Τὰ ἔσοδα τοῦ Μουσείου τοῦ Λούβρου

Επειδή άρχισε πάλι να κυκλοφορεί mega-Μπούρδαπολλών τρισεκατομμυρίων ευρώ, σχετικά με τα έσοδα του Λούβρου από τα Ελληνικά εκθέματα, έκανα έρευνα μερικών λεπτών και βρήκα τα παρακάτω:

Το Λούβρο έχει 10.000.000 επισκέπτες ετησίως με 16€ μέγιστη τιμή εισιτηρίου δηλαδή 160 εκ τον χρόνο. Αν πούμε ότι τα τελευταία 30 χρόνια είχε τα ίδια έσοδα μιλάμε για συνολικά έσοδα τριών δεκαετιών… 4,8 ΔΙΣ.
4,8 Δις στο σύνολο των εισπράξεων, παρά το γεγονός ότι πριν λίγα χρόνια οι επισκέπτες ήταν οι μισοί όπως και το κόστος της εισόδου. Δηλαδή τα έσοδα είναι πολύ λιγότερα…κι από 4,8 δις.
Και φυσικά δεν έχουμε αφαιρέσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ αυρώ για έξοδα που είναι επίσης πάρα πολλά και για το τρελό φαγοπότι των διευθυντών εκεί και των πολιτικών που σίγουρα συμβαίνει.

Προσοχή λοιπόν στην αναμετάδοση κάθε «συγκλονιστικής» αποκαλύψεως από καθυστερημένους blogger ή από blog που κυνηγούν πελατεία και κλικ με κάθε αθέμιτο τρόπο.
Ο «έξυπνος» αρθρογράφος έβαλε τόκους και πανωτόκια στα έσοδα του Λούβρου και δεν αφαίρεσε ούτε μισό ευρώ για έξοδα.
Ούτε σκέφθηκε ότι με την ίδια λογική και τα Ελληνικά Μουσεία θα έπρεπε να παράγουν τρισεκατομμύρια σε αποδόσεις κεφαλαίων όπως τις υπελόγισε. (Διαβάστε ΕΔΩ)

Πηγαίνετε στην πηγή…κι αν δεν έχει πηγή ρίξτε μια ματιά στο Google.

Αν μάθει ο Σώρρας για τα τρισεκατομμύρια του Λούβρου μπορεί να τα διεκδικήσει κι αυτά…
Και που θα τα βάλουμε τόσα μετρητά μετά;

Σίγμα

πηγές:

http://en.wikipedia.org/wiki/Louvre
http://www.louvre.fr/en/hours-admission/admission
http://www3.grips.ac.jp

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply