή, για να βάλει φρένο, να ανακτήσει τις απώλειές του, να διεκδικήσει την ικανοποίηση των συγχρόνων αναγκών του, να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

(Visited 22 times, 1 visits today)
One thought on “Εἰδικὴ …«μέριμνα» γιὰ τοὺς …«κεφαλαιούχους» τῶν 800 εὐρῶ, ἀπὸ τὸν ΣΥΡΙΖΑ!!!

Leave a Reply