Τὸ δόλωμα Anonymous

Με το δόλωμα που λέγεται Anonymous οι επικυρίαρχοι παγίδεψαν σχεδόν όλους τους επίδοξους χάκερ, που πίστεψαν ότι οι πολυδιαφημισμένοι Anonymous ήταν …πραγματική ομάδα αντισυστημικών επαναστατών.

Έτσι πολλοί χάκερ που ξεγλιστρούσαν χρόνια από τις αρχές βρέθηκαν στην φυλακή, χωρίς να το μάθει κανείς, αφού πείστηκαν να συμμετέχουν σε παράνομες δράσεις ελεγχόμενες από διάφορες υπηρεσίες. 

Παράλληλα καταγράφηκαν ακόμα κι αυτοί που απλά έδειξαν ενδιαφέρον να ενταχθούν στους Anonymous, αγνοώντας ότι ήταν δημιούργημα μυστικών υπηρεσιών.
Ας πάρουμε ακόμα μία γεύση από την δράση της Νέας Τάξεως, που δοξάζει τους δολοφόνους και φυλακίζει κόσμο, ακόμα και για την πιο μικρή παράβαση.

Σίγμα

Φυλακίστηκε δημοσιογράφος που φέρεται να συνεργαζόταν με τους Anonymous

Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος που φέρεται ότι στήριζε την ομάδα κυβερνοπειρατών Anonymous και μάλιστα είχε θεωρηθεί «άτυπος εκπρόσωπός»της καταδικάστηκε, την Πέμπτη, σε φυλάκιση 63 μηνών από αμερικανικό δικαστήριο.

Η δίκη του Μπάρετ Μπράουν, 33 ετών, ο οποίος συνελήφθη το 2012, είχε κινητοποιήσει τους υπερασπιστές της ελευθερίας του Τύπου παγκοσμίως. Αρχικά ο δημοσιογράφος είχε κατηγορηθεί για συνεργασία με τους Anonymous, όμως τελικά δήλωσε ένοχος για κατηγορίες ήσσονος σημασίας.

«Οι ΗΠΑ της αδικίας: ο Μπάρετ Μπράουν καταδικάστηκε σε φυλάκιση 63 μηνών σε ομοσπονδιακή φυλακή», έγραψε στο Twitter η ομάδα υποστηρίξεως «Ελευθερώστε τον Μπάρετ Μπράουν», αφού έγινε γνωστή η ποινή του.

Ο δημοσιογράφος θα πρέπει επίσης να καταβάλει πρόστιμο ύψους 890.000 δολαρίων.

Σε βάρος του Μπράουν, ο οποίος συνεργαζόταν με το Vanity Fair και τη Huffington Post, είχε ασκηθεί δίωξη επειδή έδωσε στην δημοσιότητα συνδέσμους προς ιστοσελίδες που περιείχαν πληροφορίες οι οποίες είχαν κλαπεί από την εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας Statfor Global Intelligence το 2011.

Ο ίδιος εξέφρασε την λύπη του επειδή η αμερικανική κυβέρνηση «τον απειλούσε με κάθειρξη δεκάδων ετών επειδή αντέγραψε και επικόλλησε έναν σύνδεσμο που ήταν διαθέσιμος σε δημόσιο χώρο, τον οποίο μάλιστα δημοσιοποίησαν και άλλοι δημοσιογράφοι χωρίς να διωχθούν» ποινικά.

Ο Μπράουν και οι υποστηρικτές του, μεταξύ των οποίων και η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, ζητούσαν να του επιβληθεί ποινή ίση με το διάστημα που έχει ήδη περάσει στην φυλακή, δηλαδή 30 μήνες.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply