Ἡ Γερμανία προσφέρεται γενναιόδωρα νὰ παγώσῃ τοὺς τραπεζικοὺς λογαριασμοὺς τῶν πλουσίων Ἑλλήνων!

Πίσω στο 2013, αν αφαιρέσουμε τα ρητορικά προσχήματα και στάσεις, αυτό που έγινε με το bail-in στην  Κύπρο και τους μετέπειτα ελέγχους κινήσεως κεφαλαίων, ήταν μία προσπάθεια  να κατάσχουν τις καταθέσεις των υπερ-πλουσίων Ρώσσων  δισεκατομμυριούχων, που τηρούνταν στις τράπεζες του αγαπημένου  από την ρωσσική ολιγαρχία υπεράκτιου φορολογικού παραδείσου.

Τουλάχιστον αυτό έγινε στην θεωρία.

Στην πράξη, οι πλουσιότεροι Ρώσσοι προειδοποιήθηκαν γι΄ αυτό, που προγραμμάτιζε  η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με το Eurogroup και με ησυχία μετέφεραν τα  κεφάλαιά τους σε ακόμη πιο ασφαλή  υπεράκτια πιστωτικά ιδρύματα, αφήνοντας τον τοπικό πληθυσμό να μαζέψει τα συντρίμμια.

 

Ας κινηθούμε με ταχύτητα δύο χρόνια αργότερα, τώρα που  η Ελλάδα βρίσκεται  στα πρόθυρα της πλήρους νομισματικής καταρρεύσεως και προσπαθεί να «δανεισθεί» κεφάλαια από τα εγχώρια συνταξιοδοτικά ταμεία  και  από τις άλλες δημόσιες πηγές με  λιγοστά κεφάλαια, μόνο και μόνο  για να μπορέσει να εξυπηρετήσει την  αποπληρωμή του χρέους προς το ΔΝΤ και να αποφύγει  μια άτακτη χρεοκοπία.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με ορισμένους, η Ελλάδα μπορεί να μην διαθέτει  τα κεφάλαια για να κάνει την επομένη υποχρεωτική καταβολή δόσεως στις 9 Απριλίου στο ΔΝΤ, με την εδώ και καιρό ελληνική έξοδο από την ζώνη του ευρώ να ακολουθεί  σε εύθετο  χρόνο.

 Καλά, ίσως  και όχι…

Γιατί η Γερμανία είχε  την καλοσύνη να δώσει μια ιδέα, για το από που  η βυθιζόμενη  ελληνική «ριζοσπαστική αριστερή» κυβέρνηση  θα μπορούσε  να βρει κάποια πρόσθετα κονδύλια: παγώνοντας  και κάνοντας  επιδρομές στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πλουσίων  Ελλήνων.

Φυσικά, το νομικό παραθυράκι  είναι η πρόβλεψη ότι  μόνο οι υπόπτοι  (που δεν έχουν καταδικασθεί) για  φοροδιαφυγή θα είναι επιλέξιμοι  για την δέσμευση των κεφαλαίων τους .

Όμως με δεδομένο  ότι στην Ελλάδα σχεδόν κανείς δεν πληρώνει το ποσό του φόρου, που του αναλογεί  αυτό είναι μια λευκή επιταγή ουσιαστικά  για να παγώσουν και να λεηλατήσουν  τα κεφάλαια  των πλουσιοτέρων Ελλήνων που έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Γερμανία (και σύντομα σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες) χωρίς να κάνουν ερωτήσεις.

Ας θυμηθούμε ότι πριν από ένα μήνα η WSJ έγραψε: «Οι Έλληνες θεωρούν τους φόρους ως κλοπή», είπε ο Αριστείδης Χατζής, ο αναπληρωτής καθηγητής  δικαίου και οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. «Κανονικά οι φόροι θεωρούνται το τίμημα  που πρέπει να πληρώσει κάποιος  για ένα  δίκαιο  κράτος, αλλά αυτό δεν γίνεται δεκτό  από την ελληνική νοοτροπία».

ΠΗΓΗ 

Το Dow Jones αναφέρει:

Η Γερμανία θα ήταν πρόθυμη  να παγώσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πλουσίων  Ελλήνων, που είναι ύποπτοι  για φορολογική απάτη, είπε ο υπουργός Οικονομικών Sigmar Gabriel σε μια συνέντευξη σε εφημερίδα το Σάββατο. 

«Προσφερθήκαμε να  παγώσουμε τους  τραπεζικούς  λογαριασμούς  των πλουσίων  Ελλήνων  πολιτών, που χρωστούν  φόρους στην πατρίδα τους. Η προσφορά ισχύει, αλλά γι’ αυτό [να συμβεί]  θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η  ελληνική φορολογική αρχή»  δήλωσε ο κος Gabriel  στην γερμανική εφημερίδα Rheinische Post.

Η Ευρώπη είναι πρόθυμη να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά η αποδοχή των  προσυμφωνημένων για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων από την Ελληνική κυβέρνηση  αποτελεί προϋπόθεση, επανέλαβε.

Τα προβλήματα στην Ελλάδα δεν είναι αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών της Τρόικας.

Αναφερόμενος  στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προσέθεσε:

«Η Ελλάδα είναι θύμα της δικής της οικονομικής και πολιτικής ελίτ» , δήλωσε ο κ Gabriel.

Αλλά για σταθείτε, σκεφτόμαστε  ότι  ήταν η  «λιτότητα» αυτό που φταίει για όλα.

Μήπως ο κος  Gabriel, ωχ, υπονοεί  ότι  η «λιτότητα»  είναι το όνομα που έχει   δώσει αυτή η  παλιοπαρέα, οι διεφθαρμένοι και  ανίκανοι πολιτικοί στις ευρωπαϊκές δράσεις τους, για να καταστεί δυνατή η πρωτοφανής κλοπή και μεταφορά πλούτου, που έχει πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη κατά τα τελευταία πέντε χρόνια;

Στην περίπτωση αυτή, o κος Gabriel είναι σωστός  στην εκτίμηση  του αυτή – αυτό, που όπως  είπαμε με ακρίβεια συνέβη  πριν από δύο χρόνια – και για την ίδια περίπτωση η Γερμανία έχει μια λύση: Ένα μοναδικό  bail-in του Ελληνικού κράτους, που θα  χρηματοδοτηθεί  από τους πλουσιότερους Έλληνες.

Και εδώ γίνεται ενδιαφέρον, επειδή οι επιλογές γίνονται  ξαφνικά πολύ σαφείς  για τους εν λόγω πλουσίους  φοροφυγάδες  Έλληνες: Ευθυγραμμισθείτε   με την Ρωσσία, ή  θα υποστείτε  κατάσχεση των καταθέσεών σας  στα χέρια της Γερμανίας  ή της Ελβετίας ή της Γαλλίας, ή οποιουδήποτε άλλου έθνους έχει γίνει εχθρικό προς την κυβέρνηση  του ΣΥΡΙΖΑ.

 Για να σιγουρευθεί η  Γερμανία προσπάθησε να εξομαλύνει αυτή την λύση  έκτακτης ανάγκης

Όσον αφορά στην Ρωσσία, είπε ο κ Gabriel,  αμφιβάλω πως η Ελλάδα θα επιδιώξει να αντικαταστήσει τους Ευρωπαίους εταίρους με μία συμμαχία με την  Ρωσσία.

«Ακόμα κι αν προσπαθήσω,  δεν μπορώ να φαντασθώ κάποιον  στην Αθήνα  να σκέφτεται  στα σοβαρά  να γυρίσει την  πλάτη του στην Ευρώπη για να ριχθεί  στην αγκαλιά της Ρωσσίας.

Και  επίσης αμφιβάλω ότι  η  Μόσχα αισθάνεται την επιτακτική ανάγκη εκπληρώσεως ευχαρίστως μερικών οικονομικών ευσεβών  πόθων της Ελλάδας, αν ληφθεί υπόψιν η οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση εκεί»,  είπε.

Ίσως, αλλά θα πρέπει να έχει  κατά νου ότι αυτή  η απειλή  για τους πλουσιοτέρους, να  χάσουν όλο τον  συσσωρευμένο πλούτο τους στον κόσμο ανάγκασε την Fed και τους συμμαθητές της κεντρικής τραπέζης της να δρομολογήσουν την  μεγαλύτερη από ποτέ διάσωση του καπιταλισμού το 2008, με κόστος την καταστροφή του βιοτικού επιπέδου για εκατοντάδες  εκατομμύρια  Αμερικανούς  και οι Ευρωπαίους της μεσαίας τάξεως.

Καθώς, όταν δεν έχει μείνει τίποτα άλλο από την απόγνωση, οι πλούσιοι κάνουν ανόητα πράγματα, που τους εξυπηρετούν προσωπικά.

 Το ερώτημα είναι, αν οι πλουσιότεροι στην Ελλάδα θα  καταστήσουν σαφές στον Τσίπρα ότι δεν πρέπει να αγγίξουν  τα χρήματά τους  και,  αν δεν μπορεί να βρει μία λύση με την  Eυρώπη για να  διατηρήσουν  τον πλούτο τους, τότε θα πρέπει αμέσως να στραφεί προς τον Πούτιν.

 Με τα ελληνικά χρήματα να εξαντλούνται  μέσα στις επόμενες ημέρες, θα πρέπει να έχουμε την απάντηση πολύ σύντομα.

ΠΗΓΗ  

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Όταν το έγραφα στο παρελθόν ίσως κανένας να μην το πίστευε και να το θεωρούσε υπερβολή.

Σημειώστε ότι τώρα το εισηγείται ο κος Sigmar Gabriel. Ποιός είναι;

O ίδιος ο Γερμανός ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων και Ενεργείας και αναπληρωτής καγκελάριος και πρόεδρος του SPD.

Aυτός βέβαια δεν είναι συνομιλητής του κου Βαρουφάκη στο Eurogroup και έτσι δεν αντιμετωπίζει την υποχρέωση εμπιστευτικότητας.

Μπορεί να κάνει ελεύθερα  διαρροές στον τύπο.

Αντίθετα ο  κος Βαρουφάκης δήλωσε πρόσφατα ότι του έχει επιβληθεί υποχρέωση εμπιστευτικότητας και δεν μπορεί να μιλήσει ελεύθερα.

Τι θα ήθελε να πεί όμως;

Δεν μπορεί να προειδοποιήσει επίσημα τους πλουσίους της Ελλάδας ή να σχολιάσει για το σχέδιο κατασχέσεως των καταθέσεων τους, αν γίνει Grexit ή Graxident.

Aλλά και να τους προειδοποιούσε επίσημα ίσως ελάχιστοι «Ελληναράδες» λεφτάδες  να τον πίστευαν.

Ποιός εισηγήθηκε το σχέδιο;

Μάλλον, κάποιοι που χρωστούν λεφτά και δεν έχουν καταθέσεις…

Η απειλή του άρθρου προς τους πλουσίους Έλληνες κατόχους καταθέσεων εξωτερικού  υπογραμμισμένη  από εμένα:

Ευθυγραμμισθείτε   με την Ρωσσία, ή  θα υποστείτε  κατάσχεση των καταθέσεών σας  στα χέρια της Γερμανίας  ή της Ελβετίας ή της Γαλλίας, ή οποιουδήποτε άλλου έθνους έχει γίνει εχθρικό προς την κυβέρνηση  του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι απόλυτα λογικό ως συμπέρασμα και επακόλουθο ενός Grexit.

Οι Έλληνες πρώην καταθέτες Ελληνικών τραπεζών έχουν στα συρτάρια τους πραγματικό χρήμα σε ευρώ, που οι Ελληνικές τράπεζες δανείστηκαν μέσω ELA από το Ευρωσύστημα.

Σε περίπτωση Grexit το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα κρατικοποιηθεί στο σύνολό του.

Οι υποχρεώσεις του θα αυξήσουν το δημόσιο χρέος και έτσι το χρέος θα διπλασιασθεί.

Στην συνέχεια το κράτος θα κηρύξει χρεοκοπία προς την ΤτΕ, πρώην υποκατάστημα της ΕΚΤ στην Ελλάδα και το χρέος των Ελληνικών τραπεζών προς αυτήν θα διαγραφεί με την δημιουργία μίας ΝΕΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Η ΕΚΤ θα μείνει λοιπόν με τον μουτζούρη στα χέρια, το μόνο κορόιδο της υποθέσεως;

Δεν το νομίζω…

Θα ζητήσει την αποπληρωμή του από τις καταθέσεις των Ελλήνων στις τράπεζες της Ευρωζώνης και όπου αλλού ισχύει το Αγγλικό δίκαιο.

Αν δεν το έκανε, τότε αργά ή γρήγορα τα κεφάλαια αυτά θα γύριζαν στην Ελλάδα «για να επωφεληθούν» από την αγοραστική ευκαιρία μίας αγοράς τιμολογημένης σε δραχμές.

Ή, εναλλακτικά θα αντιμετώπιζε μία αύξηση της νομισματικής κυκλοφορίας στην ζώνη του ευρώ, καθώς τα χρήματα από τα συρτάρια θα εγκατέλειπαν τα συρτάρια της Ελλάδας.

Για να μην γίνει ούτε το πρώτο, ούτε το δεύτερο οι Έλληνες θα πρέπει να μάθουν ένα ξεχασμένο χαρακτηριστικό του καπιταλισμού.

Ο καπιταλισμός δεν ενδιαφέρεται για την δικαιοσύνη, αλλά μόνο για το κέρδος.

Και το κέρδος δεν πραγματοποιείται όταν αυξάνεται η νομισματική κυκλοφορία, αλλά αντίθετα όταν τα κεφάλαια γίνονται δυσεύρετα.

Οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ευρώπη θα τύχουν την μεταχείριση των κεφαλαίων των Εβραίων στην Ελβετία.

Θα δεσμευθούν μέχρι να ξεχασθούν.

Και καθώς το ομόλογα του PSI λήγουν το 2042, πόσοι σημερινοί καταθέτες θα ζούν το 2042 για να αποπληρωθούν;

Kαταλάβατε κορόιδα;

Πόσοι από σας θα στηθείτε σήμερα μπροστά στο Internet Banking  σας και θα γυρίσετε τα κεφάλαια σας πίσω;

Aλλά και αν επιλέξετε κάτι άλλο, που θα τα στείλετε;

Στην Ρωσσία ή στην Κίνα;;;

H απόφαση και ο κίνδυνος είναι και ήταν πάντα δικός σας.

Αλλά θα ήθελα να σας δώσω μία συμβουλή.

Μην επιχειρήσετε να μεταφέρετε τα κεφάλαιά σας  ή να τα  κρύψετε  με συναλλαγές και επενδύσεις  μέσω των διεθνών χρηματιστηρίων

Η γραμμή από tanker  στα στενά του Περσικού έχει φτάσει σε μήκος τα τρία μίλια.

Η σύγκρουση στον Περσικό πλησιάζει και τα διεθνή χρηματιστήρια θα υποφέρουν σύντομα…

 ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΣΤΑ ΨΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΣΤΑ ΨΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΣΤΑ ΨΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΣΤΑ ΨΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Son ofEon

 

(Visited 150 times, 1 visits today)
One thought on “Ἡ Γερμανία προσφέρεται γενναιόδωρα νὰ παγώσῃ τοὺς τραπεζικοὺς λογαριασμοὺς τῶν πλουσίων Ἑλλήνων!

Leave a Reply