Ἡ κυβέρνησις Νετανιάχου εἶναι τρομακτικότερη ἀπὸ κάθε ἐχθρό της.

Son ofEon«…Στην Ισραηλινή Βουλή οι έδρες είναι 84. Αν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα πάρουν από 24 έδρες το καθένα, τα υπόλοιπα ακραία σιωνιστικά κόμματα θα πάρουν 36 έδρες.
Ετοιμαστείτε για μία ακραία Σιωνιστική κυβέρνηση στο Ισραήλ με αρχηγό μάλλον κάποιον ..«άγνωστο», που σύντομα θα αναδυθεί από την αφάνεια.
Και θα οδηγήσει το Ισραήλ μάλλον προς την καταστροφή και την διαίρεση…»

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ «ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ» ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ MAΣ, ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ MOSSAD ΣΤΑ ΠΛΗΘΗ

Το Ισραήλ υποφέρει την «χειρότερη κρίση από την δημιουργία του» κάτω από την ηγεσία του Νετανιάχου, είπε ο πρώην διευθυντής της Μοσάντ σ’  ένα πλήθος έως και 50.000 ατόμων  στο Τελ Αβίβ. Η αντικυβερνητική συγκέντρωση οργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το εξωτερικό, δήλωσε το κυβερνόν κόμμα Λικούντ.

Κατά την διάρκεια  της ομιλίας  του, ο Meir Dagan, ο πρώην διευθυντής της Μοσάντ,  μίλησε για έλλειψη οράματος και αδυναμία της κυβερνήσεως  να κατευθύνει σωστά την χώρα, που περιβάλλεται από  εχθρούς.

«Είμαι φοβισμένος από την ηγεσία μας. Φοβάμαι λόγω της ελλείψεως οράματος και λόγω ελλείψεως  κατευθύνσεως. Είμαι φοβισμένος από την διστακτικότητα  και την στασιμότητα [της κυβερνήσεως του Ισραήλ]. Και είμαι φοβισμένος, επάνω απ ‘όλα, από μια κρίση ηγεσίας. Είναι η χειρότερη κρίση, που το Ισραήλ έχει δει ως αυτήν την ημέρα», είπε ο υποστράτηγος  Dagan απευθυνόμενος σ’ ένα φιλικό πλήθος  στην πλατεία Ράμπιν στο Τελ Αβίβ, σε μία συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε κάτω από ένα πανώ που έγραφε  «Το Ισραήλ θέλει την αλλαγή».

«Το Ισραήλ είναι ένα έθνος που περιβάλλεται από εχθρούς, αλλά οι εχθροί μας δεν είναι αυτοί που με τρομάζουν», είπε ο Dagan κατηγορώντας τον  Νετανιάχου για την αποτυχία να οδηγήσει τουλάχιστον σε  μία «ειλικρινή πρωτοβουλία για  να προκαλέσει  την αλλαγή στην περιοχή ή να δημιουργήσει ένα καλλίτερο μέλλον.»

Σε απάντηση, το κόμμα Λικούντ δήλωσε ότι η συγκέντρωση – που παρακολούθησαν 30 με 50 χιλιάδες άτομα, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις – οργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από  εκατομμύρια δολαρίων από το εξωτερικό, προκειμένου να «αλλάξει η εθνικιστική κυβέρνηση του Λικούντ με επικεφαλής τον Νετανιάχου με μια αριστερή κυβέρνηση», η οποία θα υποστηρίζεται από τα αραβικά κόμματα, σύμφωνα με τους Times του Ισραήλ.

Εν τω μεταξύ, ο Dagan ισχυρίστηκε ότι οι πολιτικές του  Νετανιάχου έχουν  οδηγήσει την χώρα στον δρόμο προς ένα «τέλος του σιωνιστικού ονείρου». Επέκρινε επίσης την πολεμική επιχείρηση του  Νετανιάχου με την ονομασία Protective Edge, κατά την οποία επί  επτά εβδομάδες οι  ισραηλινοί βομβάρδιζαν και δειξήγαγαν επίγειες δραστηριότητες στην Λωρίδα της Γάζας ενάντια στους  μαχητές της Χαμάς, το περασμένο καλοκαίρι, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πάνω από 2.200 Παλαιστινίων, κυρίως αμάχων, και περίπου 70 Ισραηλινών.

«Έχουμε πληρώσει βαρύ τίμημα σε αίμα για μια εκστρατεία που ολοκληρώθηκε με μηδενικό αποτέλεσμα  – μηδενική αποτροπή, μηδενικές διπλωματικές επιτυχίες. Ήταν μια εκστρατεία ,που μόνο  μας γυρίσε προς τα πίσω  και έθεσε σε κίνηση την αντίστροφη μέτρηση για τον επόμενο γύρο της μάχης», είπε ο Dagan.

Η λίστα των επικρίσεων του  αποστράτου στρατηγού  άγγιξε και  άλλες πτυχές της ισραηλινής εξωτερικής πολιτικής και τα μεγάλα  πιεστικά  θέματα  για το εσωτερικό μέτωπο.

«Κατά την διάρκεια της θητείας του, οι  σχέσεις μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιδεινωθεί σε πρωτοφανές βάθος»,  είπε.
«Το σύστημα υγείας μας καταρρέει. Η στεγαστική κρίση έχει φτάσει σε νέα ύψη. Οι κοινωνικοοικονομικές διαφορές  συνεχίζουν να  διευρύνονται. Η απόσταση μεταξύ των φτωχών, των αγροτικών περιοχών και του αστικού κέντρου δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη. Ένα στα τρία  ισραηλινά  παιδιά είναι φτωχό.  Σαράντα τοις εκατό των Ισραηλινών  δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.»

Οι Ισραηλινοί  θα προσέλθουν στις κάλπες στις 17 Μαρτίου, σε μια ψηφοφορία, κατά την  οποία  ο δεξιός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επειδιώκει μια τετάρτη θητεία.

Την Παρασκευή μια σειρά από δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι το κόμμα  Λικούντ του Νετανιάχου  και η Σιωνιστική Ένωση του  Isaac Herzog πάλευαν για την ισοπαλία.

Μια δημοσκόπηση της Walla!  έδωσε στον Λικούντ και στην  Σιωνιστική  Ένωση  24 έδρες το καθένα, αλλά είπε ότι ο Νετανιάχου είναι σε καλλίτερη θέση για να σχηματίσει  μια πλειοψηφική  συμμαχία, ανέφεραν οι Times του Ισραήλ. Μια έρευνα του Ισραηλινού  Hayom έδωσε  παρόμοια αποτελέσματα, δίνοντας στον Λικούντ και στην  Σιωνιστική  Ένωση   23 έδρες στον καθένα, ενώ μία  δημοσκόπηση  του Maariv παρουσίασε την Σιωνιστική Ένωση λίγο πιο μπροστά με  24 έδρες, ενώ  τον Λικούντ πήρε  22 έδρες.

πηγή

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Όταν ο πρώην αρχηγός της MOSSAD χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Νετανιάχου πιο «τρομακτική» από τους εχθρούς του Ισραήλ,  κάτι περισσότερο ξέρει, αλλά δεν μπορεί να το πει δημόσια.

Το κυβερνητικό κόμμα Λικούντ απαντάει ότι η συγκέντρωση οργανώθηκε με χρηματοδότηση από το εξωτερικό, δηλαδή από την Αμερική.
Δηλαδή ο Νετανιάχου έχει απεξαρτηθεί από την Αμερική και δρα αυτόνομα;
Πόσο αυτόνομα μπορεί να ενεργεί κάποιος, που εμφανίζεται ισόπαλος με το αντίπαλο του κόμμα στις δημοσκοπήσεις;
Kάποιος, που επιχειρεί να κυβερνήσει για τετάρτη θητεία χωρίς να έχει καταφέρει σχεδόν τίποτα στις τρεις προηγούμενες θητείες του;
Kάποιος που αιματοκύλισε χωρίς λόγο την Γάζα επί επτά εβδομάδες, κατορθώνοντας να σκοτώσει 2200 Παλαιστίνιους αμάχους με απώλεια 70 Ισραηλινούς;
H Ιουδαική ρήση «Mάχαιραν έδωσες, μάχαιραν θα λάβεις», δεν είναι γνωστή στο κο Nετανιάχου;;
Δεν κατάλαβε ακόμη ότι η Ευρωπαική κοινή γνώμη, βλέποντας τους βομβαρδισμούς αμάχων,  έπαψε να θεωρεί το Ισραήλ αμυνόμενο και το βλέπει πλέον ως επιτιθέμενο;

O κος Νετανιάχου κάλεσε τους Εβραίους της Ευρώπης να έλθουν στο Ισραήλ για προστασία μετά τις επιθέσεις τρομοκρατών στην Γαλλία.
‘Ισως δεν έχει αντιληφθεί τι γίνεται γύρω από το Ισραήλ.
Τα σύνορα στην περιοχή αμφισβητούνται έντονα από όλους.
Η Αίγυπτος αποκτά οσονούπω αντιαεροπορικά S-300 και ρωσσικά ραντάρ, που θα στοχεύουν τα ισραηλινά αεροπλάνα από την στιγμή, που θα απογειώνονται από τα αεροδρόμια.
Το Ιράν πλησιάζει στην κατασκευή του πρώτου του πυρηνικού όπλου και είναι σε θέση να εκτοξεύει στρατιωτικούς δορυφόρους και να καταρρίπτει με ευκολία τα ισραηλινά drones.
H πτώση των τιμών του πετρελαίου απομακρύνει τις προοπτικές εκμεταλλεύσεως των ισραηλινών θαλασσίων αποθεμάτων φυσικού αερίου.
Οι Ρώσσοι αποκτούν βάση στην Κύπρο, σε κοντινή απόσταση με τις αντίστοιχες βρετανικές βάσεις.
Η Τουρκία είναι εχθρική πλέον προς το Ισραήλ και μάλλον συνεργάζεται με το ISIL  για την επέκταση του στην ευρύτερη περιοχή.
Και ο Νετανιάχου είναι τόσο πιστός, που αγνοεί ότι το Ισραήλ θα δεχθεί σύντομα πυρηνική επίθεση και θα χάσει για 7 χρόνια τον έλεγχο στην Ιερουσαλήμ.

Η Ισραηλινή κοινωνία είναι σήμερα διαιρεμένη,  όσο ποτέ άλλοτε  στο παρελθόν.
Οι δημοσκοπήσεις αυτό δείχνουν.
Και όταν ο οίκος διαιρεθεί στα δύο, τότε αρχίζουν τα προβλήματα κατά τις Γραφές…
‘Οταν ο πρώην πρωθυπουργός θεωρείται «τρομακτικός» από τον πρώην αρχηγό της «τρομακτικής» Mossad και η κα Livni  τον χαρακτηρίζει υστερικό και εξτρεμιστή κάτι περισσότερο γνωρίζουν.

Στην Ισραηλινή Βουλή οι έδρες είναι 84. Αν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα πάρουν από 24 έδρες το καθένα, τα υπόλοιπα ακραία σιωνιστικά κόμματα θα πάρουν 36 έδρες.
Ετοιμαστείτε για μία ακραία Σιωνιστική κυβέρνηση στο Ισραήλ με αρχηγό μάλλον κάποιον ..«άγνωστο», που σύντομα θα αναδυθεί από την αφάνεια.
Και θα οδηγήσει το Ισραήλ μάλλον προς την καταστροφή και την διαίρεση…

Son ofEon

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Ἡ κυβέρνησις Νετανιάχου εἶναι τρομακτικότερη ἀπὸ κάθε ἐχθρό της.

  1. Σήμερα διάβαζε ιστορία η ανεψιά μου. Οι Σπαρτιάτες για να νικήσουν τους Αθηναίους και να φτιάξουν ναυτικό στόλο εξίσου αντάξιό των Αθηναίων, ζήτησαν χρηματοδότηση από τους Πέρσες. Από τότε χρωστάμε στους Εβραίους (δήθεν Πέρσες) για χάρη των Πελοποννήσιων.

Leave a Reply