Ἡ πτωχοποίησις ΚΑΙ τῆς Γερμανίας!

Ἡ πτωχοποίησις ΚΑΙ τῆς Γερμανίας!Το 15.5% των Γερμανών ζουν ήδη κάτω από το όριο της φτώχιας και συνεχίζουν να αυξάνονται. 
Το φαινόμενο φυσικά είναι πανευρωπαϊκό, αλλά τα στοιχεία δεν δημοσιεύονται εύκολα…
Και δυστυχώς δεν αποκαλύπτει κάποιος …«ηγέτης», σε όλη την Ευρώπη, τα πραγματικά αίτια αυτής της συμφοράς.
Η Ευρώπη των φτωχών, τών δούλων, των κατεστραμμένων κρατών, που οδηγείται βεβαιωμένα και σταθερά στα νύχια της νέας τάξεως.

Σίγμα

Στο υψηλότερο επίπεδο η φτώχεια στη Γερμανία

Μία έκθεση με τίτλο «Ραγισμένη Δημοκρατία» δείχνει την ραγδαία αύξηση της φτώχειας στη Γερμανία, την ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης, που ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο μετά την επανένωση της χώρας το 1990, με οργανώσεις κοινωνικής αρωγής να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

«Ποτέ άλλοτε η φτώχεια δεν ήταν τόσο διευρυμένη στην Γερμανία, ποτέ άλλοτε ο διαχωρισμός μεταξύ των ομόσπονδων κρατιδίων τόσο βαθύς», επεσήμανε κατά την διάρκεια μιας συνεντεύξεως τύπου στο Βερολίνο ο Ούλριχ Σνάιντερ, πρόεδρος της “Paritätische Gesamtverband”, της ομοσπονδίας στην οποία συμμετέχουν 10.000 οργανώσεις κοινωνικής αρωγής και του τομέα της υγείας.

Στην έκθεση καταγράφεται το υψηλότερο «στην ιστορία» ποσοστό φτώχειας μετά την επανένωση της Γερμανίας το 1990, καθώς αυξήθηκε από το 15% το 2012 στο 15,5% το 2013 (12,1 εκατομμύρια άνθρωποι το 2012, 12,5 εκατομμύρια το 2013, επί του συνόλου του πληθυσμού των 80 εκατομμυρίων κατοίκων).

Μονογονεϊκές οικογένειες, συνταξιούχοι και πολλοί ανήλικοι πλήττονται ως επί το πλείστον, υπογραμμίζεται στην έκθεση, που εξηγεί ότι το 43% των μονογονεϊκών οικογενειών και σχεδόν το 60% των ανέργων έχουν καταγραφεί ότι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, έχοντας κατά μέσον όρο εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εισοδήματος στην Γερμανία.

Ο Σνάιντερ επέμεινε ιδίως στην περίπτωση των συνταξιούχων, που έχουν πληγεί «από το 2006 από την πλέον ραγδαία άνοδο της φτώχειας» καταγγέλλοντας επιπλέον την «πλήρη αποσύνδεση» μεταξύ των θετικών αποτελεσμάτων που καταγράφει η γερμανική οικονομία και της ανόδου της φτώχειας στην χώρα.

«Το χάσμα μεταξύ των πιο πλούσιων κρατιδίων με τα φτωχότερα κρατίδια μεγεθύνεται όλο και περισσότερο» τονίζεται.

Σύμφωνα με την έκθεση η κατάσταση επιδεινώθηκε στα 13 από τα 16 κρατίδια: η Βρέμη και το Βερολίνο, όπως και το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, στην βόρεια Γερμανία, είναι τα κρατίδια που έχουν εκτεθεί περισσότερο στην φτώχεια. Αντιθέτως, η Βαυαρία (νότια) και η Βάδη-Βυρτεμβέργη (νοτιοδυτικά) είναι τα κρατίδια που έχουν πληγεί λιγότερο.

Στο Αμβούργο (βόρεια) και σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας (δυτικά) τα ποσοστά της φτώχεια καταγράφουν μεγάλη άνοδο, ενώ τα ποσοστά αυτά παραμένουν σταθερά, ή παρουσιάζουν μικρή πτώση, στην Σαξονία- Άνχαλτ (κεντρικά), το Βρανδεμβούργο και την Σαξονία (ανατολικά).

Η “Paritätische Gesamtverband” απευθύνει έκκληση προκειμένου να αυξηθεί το ύψος των κοινωνικών επιδομάτων, όπως και τα προγράμματα αρωγής των μακροχρόνια ανέργων και των μητέρων με μονογονεϊκές οικογένειες.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Ἡ πτωχοποίησις ΚΑΙ τῆς Γερμανίας!

Leave a Reply