Ὁ συνασπισμὸς τῶν Σαουδαράβων δείχνει ἔμπρακτα τὶς ἀνύπαρκτες δυνατότητές τους: Οἱ Houthi προελαύνουν γρήγορα πρὸς τὸ Ἄντεν!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ  1ο:
Πηγές της Πολιτοφυλακής υποστηρίζουν ότι γίνονται έντονες αψιμαχίες στο Άντεν της Υεμένης, καθώς οι Houthi πλησιάζουν από τα ανατολικά

ADEN – Πολιτοφύλακες Houthi υποστηριζόμενοι από το Ιράν εισεχώρησαν  στα βορειοανατολικά προάστια του λιμανιού του Άντεν  την Δευτέρα, εν μέσω εντόνων συγκρούσεων, με υποστηρικτές  του προέδρου Αμπντ Μανσούρ Χάντι Rabbu, δήλωσαν  πηγές  και των δύο αντιπάλων.

Πυροβολικό και ρουκέτες έπληξαν την περιοχή γύρω από τον κυκλικό κόμβο Alam κοντά στο αεροδρόμιο της πόλεως, είπαν μαχητές του προέδρου Χάντι, αφού οι Χούτις προέλασαν  κατά μήκος ενός παραλιακού  δρόμου της Αραβικής Θάλασσας.

Το Άντεν είναι το τελευταίο προπύργιο, που ελέγχεται από τον Χάντι  στην Υεμένη και εξακολουθεί να πολιορκείται  παρά την πέμπτη ημέρα  των ηγουμένων από την Σαουδική Αραβία αεροπορικών επιδρομών, που αποσκοπούν στον έλεγχο της προελάσεως των  Houthi.

ΠΗΓΗ 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 2ο:
Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο, στρατεύματα του Πακιστάν θα ενταχθούν στην Σαουδική συμμαχία κατά των ανταρτών της Υεμένης

 Ισλαμαμπάντ  – Το  Πακιστάν θα στείλει στρατεύματα στην Σαουδική Αραβία για να ενταχθούν στην συμμαχία κατά των ανταρτών της  Υεμένης, δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος την Δευτέρα.

«Έχουμε ήδη δεσμευθεί να υποστηρίξουμε  πλήρως την Σαουδική Αραβία στην επιχείρηση της εναντίον των ανταρτών και θα ενταχθούμε στον συνασπισμό», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Το Πακιστάν είναι  περιφερειακός  σύμμαχος της Σαουδικής Αραβίας, της κυριότερης δυνάμεως των  Σουνιτών  Μουσουλμάνων στον Κόλπο.
Ένας στρατιωτικός συνασπισμός ηγούμενος από την Σαουδική Αραβία διεξάγει  αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των  Σιιτικών  μουσουλμανικών δυνάμεων των  Houthi.

ΠΗΓΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 3ο:
Η Υεμένη καταρρίπτει και άλλο Σαουδαραβικό αεροσκάφος 

ΤΕΧΕΡΑΝΗ (FNA) – Οι δυνάμεις της Υεμένης κατέρριψαν ένα μαχητικό αεριωθούμενο της Σαουδικής Αραβίας  στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας την Δευτέρα.

Το σύστημα αεράμυνας της Υεμένης  κτύπησε το πολεμικό αεροπλάνο στην περιοχή Hoor στην επαρχία Ma’areb στο βορειοανατολικό τμήμα της San’a, αναφέρει το Masa Press την Δευτέρα, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

Την Παρασκευή ένα Σαουδαραβικό  μαχητικό αεροσκάφος F-15  συνετρίβη στον Κόλπο του Άντεν, καθώς η επίθεση του Σαουδαραβικού Βασιλείου κατά της Υεμένης συνεχίζεται.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι διέσωσε  δύο Σαουδάραβες  πιλότους την Παρασκευή, μετά την εκτίναξή τους από  μαχητικό τύπου  F-15, ενώ βρίσκονταν επάνω από τον Κόλπο του Άντεν, κατά την διάρκεια επιχειρήσεων εναντίον της  Υεμένης.

Σύμφωνα με την αναφορά  της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, το Σαουδαραβικό  τζετ υπέστη κάποια μηχανική βλάβη, αναγκάζοντας τους πιλότους να το εγκαταλείψουν.

Ένα αμερικανικό ελικόπτερο των ειδικών δυνάμεων τύπου Pave Hawk και το πλήρωμα του εστάλη από το Τζιμπουτί για την διάσωση των  Σαουδαράβων πιλότων.

Η Σαουδική Αραβία ζήτησε βοήθεια από τις ΗΠΑ την Πέμπτη το απόγευμα ώρα Ουάσινγκτον (νωρίς την Παρασκευή το πρωί στην Μέση Ανατολή), μετά την εγκατάλειψη του αεροπλάνου  από τους πιλότους του.

Αργότερα την Παρασκευή, ο στρατός της Υεμένης συνέλαβε έναν Σαουδάραβα  πιλότο, μετά την κατάρριψη  ενός εχθρικού μαχητικού στην πρωτεύουσα Σαναά.

Ο  Σαουδάραβας πιλότος  συνελήφθη, ενώ διενεργούσε  αεροπορικές επιδρομές εναντίον πολιτών στην περιοχή  της Bani Ziad, βόρεια της Σαναά.

Ο στρατός της Υεμένης κατέρριψε ένα  Σαουδαραβικό κατασκοπευτικό  αεροσκάφος  επάνω από την δυτική  Σαναά, την Παρασκευή.

Ο στρατός της Υεμένης, υποστηριζόμενος από δυνάμεις  της  Ansarullah  κατέρριψε επίσης  δύο μαχητικά F-16  τoυ Σαουδαραβικού συνασπισμού, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αργά την Παρασκευή, πληροφορημένες πηγές απεκάλυψαν ότι ο Σαουδαραβικός στρατός επιτέθηκε εναντίον των  στρατηγικών πυραυλικών συστημάτων της Υεμένης, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι πύραυλοι Σκουντ της Αραβικής  χώρας και τα βλήματα  εδάφους-αέρος τύπου SAM, αλλά απέτυχε να αφοπλίσει ή να καταστρέψει τις πυραυλικές ασπίδες.

«Η Σαουδική Αραβία απέτυχε να βλάψει τους πυραύλους  Σκουντ  της Υεμένης και τα συστήματα  SAM,» ανέφερε η  ιστοσελίδα Al Masa, επικαλούμενη ενημερωμένη  στρατιωτική πηγή της Υεμένης την Παρασκευή.

Υπογράμμισε ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Υεμένης σταθμεύουν σε ορεινές περιοχές και οι αεροπορικές επιδρομές των Σαουδαράβων έχουν αποτύχει να τους καταστρέψουν.

  Η Σαουδική Αραβία κτυπάει την  Υεμένη επί πέντε ημέρες ως σήμερα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 70 πολίτες και τραυματίζοντας περισσότερες εκατοντάδες πολιτών.

Πέντε κράτη του Περσικού Κόλπου – η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), το Μπαχρέιν, το Κατάρ, το Κουβέιτ- και η  Αίγυπτος, που υποβοηθούνται από το Ισραήλ και υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, κήρυξαν  τον πόλεμο στην Υεμένη με  μια κοινή δήλωση που εκδόθηκε νωρίτερα την Πέμπτη.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενέκρινε την παροχή υλικοτεχνικής και κατασκοπευτικής  υποστηρίξεως στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, δήλωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Bernadette Meehan.

Προσέθεσε ότι,  ενώ οι αμερικανικές δυνάμεις  δεν συμμετέχουν  άμεσα στην  στρατιωτική δράση στην Υεμένη,  η Ουάσιγκτον δημιούργησε ένα  κοινό βασικό όργανο σχεδιασμού με την Σαουδική Αραβία, για να συντονίσει την αμερικανική στρατιωτική και κατασκοπευτική  υποστήριξη.

Το Ριάντ ισχυρίστηκε ότι  βομβάρδισε τις θέσεις των μαχητών της  Ansarullah και εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον του αεροδρομίου της Σαναά και ενάντιον της αεροπορικής βάση Νουλάϊμι.

Παρά τους ισχυρισμούς του Ριάντ ότι  επιτίθεται  στις θέσεις της  Ansarullah, τα Σαουδαραβικά  πολεμικά αεροσκάφη ισοπέδωσαν  μια σειρά από σπίτια κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο  της Σαναά.

ΠΗΓΗ 

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω χάρτη της Υεμένης, η χώρα αυτή στα δυτικά τμήματα της είναι ορεινή, ενώ αντίθετα  στα ανατολικά και βόρεια τμήματα της  συνορεύει με το Ομάν και την  Σαουδική Αραβία αντίστοιχα μέσω μίας άνυδρης και αφιλόξενης ερήμου.

Ὁ συνασπισμὸς τῶν Σαουδαράβων δείχνει ἔμπρακτα τὶς ἀνύπαρκτες δυνατότητές του Οἱ Houthi προελαύνουν γρήγορα πρὸς τὸ Ἄντεν!3

Στο δυτικό μέρος της χώρας κατοικεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας, που αποτελείται από 24 εκατομμύρια κατοίκους.

Η ορεινή διαμόρφωση της περιοχής εμποδίζει την χρήση αρμάτων μάχης και δίνει πλεονέκτημα στις συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων της Υεμένης.

Όπως είναι φανερό η εκτόξευση ενός αντιαεροπορικού πυραύλου από ένα ύψωμα αυξάνει την ακτίνα δράσεως του και το ύψος, στο οποίο μπορεί να αναχαιτίσει τα επιτιθέμενα αεροσκάφη.

Το ύψωμα διευκολύνει και τα ραντάρ να εντοπίσουν τους στόχους τους από μακριά.

Οι πιλότοι του συνασπισμού της Σαουδικής Αραβίας είναι στην πλειοψηφία τους μισθοφόροι και δεν διακινδυνεύουν να επιτεθούν σε χαμηλό ύψος ενάντια στους στόχους τους.

Η κατάρριψη ενός μαχητικού αεροσκάφους που πετάει σε χαμηλό ύψος δεν δίνει την ευκαιρία στον πιλότο να χρησιμοποιήσει το αλεξίπτωτο του, που δεν προλαβαίνει να ανοίξει για να τον σώσει.

Οι πιλότοι του συνασπισμού ρίχνουν τις βόμβες τους από ψηλά χωρίς να στοχεύουν ιδιαίτερα και φεύγουν.

Το αποτέλεσμα: Ήθελαν να βομβαρδίσουν το αεροδρόμιο της Σαναά και κατάφεραν να  ισοπεδώσουν  κατοικίες.

Αλλά αλήθεια, γιατί βομβάρδισαν το αεροδρόμιο;

Φοβήθηκαν την ανύπαρκτη αεροπορία της Υεμένης;

Οι αεροπορικές απώλειες,που αναφέρονται στο τρίτο άρθρο, είναι πραγματικές.

Το F-15 κατερρίφθη την Παρασκευή και ήταν διθέσιο.

Το διθέσιο F-15 χρησιμοποιείται συνήθως ως φορέας πυραύλων ενάντια σε ραντάρ και συστοιχίες αντιαεροπορικών όπλων.

Το αεροσκάφος προσπάθησε να επιτεθεί από την πλευρά της θάλασσας και όπως αναφέρεται σε άλλα δημοσιεύματα κατέπεσε σε διεθνή ύδατα.

Αυτό από μόνο του είναι απόδειξη ότι η αντιαεροπορική ασπίδα της Υεμένης δεν κατεστράφη και είναι άκρως αποτελεσματική.

Η Jerusalem post αναφέρει ότι οι Houthi πλησιάζουν στο Άντεν από τα ανατολικά.

Αυτό σημαίνει ότι οι Σαουδάραβες δεν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν εναέρια υπεροχή, καθώς από τον χάρτη φαίνεται ότι οι Ηοuthi προελαύνουν επάνω σε επίπεδο και παραθαλάσσιο έδαφος.

Αν υπήρχε εναέρια υπεροχή των Σαουδαράβων, δεν θα κινδύνευαν να γίνουν στόχος της αεροπορίας των Σαουδαράβων;;;

Οι επιτιθέμενοι Σαουδάραβες και ο συνασπισμός τους δεν διαθέτουν επαρκές και αξιόλογο ναυτικό.

ΟΙ ΔΕΚΑ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ

Γι’ αυτό ελπίζουν στην συμμετοχή του Πακιστάν.

Αλλά το πονηρό Πακιστάν τους στέλνει χερσαία στρατεύματα, γνωρίζοντας την ισχύ του Ιρανικού ναυτικού…

Η επιχείρηση των Σαουδαράβων στην Υεμένη θα έχει άσχημη κατάληξη, γιατί οι κάτοικοι της Υεμένης έχουν πλεονέκτημα τους το ότι γνωρίζουν καλά το έδαφος.

Επιπλέον η Υεμένη βρίσκεται σε πολιτική αναταραχή από το 2011 και έχει πολύ έμπειρους μαχητές.

Αντίθετα η Σαουδική Αραβία βασίζεται μόνο στα δυτικά όπλα και στα χρήματά της.

Αργά ή γρήγορα στην διαμάχη θα εμπλακούν οι ΗΠΑ και η Γαλλία για να διασώσουν τον πολύτιμο σύμμαχό τους από τον εξευτελισμό των μαχών…

Ο πόλεμος μέσω αντιπροσώπων ποτέ δεν έχει γρήγορη εξέλιξη και στοιχίζει πολύ.

Διαθέτει όμως η Σαουδική Αραβία τον χρόνο και τις δυνάμεις για  να παρακολουθήσει την σύγκρουση να μεταφέρεται στο έδαφος της από το 30% του πληθυσμού της, που αποτελείται από μετανάστες;;;

‘Ισως ήλθε η ώρα να πληρωθεί η Σαουδική Αραβία  με το ίδιο νόμισμα  για τα εγκλήματα, που διέπραξαν οι μισθοφόροι της στην Συρία και το Ιράκ…

 Ὁ συνασπισμὸς τῶν Σαουδαράβων δείχνει ἔμπρακτα τὶς ἀνύπαρκτες δυνατότητές του Οἱ Houthi προελαύνουν γρήγορα πρὸς τὸ Ἄντεν!2

Son ofEon

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply