Οἱ χρυσοπληρωμένοι «ἐπαναστάτες» ἐπὶ κυβερνήσεως Σημίτη!

Μερικά νούμερα του 2002, που τσέπωναν Σημιτικοί κι «επαναστάτες»  της κρατικής τηλεοράσεως… Οἱ χρυσοπληρωμένοι «ἐπαναστάτες» ἐπὶ κυβερνήσεως Σημίτη!

Τα 23.490 ευρώ της αμοιβής του Στ. Θεοδωράκη στην ΕΡΤ, το 2002!

Μια αποκάλυψη του «Π» του… 2002 προκαλεί πολιτικό θέμα 13 χρόνια αργότερα.
Ο λόγος για την αμοιβή του Σταύρου Θεοδωράκη, επικεφαλής του Ποταμιού, ως δημοσιογράφου για την εκπομπή «Πρωταγωνιστές» στην ΕΡΤ (ΝΕΤ).

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια ο διευθυντής του σταθμού Στο Κόκκινο Κώστας Αρβανίτης, απαντώντας σε ανακοίνωση του Ποταμιού για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζουν τα περί σπατάλης στην ΕΡΤ, δημοσιεύοντας τη δική του σύμβαση στην ΕΡΤ ΑΕ αλλά και δημοσίευμα του «Π» της 8ης Δεκεμβρίου 2002. Είχε προηγηθεί η δημόσια καταγγελία του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, μέσα στο Κοινοβούλιο, η οποία αφορούσε στην συνεργασία και στην αμοιβή του Σταύρου Θεοδωράκη στην ΕΡΤ.

Μετά την ανακοίνωση του Κ. Αρβανίτη το internet πήρε φωτιά.
Το έγγραφο που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα μας προερχόταν από την ΕΡΤ και κατέγραφε μεν την μισθοδοσία δημοσιογράφων της εταιρείας, αναφερόταν όμως και συγκεκριμένα στην εκπομπή που εργαζόταν ο Σταύρος Θεοδωράκης επί προεδρίας Άγγελου Στάγκου και κυβερνήσεως Σημίτη. Ο Σταύρος Θεοδωράκης αμειβόταν με 23.490 ευρώ (μεικτά), η συνεργάτιδά του Γκέλη Βούρβουλη με 5.194 ευρώ (μεικτά) και ο Πέτρος Παραγυός με 2.245 ευρώ (μεικτά). Η εκπομπή «Πρωταγωνιστές» είχε ξεκινήσει επί διοικήσεως Π. Παναγιώτου στην ΕΡΤ και πήρε έγκριση και από τον Άγγελο Στάγκο, με μειωμένο κόστος όπως ανέφεραν οι πληροφορίες.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, εκ των επικριτών της κακοδαιμονίας του Δημοσίου, οφείλει πλέον, με την ευθύνη του κόμματος που εκπροσωπεί, να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία για το είδος της συνεργασίας που είχε με την ΕΡΤ, με την εκπομπή «Πρωταγωνιστές», όπως και για το αν επρόκειτο για μεικτή παραγωγή ή εξωτερική, ποια ήταν η εταιρεία παραγωγής, ποια ήταν η συνεισφορά της και ποιο το καθεστώς των αμοιβών. Επιπλέον, οφείλει να ξεκαθαρίσει αν υπήρξαν τροποποιήσεις επί του αρχικού κόστους της συμβάσεως. Έτσι, υπεύθυνα, θα προσδιορίσει με απόλυτο τρόπο το είδος της συνεργασίας που είχε με το Δημόσιο και ειδικά με την ΕΡΤ το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

παρόν

Κι ένα σχόλιο, στο παραπάνω, για να προσέξουμε καλλύτερα τα …νούμερα!

Πάντως έχει ενδιαφέρον συνολικά το πόσο καλοταϊσμένοι ήταν από παλιά οι «αριστεροί» δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. Γιατί πέρα από τα μυθικά 23.000 του Θεοδωράκη και τα 4200€ του Αρβανιτη, τα 8800€ του Κούλογλου δεν τα λες και ψίχουλα!
Για τους γνωρίζοντες, πάνω από την μισή λίστα είναι άτομα που προσδιορίζονταν ως αριστεροί εκείνη την εποχή (κυρίως ΣΥΝ)…

σχόλιο αναγνώστου

Σίγμα

(Visited 72 times, 1 visits today)
One thought on “Οἱ χρυσοπληρωμένοι «ἐπαναστάτες» ἐπὶ κυβερνήσεως Σημίτη!

Leave a Reply