Μᾶς δουλεύει κάποιος μέ τήν ὑπόθεσιν τοῦ χρυσοῦ στήν Χαλκιδική;

Μήπως τελικῶς κάποιοι μᾶς ἐπεξεργάζονται …ψιλό γαζί γιά τό ζήτημα τῆς …«ἐπενδύσεως» στίς Σκουριές; Μήπως ἄλλο θέλουν νά ποῦν κι ἄλλο μᾶς λέν; Μήπως τελικῶς κάτι θέλει νά πῇ ὁ …ποιητής ἀλλά δέν τολμᾶ νά τό ὁμολογήσῃ;

Κεφάλαια, ἐπισήμως, ποὺ ἔχουν ἐπενδυθεῖ στὴν χώρα μας, ἔως σήμερα, ἀπὸ τὴν Eldorado Gold, βάσει πάντα τῶν ἐπισήμων στοιχείων, ἔχουν δαπανηθεῖ γιὰ ἀποπληρωμὲς Ἑλλήνων ἑταίρων καὶ λοιπῶν ἐξόδων (μισθοδοσίες ἐργαζομένων, ἀμοιβὲς προμηθευτῶν, πληρωμὴ ἀγαθῶν καὶ διαφόρων ὑπηρεσιῶν, ἐξόφλησις συνεργατῶν καὶ ἑλληνικῆς κυβερνήσεως)!!!!!!!

Πάντα βάσει τῶν ἐπισήμων στοιχείων ὅμως τὸ κράτος μας ἔχει εἰσπράξει πενήντα (50) ἑκατομμύρια εὐρῶ σὲ φόρους ἀπὸ τὸ 2012 (ἰσως νὰ ἐννοοῦν τὸν Φ.Π.Α…. ἴσως κάτι ἄλλο… πού δέν μᾶς τό λέν;). (Λεπτομέρειες ἐδῶ.)

ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

Eldorado Gold: Νομικά αστήρικτη η αναστολή των εγκρίσεων στις Σκουριές

Νομικά αστήρικτη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο καναδικός όμιλος Eldorado Gold, είναι η απόφαση του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ανακαλέσει την υπ’ αριθμόν 14379/3600/8-10-2014 θεώρηση της Αρχιτεκτονικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Μελέτης της «Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών προκειμένου να προχωρήσει στην αναθεώρησή της.

Όπως τονίζεται, η υπουργική απόφαση δεν συνοδεύεται από χρονοδιάγραμμα ως προς την ολοκλήρωση και στο πλαίσιο αυτό, εάν κριθεί απαραίτητο, η εταιρεία θα λάβει τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Paul Wright δεν αποκλείει, εάν το αρμόδιο υπουργείο δεν ανακαλέσει την απόφασή του σε εύλογο χρονικό διάστημα, να αναθεωρήσει τα επενδυτικά σχέδια για την Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «η θυγατρική της Eldorado Gold Ελληνικός Χρυσός ενημερώθηκε στις 27 Φεβρουαρίου ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακαλεί την υπουργική απόφαση που απαιτείται για την ολοκλήρωση της κατασκευής του εργοστασίου επεξεργασίες στις Σκουριές.  

«Η εταιρεία πιστεύει ότι η απόφαση του υπουργείου δεν έχει νομική βάση και θα υπερασπιστεί, εάν κριθεί απαραίτητο, τα νομικά δικαιώματα τςη εταιρείας, των υπαλλήλων και των μετόχων της. Αυτή τη στιγμή, η ανάκληση των εγκρίσεων δεν έχει ουσιαστική επίδραση στο χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου στις Σκουριές και η δραστηριότητα συνεχίζεται απρόσκοπτα. Η εταιρεία λαμβάνει την ευκαιρία να υπενθυμίσει σε όλους τους εταίρους ότι το σύνολο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)-η βασική περιβαλλοντική έγκριση των έργων σε Χαλκιδική και Βορειοανατολική Ελλάδα- έχει επικυρωθεί από τρεις διαφορετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Δύο χιλιάδες άτομα εργάζονται άμεσα για εμάς και τους συνεργάτες μας στην Ελλάδα, συμβάλλοντας σημαντικά στην οικονομία της χώρας εν μέσω καιρών που είναι γεμάτοι προκλήσεις. Από το 2012 έχουμε επενδύσει περισσότερα από 450 εκατ. δολάρια για την κατασκευή και ανάπτυξη των δύο μεταλλείων στην Ελλάδα, σε Σκουριές και Ολυμπιάδα. Όταν τα δύο αυτά μεταλλεία εγκαινιάσουν το στάδιο της εμπορικής παραγωγής, η Ελληνικός Χρυσός θα γίνει μία από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς στην Ελλάδα.

Τα κεφάλαια που έχουν επενδυθεί στην Ελλάδα μέχρι σήμερα έχουν κατά βάση χρησιμοποιηθεί για αποπληρωμές στους Έλληνες εταίρους, όπως οι εργαζόμενοι, οι προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών, οι συνεργάτες μας  και η κυβέρνηση ( η ελληνική πολιτεία έχει εισπράξει περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ σε φόρους από το 2012). Επομένως, τα οφέλη της επένδυσής μας είναι προφανή σε όλους. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην υπεύθυνη ανάπτυξη του έργου μας στην Ελλάδα και ανακοινώσαμε νωρίτερα φέτος ότι σχεδιάζουμε να επενδύσουμε 310 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα το 2015 που θα δημιουργήσει επιπρόσθετες θέσεις εργασίας και φορολογικά έσοδα.

Ωστόσο, η πρόσφατη απόφαση του υπουργού Ενέργειας-εάν δεν αναθεωρηθεί -εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος- ενδεχομένως να ωθήσει την Eldorado να επανεξετάσει τα επενδυτικά της πλάνα στην Ελλάδα. Η Eldorado, η Ελληνικός Χρυσός, οι Έλληνες εργαζόμενοι, τα σωματεία εργαζομένων και οι εταίροι του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής που τάσσονται υπέρ της μεταλλευτικής δραστηριότητας επιθυμούν να εμπλακούν σε ένα δημιουργικό διάλογο με την νέα κυβέρνηση»  σημειώνει ο Paul Wright διευθύνων σύμβουλος της Eldorado.

Πηγή

Περιβαλλοντικές μελέτες ἔχουν πληρωθεῖ;
Ἔργα ἀποκαταστάσεως ἔχουν προϋπολογισθεῖ;
Ζημίες καί βλάβες στήν ὑγίεια τῶν κατοίκων ἔχουν προβλεφθεῖ-συνυπολογισθεῖ; Ἤ μήπως συζητᾶμε γιά λόγια τοῦ ἀέρος καί λοιπές τακτικές λεηλασίας;

Ἡ ἑταιρεία, ἐπισήμως, ἔχει ἐπενδύσει  450.000.000 ἑκατομμύρια δολλάρια (400.000.000 εὐρῶ)  στὴν χώρα μας.
Κόστη μισθοδοσίας δὲν ἀναφέρονται σαφῶς, ἀλλὰ ἐὰν ἔχῃ ἐργαζομένους, κάποια κόστη θὰ τὴν ἐπιβαρύνουν. (Μήπως καί κάποιες ἐπιδοτήσεις θά τήν ἐλαφρύνουν;)
Κι αὐτά τά κόστη θά ἀναφέρονται σέ πλήρους ἤ μερικῆς ἀπασχολήσεως ἐργαζομένους;
Θὰ χρησιμοποιήσω τὶς πληροφορίες ποὺ μᾶς δίδει ὁ κύριος Εὐτυχίδης Γρηγόριος γιὰ νὰ κατανοήσουμε λίγο τὸν μηχανισμό:…

3. Λογιστικὴ τιμὴ για τον μισθὸ SW=W(1-U)(1-T)(1-t)
Γ λογιστικὴ τιμὴ για τον μισθὸ (σκιώδης μισθὸς shadow wage) ορίζεται ως: SW=W(1-U)(1-T)(1-t), Όπου w είναι ο ονομαστικὸς μισθός, U το μέσο ποσοστό υποαπασχολήσεως στην περιοχὴ και Τ η μέση συνεισφορὰ σαν ποσοστὸ της μισθοδοσίας για συνεισφορές κοινωνικής ασφαλίσεως και t ο μέσος φορολογικός συντελεστής για τον φόρο εισοδήματος.

Όταν υπάρχει υποαπασχόληση ο σκιώδης μισθὸς είναι μικρότερος από τον ονομαστικό μισθό, τον οποίο πληρώνει ο ιδιώτης επενδυτής.

Η διαφορά αυτή αντανακλά το όφελος από την δημιουργία θέσεων εργασίας σε συνθήκες υποαπασχολήσεως και αυξάνει την αποδοτικότητα της επενδύσεως σε επίπεδο εθνικής οικονομίας.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(Ρε εργαζόμενοι, που φωνάζετε και λέτε βλακείες, και ζητάτε και υποστήριξη από κόμμα πού …τα ξέρετε αυτά; Όχι; Ε καλά, ντιπ;;;…)

Άρα και  50.000.000 (ποια 50 δηλαδή) να βγάλουμε για τους εργαζομένους, ο ΦΠΑ θα ήταν 70 εκατομμύρια…
Άρα πάλι δεν βγαίνει…!!!

Είναι και οἱ εταίροι του Δήμου Αριστοτέλους Χαλκιδικής!!!!!!!!!!
Ποιοι είναι αυτοί;
Καλά, και αυτό το τελευταίο με τελείωσε: η  (καναδική) Ελληνικός Χρυσός θα γίνει μία από τους μεγαλυτέρους εξαγωγείς στην Ελλάδα.!!!!

Μου θύμισε τα προϊόντα κρέατος «ΑΓΡΟΙΚΙΑ» του LIDL, που τα κατασκευάζει και τα εισάγει η Sickendiek Fleischwarenfabric GmbH…

Δῆλα δή; Τί ἔχουμε ἐδῶ; Συζητᾶμε γιά ἐπενδύσεις ἤ γιά …ἁρπακτές; Καί οἱ καταγγέλλοντες τί ἀκριβῶς καταγγέλλουν; Ἀληθῆ στοιχεία ἤ …ὅ,τι νἆναι;

Ἐγὼ δὲν ξέρω. Ἀπὸ χωριὸ εἶμαι. Ἂς μᾶς πῇ κάποιος ποὺ κατέχει καὶ τὰ λογιστικὰ καὶ τὰ ἐπενδυτικὰ ἀλλὰ καὶ τὰ διαπλοκικά.

Φιλονόη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply