Ἀκύρωσις τοῦ ΕΝΦΙΑ;

Ἀκύρωσις τοῦ ΕΝΦΙΑ;

«…Ώπα! Δεν λέτε πια τα ίδια κ. Μπαλάφα! Δεν λέτε πια τα ίδια, ούτε εσείς ούτε ο Αλέξης Τσίπρας. Μετεκλογικώς εννοώ. Γιατί προεκλογικώς δίνατε υποσχέσεις αφειδώς. Λογιστικό έλεγχο του χρέους, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, άμεση επαναφορά του κατωτάτου μισθού στα 751 ευρώ, 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους κ.λπ. κ.λπ. Τώρα δεν κάνετε πια καμμία αναφορά. Και, όπου κάνετε, υπάρχει πια χρονικός ορίζοντας. Πάει, χάθηκε η αμεσότητα των ρυθμίσεων. Και όχι μόνον αυτό, αλλά κατά την διάρκεια της πρόσφατης καταθέσεως των προγραμματικών δηλώσεων της κυβερνήσεως, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε, σχεδόν ικέτευσε, τους πολίτες να πληρώσουν όλοι τον ΕΝΦΙΑ του 2014 γιατί η χώρα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας!…»

Ακύρωση του ΕΝΦΙΑ για όσους δεν τον πληρώσουν. Πριτς! Ό,τι λέμε θα κάνουμε;

Σχολιάζει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

«Ακύρωση του ΕΝΦΙΑ για όσους δεν τον πληρώσουν».

Δεν το είπα εγώ αυτό. Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, το είπε, σε εκπομπή του δημοσιογράφου Άκη Παυλόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό “BLUE SKY” την 25η Σεπτεμβρίου 2014. Να υπενθυμίσω λοιπόν τι ακριβώς απάντησε ο Γ. Μπαλάφας σε σχετικές ερωτήσεις του δημοσιογράφου.

Άκης Παυλόπουλος : Τι πρέπει να κάνουν τώρα οι πολίτες; Να πληρώσουν ή όχι τον ΕΝΦΙΑ;

Γ. Μπαλάφας :  Δεν μπορώ να δώσω οδηγίες. Όποιος θέλει ας πάει να πληρώσει, όποιος δεν έχει προφανώς δεν θα πάει να πληρώσει.

Άκης Παυλόπουλος : Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με εκείνους που δεν θα πληρώσουν τώρα τον ΕΝΦΙΑ;

Γ. Μπαλάφας :  Όταν θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα ζητήσει λεφτά από αυτούς που δεν θα έχουν πληρώσει.

Ώπα! Δεν λέτε πια τα ίδια κ. Μπαλάφα! Δεν λέτε πια τα ίδια, ούτε εσείς ούτε ο Αλέξης Τσίπρας. Μετεκλογικώς εννοώ. Γιατί προεκλογικώς δίνατε υποσχέσεις αφειδώς. Λογιστικό έλεγχο του χρέους, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, άμεση επαναφορά του κατωτάτου μισθού στα 751 ευρώ, 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους κ.λπ. κ.λπ. Τώρα δεν κάνετε πια καμμία αναφορά. Και, όπου κάνετε, υπάρχει πια χρονικός ορίζοντας. Πάει, χάθηκε η αμεσότητα των ρυθμίσεων. Και όχι μόνον αυτό, αλλά κατά την διάρκεια της πρόσφατης καταθέσεως των προγραμματικών δηλώσεων της κυβερνήσεως, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε, σχεδόν ικέτευσε, τους πολίτες να πληρώσουν όλοι τον ΕΝΦΙΑ του 2014 γιατί η χώρα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας!

Και ερωτώ. Δεν το γνώριζε προεκλογικώς ο Αλέξης Τσίπρας ότι η χώρα είχε σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας; Και βέβαια το γνώριζε. Ήταν όμως πολύ εύκολο, από την θέση της αντιπολιτεύσεως, να υπόσχεται ό,τι θέλει.

Μετά λοιπόν από εκείνη την εξαγγελία του Γ. Μπαλάφα, υπήρξαν πολλοί πολίτες οι οποίοι ήταν μάλλον απρόθυμοι να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, ελπίζοντας πως θα τους μείνουν τα χρήματα στην τσέπη σε περίπτωση που έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ. Φρούδες ελπίδες. Εν τω μεταξύ τα ποσά που δεν πληρώθηκαν φορτώθηκαν με το ληστρικό επιτόκιο του Υπουργείου Οικονομικών και αν στην αρχή η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ έμοιαζε να είναι πολύ δύσκολη, τώρα φαίνεται πως είναι αδύνατη!

Ήμουν κι’ εγώ στο Σύνταγμα προχθές για να συμπαρασταθώ με την φτωχή παρουσία μου στην ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθειά της να φέρει σε αίσιο πέρας αυτά που υποσχέθηκε. Να κουρέψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, να βάλει φρένο στην καταστροφή της χώρας και να επαναφέρει την ισορροπία στη διαταραγμένη κοινωνική συνοχή δίνοντας στους πολίτες αυτής της χώρας την χαμένη αξιοπρέπειά τους και την ελπίδα για το αύριο. Δεν τα λέω εγώ αυτά. Λόγια του Αλέξη Τσίπρα είναι. Αναρωτιέμαι, όμως, πώς θα γίνουν όλα αυτά αν δεν γίνει πρώτα ο περιβόητος λογιστικός έλεγχος του δημόσιου χρέους που, ήταν η καραμέλλα και η σημαία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικώς;

Ἰωσὴφ Παπαδόπουλος
rib and sea

(Visited 47 times, 1 visits today)
One thought on “Ἀκύρωσις τοῦ ΕΝΦΙΑ;

Leave a Reply