«Μαρξισμός» κατά …μαρξισμοῦ;

«Μαρξισμός» κατά ...μαρξισμοῦ;Χὰ χὰ χά…
Ξεκίνησαν τὰ ὄργανα λέμε…
Τελικῶς ἔχουν πολὺ πλάκα οἱ …«ἰδεολόγοι»!!!

Μύρισαν ἤδη τὴν κωλοτοῦμπα τῶν τΣΥΡΙΖΑίων καὶ ἔκαναν τὴν πρώτη ἐπίθεσίν τους… Προειδοποιητικὴ ὁμολογῶ, ἀλλὰ ἐπίθεσις!!!

Εἶναι βαρύ, δὲν λέω…
Νὰ πολεμᾷς μίαν ζωὴ τὴν «πλουτοκρατία» καὶ νὰ σὲ ἔχῃ μετατρέψῃ ἡ «πλουτοκρατία» σὲ ὄργανό της, εἶναι κάπως βαρύ…
Βέβαια ἀκόμη ΔΕΝ τὸ ἔχουν συνειδητοποιήσει, στὸ σύνολον, ἀλλὰ πλησιάζουν… Κι ἐκεῖ θὰ πέση ἀκόμη περισσότερο γέλιο…
Γέλιο μετὰ δακρύων λέμε…
Ἀφῆστε ποὺ τώρα οἱ …«περιούσιοι» τραπεζῖτες, ποὺ ἔως ἐχθὲς χρηματοδοτοῦσαν ὅλες τὶς δράσεις, προεκλογικὲς ἐκστρατεῖες καὶ προπαγάνδες τοῦ τΣΥΡΙΖΑ, ἔγιναν …ἐκβιαστές!!!
Μά σέ τί χρωματιστό κόσμο ζοῦν; Πέτσινο; Καμμία ἐπαφή μέ τό περιβάλλον;

Συμφωνία υποταγής στους εκβιαστές

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Τάσεως του ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία στο Eurogroup.

Η συμφωνία στην οποία κατέληξε το σημερινό «Eurogroup» συνιστά υποταγή της κυβερνήσεως στον εκβιασμό της τρόικας. Η συμφωνία προβλέπει 4μηνη παράταση – όχι απλά της «δανειακής σύμβασης» – αλλά όπως αναφέρεται ρητά, του «προγράμματος», δηλαδή του Μνημονίου. Με τον προκλητικό όρο της «αποφυγής μονομερών ενεργειών» η κυβέρνηση δεσμεύεται να μην καταργήσει κανένα από τα βασικά μέτρα των Μνημονίων και να μην λάβει επίσης κανένα από τα μέτρα του προγράμματος που ενέκρινε στις εκλογές και υποστηρίζει μαζικά ο ελληνικός λαός, χωρίς την άδεια των πιστωτών. Την Δευτέρα κιόλας μάλιστα, καλείται να υποβάλει έναν κοστολογημένο κατάλογο «μεταρρυθμίσεων», που θα πρέπει να κινούνται μέσα στο πνεύμα του Μνημονίου και να υποστεί την ταπεινωτική διαδικασία της αξιολογήσεως τους από τους πιστωτές – κηδεμόνες. Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε ότι μέχρι και τα τέλη του Απριλίου θα κριθεί μετά από διαρκείς αξιολογήσεις της τρόικας, το αν θα υπάρξει και ποιο θα είναι το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, χωρίς τίποτα να μπορεί να προϊδεάσει ότι το περιεχόμενο του δεν θα συνιστά ένα ακόμα Μνημόνιο άγριας λιτότητας.

Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση δεσμεύεται στην επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, χωρίς καμμία συγκεκριμένη πρόβλεψη για χαλάρωση των σχετικών υφισταμένων εξωπραγματικών, ποσοστιαίων στόχων. Ακόμα, αποδέχεται «ντε φάκτο» την βιωσιμότητα και την κανονική εξυπηρέτηση του δυσβάστακτου χρέους, χωρίς καμμία συγκεκριμένη δέσμευση από την τρόικα για χρηματοδότηση το επόμενο διάστημα, γεγονός που γεννά το ερώτημα για το που θα βρεθούν τα απαιτούμενα χρήματα για την εξυπηρέτηση των ασφυκτικών αναγκών του κράτους και τη ματαίωση μιας στάσεως πληρωμών. Τέλος, απερρίφθη και το αίτημα για ελεύθερη χρησιμοποίηση από την κυβέρνηση του περιβόητου υπολοίπου του δανείου του ΤΧΣ που ελήφθη το 2012 για τις ελληνικές τράπεζες.

Τι σημαίνουν πολιτικά όλα αυτά; Σημαίνουν ότι η κυβέρνηση δεν δικαιούται στο ελάχιστο να υποστηρίζει ότι τα Μνημόνια τελείωσαν και ότι η τρόικα φεύγει από την χώρα. Ακριβώς το αντίθετο συνέβη και όσο οι κυβερνητικοί απολογητές της νέας συμφωνίας προσπαθούν με φθηνά επικοινωνιακά τρυκ να «κάνουν το άσπρο μαύρο», τόσο εντείνουν την απογοήτευση και την δυσαρέσκεια του εργαζομένου λαού. Η κυβέρνηση σήμερα συνυπέγραψε την ματαίωση της εφαρμογής της εντολής που έλαβε από την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στις 25 Ιανουαρίου, αλλά και των ιδίων των Προγραμματικών της Δηλώσεων, που μόλις πριν λίγες ημέρες ψήφισε η νέα Βουλή. Με την σημερινή συμφωνία έχει ήδη αποδεχθεί μια παράδοση «άνευ όρων» στην τρόικα, χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα.

Η διαδικασία της «διαπραγματεύσεως» με τους πιστωτές σαν μέσο για την ανατροπή της λιτότητας και των Μνημονίων, μέχρι και αυτή την καθοριστική στιγμή της πρώτης συμφωνίας στο «Eurogroup», απεδείχθη φιάσκο. Όπως οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούμε υπομονετικά εδώ και καιρό, φάνηκε στην πράξη ότι δεν υπήρχε καμμία πραγματική δυνατότητα διαπραγματεὐσεως. Ακόμα δυσκολότερη δε, θα είναι από εδώ και στο εξής κάθε απόπειρα διαπραγματεύσεως, μετά και από την σημερινή άτακτη κυβερνητική υποχώρηση. Πλέον η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί στην πράξη για τους επομένους μήνες το πλαίσιο του Μνημόνιου, τους ταπεινωτικούς ελέγχους της τρόικας, την βιωσιμότητα και την κανονική εξυπηρέτηση του χρέους, οπότε τα περιθώρια για «ελιγμούς» και ουσιαστικές διαπραγματευτικές επιτυχίες είναι ακόμα λιγότερα. Η κατάργηση των Μνημονίων και το διώξιμο της τρόικας από την χώρα ήταν και παραμένει ένας σκοπός που μπορεί να κατακτηθεί μονάχα με «μονομερείς ενέργειες», δηλαδή με την διαγραφή του χρέους και την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού, σοσιαλιστικού προγράμματος, ικανού να προκαλέσει ένα κύμα αλληλεγγύης και κοινού πολιτικού αγώνα ενάντια στην λιτότητα και τον καπιταλισμό από τους εργαζομένους σε όλη την Ευρώπη.

Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την πλήρη διαφωνία της με την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας από την κυβέρνηση. Η υπογραφή αυτή, αποτελεί ανοικτή αθέτηση των πολιτικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του λαού και παραβίαση των στοιχειωδών ιδρυτικών προγραμματικών θέσεων του κόμματος. Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στο ομόθυμο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού θα έπρεπε να είχε σταθεί ανυποχώρητη στις δεσμεύσεις της για άμεση κατάργηση του Μνημονίου και της λιτότητας και να μην θυσιάσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης στο βωμό των εκβιασμών των πιστωτών, ταυτόχρονα συμπληρώνοντας το και χρηματοδοτώντας το μέσα από ένα σχέδιο κοινωνικοποιήσεων των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Καλούμε τους αριστερούς βουλευτές να καταψηφίσουν στην Βουλή την απαράδεκτη συμφωνία. Πρέπει να διασαφηνισθεί ότι η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν συνεπάγεται και υποχρέωση υπερψηφίσεως πολιτικών που στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα και τα δικαιώματα του εργαζομένου λαού. Όταν τέτοιες πολιτικές έρχονται για έγκριση στο Κοινοβούλιο οι αριστεροί βουλευτές έχουν στοιχειώδη υποχρέωση να τα καταψηφίζουν.

Καλούμε κάθε αριστερό αγωνιστή σε κοινό, οργανωμένο αγώνα για την άμεση αλλαγή της πολιτικής της κυβερνήσεως και του ΣΥΡΙΖΑ, στην κατεύθυνση της «μονομερούς» εφαρμογής ενός γνήσιου αριστερού, σοσιαλιστικού προγράμματος. Στοιχειώδης πρώτος σταθμός σε αυτό τον αγώνα είναι η διεκδίκηση ενός εκτάκτου συνεδρίου του κόμματος, που θα οδηγήσει σε άμεση αλλαγή πολιτικής, αλλά και ηγεσίας.

Ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Τάσεως του ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία στο Eurogroup – 20/2/2015

ἐπανάστασις

Ἀλλαγή ἡγεσίας;;;;;
Οὐάουουουουου………….
(τὴν ἔπαθα τὴν …ἀμερικανιά μου!!!)

Καί ποιός σᾶς εἶπε «καλά» μου πώς μπορεῖτε νά ἀλλάζετε ἐσεῖς τήν ἡγεσία ὅποτε σᾶς καπνίσει;
Ἐδῶ κάποιοι ἔχουν ἐπενδύσει κεφάλαια ἐπὶ κεφαλαίων γιὰ νὰ ἀποκτήσουν τὸν τσιπανδρέα, καί θά ἔλθετε ἐσεῖς, οἱ παραμένοντες ἐντός τῆς πέτσινης ἰδεολογίας σας, νά ζητήσετε ἀλλαγή ἡγεσίας; Τόν Soros, πού τόσο χρῆμα μοίρασε, τόν ῥωτήσατε; Τήν Γιάννα; Τούς Rothscild;
Ἄν δὲν ἔχετε νύχια νὰ ξυστεῖτε… Ἀφῆστε τὴν (κόκκινη) …ἐπανάστασίν σας γιὰ τὴν …ἄλλην ζωή!!!
Σὲ αὐτὴν τὸν πρῶτο λόγο τὸν ἔχουν τὰ κοράκια!!!

Καλὰ μυαλὰ νὰ λέμε… Διότι τὸ «καλὴ λευτεριά» θὰ καθυστερήσουμε, γιὰ τὴν ὥρα, λίγο νὰ τὸ βιώσουμε.

Φιλονόη

Υ.Γ.1. Βέβαια, γιὰ ὅλους αὐτοὺς ποὺ ἔβλεπαν μὲ τὰ μάτια τους ἀνοικτά, κι ὄχι μὲ τὰ …πολύχρωμα ὑαλοπετάσματα, ἦταν πασιφανὴς ἡ μετακίνησις τῶν μΠατΣοΚικῶν πληθυσμῶν, ψηφοφόρων ἀλλὰ καὶ χειραγωγῶν στὸ «κόμμα τῆς ἐλπίδος» τοῦ σημιτοανδρεοαλεξέι.  Ψιλὰ γράμματα λέμε… Ψιλά… Πολὺ ψιλά… Γιὰ στοιχειωδῶς σκεπτομένους μόνον…Γιὰ τοὺς λοιπούς, ποὺ γαλουχήθηκαν σὲ κάποιο κομματομάγαζο, ἁπλῶς …δυστυχία τους!!!   Οἱ ἄλλοι παραμένουμε, τοὐλάχιστον, …φασισταριά*, ἐφ΄ ὅσον ὁ διάλογος ἔχει καταργηθεῖ καὶ προέχει τὸ …χρῶμα τους, τὸ ὁποῖον ὅμως πληρώνεται κανονικότατα ἀπὸ τὶς ΜΚΟ τοῦ Soros!!!

 Υ.Γ.2. Ἐνημερωτικῶς καὶ μόνον, γιὰ τοὺς …πλανεμένους, τὸ πρόγραμμα λέγεται «καπιταλιστικὸς κομμουνισμός» καὶ συμμετέχουν ΟΛΟΙ, ὑποστηρίζοντάς το, οἱ κομματικοὶ ἀρχηγοί. Μὰ ΟΛΟΙ λέμε…!!! Ἐν τελῶς ΟΛΟΙ!!!

Υ.Γ.3. Δῆλα δή μέσα σέ ὅλην αὐτήν τήν παρανοϊκότητα, ὁ Παυλόπουλος, πού ἑτοιμάζεται γιά ὑπόδικος, δέν τούς ἐνόχλησε; Βρὲ τὶ γίνετια στὸν κόσμο μας…

*Φασισταριά, κατὰ τοὺς νεωτέρους νεολογισμούς, ποὺ ἐκφέρουν οἱ …«νεοέλληνες» εἶναι ὅλοι αὐτοὶ ποὺ ΔΕΝ ἐπιλέγουν κόμμα ἀλλὰ ΠΑΤΡΙΔΑ!!! Τὸ ζοῦμε κι αὐτὸ καὶ τὸ …ἀπολαμβάνουμε ὅσο μποροῦμε.

(Visited 21 times, 1 visits today)
2 thoughts on “«Μαρξισμός» κατά …μαρξισμοῦ;

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Πληρῶστε ΚΟΡΟΪΔΑ!!! | Φιλονόη καὶ Φίλοι...

Leave a Reply