Ξανανοίγουν τὴν ΕΡΤ τῶν κρατικοδιαίτων ποὺ μᾶς προέκυψαν …«ἐπαναστάτες» ὅταν ἀπελύθησαν!!!

Και ξαφνικοί οι υπάλληλοι της ΕΡΤ έγιναν αντιμνημονιακοί αγωνιστές κι επαναστάτες.
Ανακάλυψαν ότι υπάρχουν μνημόνια και δυστυχία με 5 χρόνια καθυστέρηση και μόνο την επομένη που τους απέλυσαν.

40 χρόνια έκαναν τις πάπιες κι έγλειφαν τους πισινούς Ελλήνων και ξένων πολιτικών, συγκάλυπταν όλα τα σκάνδαλα , συγκάλυπταν τα δισεκατομμύρια σπατάλης, την συνεχή ληστεία τηλεοπτικού εξοπλισμού, συγκάλυπταν τηβ ληστεία αρχειακού υλικού, συγκάλυπταν χιλιάδες αόρατους εργαζομένους που έβγαλαν ακόμα και σύνταξη από την ΕΡΤ, χωρίς να έχουν …πατήσει το πόδι τους εκεί.

Και μετά από δεκαετίες ολόκληρες …προσφοράς και υποστηρίξεως στο σύστημα της κλεπτοκρατίας, έγιναν …επαναστάτες, επειδή απολύθηκαν οι ίδιοι κι όχι επειδή αυτοκτόνησαν 6000 τηλεθεατές τους κι έμειναν άνεργοι το 30% των πολιτών.

Αυτή την ξεφτιλισμένη ΕΡΤ των κρατικοδίαιτων λαμόγιων, πρακτόρων και βυσμάτων θέλουν να ανοίξουν …αυξάνοντας κατά 42% το σχετικό τέλος.

Σίγμα

Υ.Γ. Πάλι το χέρι στην τσέπη των φτωχών που μένουν σε καλύβες θα βάλουν για να τακτοποιήσουν τους …«επαναστάτες» της ΕΡΤ.

Αυξάνουν κατά 42% το ανταποδοτικό τέλος για να ανοίξει η ΕΡΤ!

Η κυβέρνηση απεφάσισε να ανοίξει την ΕΡΤ αυξάνοντας το ανταποδοτικό τέλος. Η αύξηση δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά εκτιμάται πως θα είναι περίπου στο 1 ευρώ, κάτι που θα δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις, καθώς σε μια εποχή περιορισμού του κόστους η κυβέρνηση αυξάνει το κόστος λειτουργίας ενός νέου φορέα.

Σήμερα τα νοικοκυριά πληρώνουν 3 ευρώ τον μήνα για τις υπηρεσίες της ΝΕΡΙΤ. Με απόφαση της προηγούμενης κυβερνήσεως ένα μέρος από το ανταποδοτικό τέλος μετατρεπόταν σε απευθείας εισφορά στον προϋπολογισμό, με την μορφή άτυπου φόρου. Τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος για την ΝΕΡΙΤ το 2014 είχαν προϋπολογιστεί σε 191 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 101 εκατ. ευρώ θα κάλυπταν το κόστος λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ και 91,4 εκατ. ευρώ θα πήγαιναν στο πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014.

Τώρα το ανταποδοτικό τέλος θα αυξηθεί σε 4 ευρώ τον μήνα, ή σε 4,24 ευρώ, σημειώνοντας μια εκρηκτική άνοδο 42%. Η κυβέρνηση αποδίδει την αύξηση αυτή στην υποχρέωση να καλυφθεί η απόδοση των 91 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό του 2015 και να εκπληρωθεί παράλληλα η δέσμευσή της για πρόσληψη όσων εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ το επιθυμούν, όπως και των προσληφθέντων στη ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, σε συνδυασμό με την παροχή περισσοτέρων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων. Η απόφαση αυτή, όμως, για την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους, που προαναγγέλθηκε από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, έρχεται σε αντίθεση με την γενική οδηγία του Γιάνη Βαρουφάκη περί λιτότητας αλλά και με το γενικότερα αίσθημα του κόσμου, καθώς η νέα ΕΡΤ πρέπει να είναι το παράδειγμα. Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, αφήνει να εννοηθεί πως μόλις ομαλοποιηθεί η λειτουργία του νέου φορέα, σε διάστημα ενός έτους, θα μειώσει το ανταποδοτικό τέλος. Η νέα ΕΡΤ θα παραμείνει στο καθεστώς των ΔΕΚΟ για ένα διάστημα, καθώς έχει εγγραφεί το ποσό των 100 εκατ. ευρώ από την ΝΕΡΙΤ στον προϋπολογισμό του 2015.

Σε δεύτερο στάδιο, η νέα ΕΡΤ θα απαλλαγεί από το καθεστώς ΔΕΚΟ και το σύνολο του ανταποδοτικού τέλους θα κατευθύνεται για την παραγωγή προγράμματος, τη μισθοδοσία και τα λειτουργικά έξοδα, ενώ η εισφορά στον προϋπολογισμό θα γίνεται με την μορφή της αποδόσεως των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών.

Στο Ραδιομέγαρο θα επιστρέψουν οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ και οι απασχολούμενοι σε ΔΤ και ΝΕΡΙΤ, πλην εκείνων των ειδικοτήτων (δημοσιογράφοι – καλλιτέχνες) για τις οποίες έχει παρέμβει ο Εισαγγελέας έπειτα από καταγγελίες για τον σχετικό διαγωνισμό.

Το σχέδιο νόμου για την νέα ΕΡΤ θα κατατεθεί στην Βουλή την επομένη Πέμπτη και θα ψηφισθεί με την διαδικασία του επείγοντος. Οι συναντήσεις με τους εργαζομένους θα συνεχισθούν και αύριο, Δευτέρα, ώστε να ολοκληρωθεί η σύνταξη του σχεδίου και να πάει προς συζήτηση στην Βουλή. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, μια ομάδα εργαζομένων της ΕΡΤ θα μπει στο Ραδιομέγαρο και θα προετοιμάσει την επαναλειτουργία της ενώ θα εκπέμπει η ΝΕΡΙΤ.

παρόν

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply