Εὐρωπαϊκός στρατός;

Εὐρωπαϊκός στρατός;Γιούνκερ: «Ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί ένας ευρωπαϊκός στρατός! Αυτός ο στρατός θα μπορεί να δρα με επιτυχία και αξιοπιστία εναντίον απειλών που έχουν τα 28 κράτη μέλη ή γειτονικά φίλια κράτη».

Ίσως η πιο σημαντική είδηση των ημερών!, και σίγουρα η πιο ελπιδοφόρα για την Ελλάδα από τον (φιλέλληνα) Γιούνκερ, πρόεδρο της Κομισιόν.
(Και εξίσου σημαντική η θετική ανταπόκριση της προτάσεως από την Γερμανία).

Αν αναλογιστεί κάποιος την οικονομική αιμορραγία της χώρας από τους εξοπλισμούς, αλλά και τον ακήρυκτο πόλεμο επάνω από το Αιγαίο, τότε η πρόταση Γιούνκερ αποκτά χαρακτηριστικά χαρμόσυνης ειδήσεως!
Το κόστος ενός υπερσύγχρονου μαχητικού F-16 block 52 plus ανέρχεται στα 45 εκ. ευρώ. Μια ώρα πτήσης κοστίζει κατά μέσο όρο 9.000 ευρώ. Ωστόσο το μεγάλο κόστος είναι η απώλεια, η φθορά, η συντήρηση των πολεμικών μηχανών και η εκπαίδευση των πιλότων (και βέβαια η απώλειά τους που δεν λογίζεται μόνο σε ευρώ). Όλα αυτά μαζί, πτήσεις αναχαιτίσεως των Τούρκων και πολεμικές εκπαιδεύσεις, εκτιμάται πώς κοστίζουν στους Έλληνες φορολογούμενους εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Και όλα αυτά αφορούν μόνο στην Πολεμική Αεροπορία. Ούτε στις φρεγάτες και στα υποβρύχια, ούτε στο υλικό του Στρατού Ξηράς. Έμψυχο και άψυχο.

Το 2009 στον Κρατικό Προϋπολογισμό υπήρχαν πιστώσεις της τάξεως των 6.5 δις. για την εθνική άμυνα. Ο Προϋπολογισμός του 2015 (της χρεοκοπημένης Ελλάδας) έριξε τις δαπάνες στα 3.25 δις. Το ποσό παραμένει ασύλληπτο και δυσβάσταχτο (πόσα νοσοκομεία και σχολεία θα μπορούσαμε άραγε να φτιάξουμε με αυτά τα χρήματα;).

Ήρθε η ώρα η Ευρώπη να προστατέψει τα σύνορά της. Ήρθε η ώρα η Ελλάδα να ανασάνει από μια απειλή που δεν αφορά ΜΟΝΟ στην ίδια. Η πρόταση Γιούνκερ πρέπει να γίνει εθνικός στόχος.

(Και όλα αυτά τα ωραία και αισιόδοξα συμβαίνουν την ώρα που εδώ εμείς… ευρωσκεπτικιζόμαστε. Την ώρα που έχουμε ανοίξει μέτωπα με τους Εταίρους και αναζητάμε «αξιοπρέπεια» με απλωμένο χέρι και απειλές για αρμαγεδώνα και κούγκι. Δεν πάμε καθόλου καλά.)

Ἀλικᾶκος Δημήτρης

Τὴν κληρονομιά μας, τὴν ἱστορία μας,  τὴν γλῶσσα μας,  τὰ μνημεῖα μας, τὶς μνῆμες μας, τὰ χωράφια μας, τὴν γῆ μας γενικότερα, τὴν θάλασσά μας, τὸν ἥλιο μας τὰ θέλουν… Τὰ θέλουν ὅμως δίχως νὰ κοπιάσουν, ἔτσι, στὴν ἁρπακτή.
Μᾶς φορτώνουν ὅλων τῶν εἰδῶν τὰ καθάρματα, ὡς μοναδικὲς ἐπιλογὲς πολιτικές, τὰ ἐξαγορασμένα δῆλα δή, γιὰ νὰ μᾶς …«κυβερνοῦν, ἀλλὰ στὴν οὐσία γιὰ νὰ ἐξακολουθοῦν τὸ σύστημα δοσοληψίας.
Μᾶς κρατοῦν ἐν ὑπνώσει καὶ μᾶς παραπληροφοροῦν μὲ τὸν χείριστο τρόπο.
Μᾶς ὑποχρεώνουν σὲ πλαστοὺς δανεισμοὺς καὶ μᾶς πνίγουν στοὺς τόκους.
Μᾶς «ἐξοπλίζουν» μὲ τὰ δικά τους ὅπλα, ποὺ χρυσοπληρώνουμε, ἀλλὰ ποὺ τελικῶς δὲν …δουλεύουν ἤ δὲν παραδίδονται.
Μᾶς καταγγέλλουν διαρκῶς γιὰ φοροδιαφυγὲς ἀλλὰ στὴν οὐσία μᾶς λεηλατοῦν μέσῳ ἀνυπάρκτων ὀφειλῶν.
Μᾶς διατηροῦν οὐσιαστικῶς ἐν δουλείᾳ γιὰ νὰ σκύβουμε τὸ κεφάλι καὶ νὰ πορευόμεθα μὲ τὸν βούρδουλα ἐπάνω ἀπὸ τὰ κεφάλια μας… Καὶ τώρα μιλοῦν γιὰ εὐρωστρατό.
Σὲ μίαν Εὐρώπη ποὺ νομοθετεῖ εἰς βάρος τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων καὶ τῆς ἐλευθερίας.
Σὲ μίαν Εὐρώπη τοῦ Ντράγκι καὶ τῶν …«περιουσίων».
Σὲ μίαν Εὐρώπη ποὺ στόχος της εἶναι ὁ διαμελισμὸς ὅλων τῶν κρατῶν καὶ τῶν ἐθνοτήτων.
Εὐρωστρατό γιά ποιό πράγμα; Γιά νά ἐπεμβαίνῃ στά ἐσωτερικά τῶν χωρῶν, κάθε φορά πού μία χώρα δέν θά συμμορφώνεται;
Ἤ μήπως γιά νά κρατοῦν σταθερά τά σύνορα τῆς Εὐρώπης; Καί ἡ Frontex τί εἶναι; Καί τί κάνει τόσα χρόνια;
Διατηρεῖ ἀνοικτά τά σύνορα τῆς Ἑλλάδος καί σφραγισμένα τά σύνορα τῆς λοιπῆς Εὐρώπης;
Μήπως νά τά πιάναμε ὅλα ξανά ἀπό τήν ἀρχή;

Φιλονόη

 

(Visited 49 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Εὐρωπαϊκός στρατός;

Leave a Reply