Μέ ποιοῦ τά λεφτά ἐγγυῶνται τίς καταθέσεις;

Μέ ποιοῦ τά λεφτά ἐγγυῶνται τίς καταθέσεις;Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τις καταθέσεις τους στην Goldman Sachs, την BlackRock και την JP MORGAN, παρόλο που ο Τσίπρας εγγυάται τις καταθέσεις στις Ελληνικές Τράπεζες.
Με ποιού τα λεφτά θα εγγυηθεί τις καταθέσεις άραγε;

Μήπως με τα …δικά μας;

Σίγμα

Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν θα γίνει Κύπρος, εγγυώμαι τις καταθέσεις

«Η ΝΔ προστατεύει το 1% των Ελλήνων που βγάζει πάνω από 80.000 ευρώ»
Την σιγουριά του για την εγγύηση των καταθέσεων μπροστά στο ενδεχόμενο μίας κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Η Ελλάδα δεν θα γίνει Κύπρος, εγγυώμαι τις καταθέσεις των Ελλήνων».

Σε συνέντευξη που παρεχώρησε στο ΣΚΑΙ ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «οι καταθέσεις είναι εγγυημένες τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από την ΕΚΤ. Οι ελληνικές τράπεζες πριν από 2 μήνες πέρασαν με μεγάλη επιτυχία τα stress tests. Δεν περνάει λοιπόν η κινδυνολογία που επιστρατεύει η Νέα Δημοκρατία».

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον καταργήσει και θα τον αντικαταστήσει με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Ερωτηθείς για το όριο της μεγάλης ακίνητης περιουσίας ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι για να καθοριστεί θα πρέπει πρώτα να διορθωθούν οι στρεβλώσεις. «Δεν είναι δυνατόν να πληρώνει κάποιος φόρο επί πλασματικών αντικειμενικών αξιών. Πρέπει πρώτα να ορίσουμε τις πραγματικές αξίες στις οποίες αποτιμώνται πλέον τα ακίνητα. Αυτό που θέλω να γνωρίζουν όλοι είναι ότι τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα θα ελαφρυνθούν. Ο ΦΜΑΠ θα φέρει έσοδα στο Δημόσιο 1,5 δισ. ευρώ».

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι οι υποχρεώσεις για τον ΕΝΦΙΑ του 2014 θα πρέπει να πληρωθούν «καθώς δεν μπορεί μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να νομοθετήσει αναδρομικά».

Αναφερόμενος στην φορολογία, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ για όλους. Μάλιστα, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της ΝΔ για τις δηλώσεις Τσακαλώτου, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «ο πλούτος είναι για την ΝΔ στα 42.000 ευρώ, καθώς από εκεί κι επάνω έχει τον μεγαλύτερο φορολογικό συντελεστή. Για εμάς ο πλούτος είναι πάνω από τα 42.000 ευρώ που ορίζει η ΝΔ. Ξέρετε πόσοι Έλληνες έχουν εισόδημα επάνω από 80.000, στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Τσακαλώτος; Το 1% των Ελλήνων. Το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά και τα παπαγαλάκια που έσπευσαν να κινδυνολογήσουν προστατεύουν το 1%. Εμείς ερχόμαστε για να προστατεύσουμε το υπόλοιπο».

Ερωτηθείς για το που θα βρεθούν τα λεφτά για το πρόγραμμα της ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «εδώ και 2,5 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα με την λίστα Λαγκάρντ. Θα πατάξουμε την φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και θα εξετάσουμε όλες τις λίστες που παραμένουν ανέπαφες. Ξέρετε ότι 3.000 Έλληνες δεν δικαιολογούν την περιουσία τους με βάση την λίστα Νικολούδη από την Αρχή για το Ξέπλυμα μαύρου χρήματος;»

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, «ώστε να κυκλοφορήσει χρήμα στην αγορά και να τονωθεί η ρευστότητα».

Κλείνοντας, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δεν έρχομαι ως κυβερνήτης της Αριστεράς, αλλά ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων».»

πηγή

 

(Visited 67 times, 1 visits today)
One thought on “Μέ ποιοῦ τά λεφτά ἐγγυῶνται τίς καταθέσεις;

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ » Με ΣΥΡΙΖΑ σε επικίνδυνη τροχιά η Ελλάδα

Leave a Reply