Μαζὺ στὴν ζωή, μαζὺ καὶ στὸν θάνατο…


Ένα δυσάρεστο και συνάμα συγκινητικό περιστατικό, βίωσα σήμερα το πρωί, καθώς πήγα να φωτογραφίσω και πάλι το ζευγάρι των Καρατζάδων (sterna caspia) που είδα για πρώτη φορά χθες στην λίμνη της Καστοριάς.
Από μακριά είδα πως το ζευγαράκι βρίσκονταν στο ίδιο μέρος που το είδα και χθες, όσο πλησίαζα όμως είδα πως δεν εκινείτο καθόλου.

Τελικά αντίκρισα αυτό που βλέπετε και εσείς στην φωτογραφία που ανήρτησα.

Μαζὺ στὴν ζωή, μαζὺ καὶ στὸν θάνατο...
Πιθανόν αποκαμωμένο απο το μακρινό ταξίδι το ζευγάρι των Καρατζάδων δεν άντεξε πια και ξεψύχησαν το ένα στην αγκαλιά του άλλου.

Οι Καρατζάδες ενηλικιώνονται στο τέταρτο έτος της ηλικίας τους, είναι μονογαμικό είδος, το ζευγάρι δηλαδη δεν χωρίζει ποτέ όσο ζει. Μαζί κλωσσούν και τα αυγά τους για 22 ημέρες, εναλλάξ.
Στο στερνό τους αυτό ταξίδι απο την Αφρική για τις χώρες του βορρά, έκαναν μια στάση στην μικρή λίμνη της Καστοριάς, όπου έμελλε να είναι και η τελευταία τους.
Μετά απο χιλιάδες μίλια, μετά απο πάρα πολλά ταξίδια, κινδύνους καθημερινούς, γεμάτο απο εχθρούς, το ταξίδι τους έφτασε στο τέλος. Με όσες δυνάμεις τους απέμειναν σύρθηκαν ο ένας πλάι στον άλλον και ξεψύχησαν αγκαλιά όπως ήταν σε όλη τους την ζωή, διδάσκοντάς μας τι θα πει πραγματική αγάπη και αφοσίωση.

Μαζί λοιπόν ξεκίνησαν για ενα νέο ταξίδι, σε εναν άλλο κόσμο, πιο δίκαιο για καρατζάδες, πιο φιλικό για πουλιά που έχουν αισθήματα.
… Γιατί αν δεν το ξέρετε και τα πουλιά έχουν αισθήματα.

Καπουργάς Κώστας

Δύο Καρατζάδες!!! (Sterna caspia) σήμερα στην Λίμνη Καστοριάς.
Η πρώτη μου φορά που φωτογράφισα αυτό το είδος.Μαζὺ στὴν ζωή, μαζὺ καὶ στὸν θάνατο...2 Μαζὺ στὴν ζωή, μαζὺ καὶ στὸν θάνατο...3 Μαζὺ στὴν ζωή, μαζὺ καὶ στὸν θάνατο...4

Καπουργᾶς Κώστας

(Visited 27 times, 1 visits today)
Leave a Reply