Ἀπαράδεκτες οἱ αὐξήσεις στά τιμολόγια τῆς ΔΕΗ;

«Απαράδεκτες» κατά την κυβέρνηση αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ
Από τις 30 Δεκεμβρίου η απόφαση της ΡΑΕ για αύξηση υπέρ ΑΠΕ…»


Μάλιστα…
Και ποιος ελέγχει αυτή την Ρυθμιστική Αρχή Ενεργείας;
Στην ιστοσελίδα με το Διοικητικό Συμβούλιο δεν υπάρχει Πρόεδρος κι Αντιπρόεδρος.
Σε άλλη υποσελίδα εμφανίζεται Πρόεδρος ο Νίκος Βασιλάκος, ο οποίος υπήρξε σύμβουλος του …Ανδρέα Παπανδρέου και μετά έμπιστος της …Μπιρμπίλη, έμπιστος  του …Γιωργάκη Παπανδρέου.
Διατηρούσε κρατικοδίαιτη εταιρεία μελετών, όπως αναφέρεται σε Blog φιλικά της ΝΔ, αλλά σχετίζεται και με την ιδιωτική εταιρεία ΤΕΡΝΑ.
Μάλιστα δηλώνεται κι ως εκπρόσωπος των Ελλήνων Παραγωγών Ηλεκτρισμού. 

Το ερώτημα είναι πώς γίνεται να αποφασίζει το τέλος για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενεργείας εκπρόσωπος ιδιωτών παραγωγών κι όχι το σχετικό Υπουργείο;
Ποιος άραγε απεφάσισε να αγοράζει η ΔΕΗ το ρεύμα από τις ανανεώσιμες πηγές ενεργείας από 3 έως 5 φορές παραπάνω από ότι το πουλάει;
Πώς γίνεται ένας όμιλος που χρωστάει εκατομμύρια στην ΔΕΗ, να μπορεί να πουλάει ρεύμα σε αυτήν και στην ΔΕΠΑ;
Και παρά τα χρέη πολλών δεκάδων εκατομμυρίων, η ΔΕΗ δεν κατεβάζει τους διακόπτες με τίποτα, γιατί εκεί μέσα όλοι φίλοι είναι.
Τα παιχνίδια που κερδίζονται είναι τα στημένα παιχνίδια, όπου οι …«δήθεν» αντίπαλοι είναι συνεννοημένοι και συνεργοί στην απάτη…
Ακολουθεί ενδιαφέρουσα ιστορία. 
Προϊόν φαντασίας άραγε;

Σίγμα

Ο σύμβουλος της κας Μπιρμπίλη, οι υπέρογκες αυξήσεις τιμολογίων ΑΠΕ και γιατί τίποτε δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη χώρα!

Ο κύριος με το μουστάκι που κάθεται δίπλα στην Τίνα Μπιρμπίλη είναι ο σύμβουλός της για τις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες πηγές ενεργείας), κος ΝΒ.
Ο κος αυτός εμφανίζεται με διάφορες ιδιότητες μέλους συλλόγων & συνδέσμων αλλά στην πραγματικότητα: Είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας συμβούλων NETWORK CONSULTING GROUP ΕΠΕ

Εάν δείτε τα έργα που έχει αναλάβει, ελληνικά & διεθνή, την περίοδο 1994-2004, θα διαπιστώσετε πως πρόκειται για κρατικοδίαιτο σύμβουλο, στον οποίο γίνονταν ασταμάτητα αναθέσεις μελετών από τα Υπουργεία Αναπτύξεως & ΥΠΕΧΩΔΕ και τις εποπτευόμενες κρατικές εταιρείες των Υπουργείων αυτών και ετσι εισέπρατε επί 10ετία ελληνικό και κοινοτικό δημόσιο χρήμα.

Μετά το 2004 οι αναθέσεις ξαφνικά σταματούν (…ΝΔ).
Τι έκανε τότε ο Σύμβουλος;;
Παρείχε υπηρεσίες στον κο Περιστέρη της ΤΕΡΝΑ. Όλες οι επιστολές κου Περιστέρη για τις ΑΠΕ (βλέπε φωτογραφία δίπλα η αίτηση αυξήσεως τιμολογίων 10.07.07) γράφονταν από τον κο ΝΒ, του οποίου τα αρχικά ΝΒ βρίσκονται σε όλους τους αριθμούς πρωτοκόλλου των επιστολών κου Περιστέρη (όλες στην διάθεσή μας).

Και μην μας πείτε πως πρόκειται απλώς για σύλλογο ΑΠΕ.
Η Δ/νση επικοινωνίας είναι….η Δ/νση της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ!

Ο σύμβουλος κος Νίκος Βασιλάκος λοιπόν μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου επανήλθε να παράσχει ξανά υπηρεσίες στο Ελληνικό Δημόσιο (φυσικά η Τίνα τον βάζει σε όλες τις επιτροπές).
Γι’ αυτό και ο Κος Περιστέρης είναι περιχαρής (και για τις προτεινόμενες από την Τίνα, αυξήσεις τιμολογίων ΑΠΕ . Διάβασε εδώ. , όπως δείχνει και το μελιστάλακτο χαμογελό του προς τον Κο Παπανδρέου, στην ίδια φωτογραφία!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1: Κε Παπανδρέου, επειδή έχετε ήδη την «σκιά» της Γενικής Γραμματέως ΥΠΕΚΑ, κας Καλτσά που ήταν υπάλληλος της ΤΕΡΝΑ μέχρι την 1η Ιουνίου 2009, ίσως θα ήταν και ένδειξη ήθους να τραβήξετε το αυτί της Τίνας να περιορίσει τις σχέσεις του ΥΠΕΚΑ με αυτή την εταιρεία και τους συμβούλους της, μια που τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό στην εποχή της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας και η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει να δηλώνει ότι είναι τίμια πρέπει και να το δείχνει!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2: Κε Παπανδρέου αφήστε τις μειώσεις μισθών των υπαλλήλων και περιορίστε τις αναθέσεις μελετών από Υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς προς Συμβούλους.
Εκεί είναι η μεγάλη σπατάλη του δημοσίου χρήματος
Περιμένουμε την απάντηση του Υπουργείο Περιβάλλοντος και όποια άλλη άποψη

ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply