Ἀντιπολιτευόμενες φωνὲς μέσα στὴν συγκυβέρνηση.

Η αντιπολίτευση μέσα στην Μνημονιακή κυβέρνηση μεγαλώνει…
Βουλευτής των ΑΝΕΛ …δεν θα ψηφίσει υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων…!!!

Ἀντιπολιτευόμενες φωνὲς μέσα στὴν συγκυβέρνηση.1
Αυτοί οι αντιρρησίες άραγε θα αποτελέσουν την επόμενη «αντιμνημονιακή» σανίδα σωτηρίας των απεγνωσμένων πολιτών;

ΣίγμαἈντιπολιτευόμενες φωνὲς μέσα στὴν συγκυβέρνηση.2

Ἀντιπολιτευόμενες φωνὲς μέσα στὴν συγκυβέρνηση.3Βουλευτής ΑΝΕΛ: Δεν θα ψηφίσω τις ιδιωτικοποιήσεις

Εξ Αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται οι κριτικές, εκ δεξιών πάντως εκφωνούνται οι πρώτες προειδοποιητικές βολές.
Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κωστής Δαμαβολίτης, προαναγγέλλει πως δεν πρόκειται να ψηφίσει νομοσχέδιο υπέρ των ιδιωτικοποίησεων δηλώνοντας μάλιστα ευθαρσώς: « Αυτό που πήρε η Κυβέρνηση δεν με ικανοποιεί, οπότε ασκώ κριτική».

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρ/σ του ΒΗΜΑτος, ο κ. Δαμαβολίτης, ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων:

«Εγώ, ως Κωστής Δαμαβολίτης, δεν μπορώ να ψηφίσω ένα νομοσχέδιο που λέει για τις ιδιωτικοποιήσεις. Δεν θέλω να το ψηφίσω. Δεν μπορώ δηλαδή να πάω στους ανθρώπους που πήγα χθες, στην επιτροπή αγώνα κατά της πωλήσεως του Ελληνικού -που όλοι γνωρίζουμε το μέγα σκάνδαλο- στο αεροδρόμιο Χανίων που είναι μέσα στα δεκατέσσερα αεροδρόμια που είναι πίσω τους γερμανική εταιρεία και να τους πω σήμερα, ότι αυτό δεν ισχύει. Μπορώ ενδεχομένως, στην Κ.Ο. που θα συζητήσουμε, να μου πουν κάνε λίγο υπομονή γιατί αυτό δεν θα το φέρουμε τώρα. (ερ. Αν το φέρουν όμως; Είναι μέσα.) Δεν θέλω να το ψηφίσω και εκεί θα έρθουμε σε ρήξη. Το πιο πιθανό είναι ότι θα έρθουμε σε ρήξη».

Εξηγεί επ αυτού μάλιστα: «Δεν ξέρω αν τεθούν σοβαρά επιχειρήματα που να μπορούν να με πείσουν ότι σε βάθος χρόνου αυτό θα αλλάξει αλλά από την στιγμή που είναι μέσα στο e-mail και το φέρνουν πρώτο πρώτο, γιατί προσέξτε, στην τετράμηνη παράταση που έχουμε δεν μπορούν να υλοποιηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, θα ναι κάτι το οποίο θα πάει σε βάθος χρόνου, δεν γίνεται να ιδιωτικοποιηθούν τα αεροδρόμια».

Ο ίδιος, καταλήγει: «Αν τυχόν μας αφήσουν ένα τέτοιο περιθώριο, θα μπορούμε και εμείς να σώσουμε την αξιοπρέπειά μας. Αν τυχόν και μας πουν «όχι θα γίνουν τώρα», εμείς πρέπει να βάλουμε την αξιοπρέπειά μας στο συρτάρι και δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος υπάρξεως αν δεν υπάρχει αυτό το στοιχείο. Δεν μπαίνει στο συρτάρι η αξιοπρέπεια».

πηγή

Γ. Σταθάκης: Θα πουληθεί το Αεροδρόμιο Χανίων αλλά με επαναδιαπραγμάτευσηἈντιπολιτευόμενες φωνὲς μέσα στὴν συγκυβέρνηση.4

Δεν ακυρώνεται η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων – μεταξύ των οποίων και του αεροδρομίου Γ.Δασκαλογιάννης των Χανίων – αλλά, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τα όσα είχε πει προεκλογικά, η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την διαδικασία μιας «ουσιαστικής επαναδιαπραγματεύσεως των προηγουμένων συμφωνιών».

Αναλυτικά στην δήλωση του Υπουργού και Βουλευτή Χανίων, αναφέρονται τα εξής:

«Η εκχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων σε ιδιώτες απετέλεσε απόφαση ενταγμένη στην νεοφιλελεύθερη αντίληψη της κυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για «λιγότερο κράτος». 
Δρομολογήθηκε με τρόπο που μαρτυρούσε πασιφανή αδιαφορία για το δημόσιο συμφέρον και την βούληση των τοπικών κοινωνιών, αγνοώντας ζητήματα όπως η εθνική ασφάλεια ή η ένταξη έργων σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα και παρουσιάζοντας ως επιτυχία το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας έναντι «πινακίου φακής». 
Η παρούσα κυβέρνηση θεωρεί τις υποδομές βασικό μοχλό αναπτύξεως της χώρας σε μια εθνική στρατηγική, γι’ αυτό κι έχει ξεκινήσει μια διαδικασία ουσιαστικής επαναδιαπραγματεύσεως των προηγουμένων συμφωνιών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη» 

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply

Discover more from Φιλονόη καὶ Φίλοι...

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading