Γιατί τά ἐπιτόκια παραμένουν χαμηλά;

Γιατί τά ἐπιτόκια παραμένουν χαμηλά;O Τσίπρας βρίσκεται σε μεγάλο δίλημμα.
Έχει να επιλέξει μεταξύ του να κάνει άμεσα την προγραμματισμένη κωλοτούμπα και να δει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ να πέφτουν κάτω από αυτά του ΛΑΟΣ ή να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία, μέχρι να τον ανατρέψουν οι τραπεζίτες, ώστε να αναλάβει ένας …«τεχνοκράτης», όπως ο «επιτυχημένος» Στουρνάρας,  που ήξερε ακριβώς πόσο αίμα ήθελαν οι ξένοι από τους φορολογουμένους και φρόντιζε να τους το παρέχει απρόσκοπτα και χωρίς καθυστερήσεις.

Έχοντας καταστρέψει την Ελληνική κοινωνία, για λογαριασμό των τοκογλύφων, αυτοί έσπευσαν να του εμπιστευτούν την θυγατρική τους στην Ελλάδα, που λέγεται, κατ’ ευφημισμό, Τράπεζα της «Ελλάδος».

Ξεκίνησε το pressing με τα επιτόκια των τριετών ομολόγων.
Αλήθεια… ποιος επέτρεψε να διατίθενται με αυτά τα επιτόκια;
Ποιος τους εξουσιοδότησε να μαζεύουν λεφτά από κερδοσκόπους με τοκογλυφικό επιτόκιο εφόσον υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες καταθέτες που θα δάνειζαν στο κράτος με καλλίτερους όρους;
Πόσοι Έλληνες έχουν καταθέσεις στις Τράπεζες, με γελοία επιτόκια του 1%, που θα δάνειζαν ευχαρίστως την χώρα τους με 3%;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ότι μας κυβερνούν ελληνόφωνοι κι όχι Έλληνες και για τα δάνεια που παίρνει η χώρα, όπως και για τις δημόσιες προμήθειες πρέπει να πάρουν μερίδιο κι αυτοί.
Δεν είναι εύκολο να ζητήσουν μίζα από τους Έλληνες καταθέτες, ενώ μία βαρβάτη …«υποτροφία» από τον Soros θα περνούσε …απαρατήρητη!!!

Σίγμα

Ελλάδα: το 24% έφτασε το επιτόκιο του 3ετους

Μεγαλώνει το χάσμα που χωρίζει τις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων από τις αντίστοιχες των υπολοίπων μελών της Ευρωζώνης.
Την Πέμπτη, το επιτόκιο για το 3ετές ελληνικό κρατικό ομόλογο «εκτοξεύτηκε» σε 24%.
Το επιτόκιο του 10ετούς παραμένει πάνω από 10%, την ώρα που για Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανίας και Ιταλία βρίσκεται κάτω από 2%.
Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρωζώνη, τα επιτόκια βραχύτερου δανεισμού για την Ελλάδα είναι υψηλότερα από τα επιτόκια μακρόχρονου δανεισμού, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι το ρίσκο είναι μεγαλύτερο στο άμεσο μέλλον.

πηγή

(Visited 89 times, 1 visits today)
One thought on “Γιατί τά ἐπιτόκια παραμένουν χαμηλά;

Leave a Reply